ΦΑΓΗΤΟ

Η μητρόπολη του Sandwich βρίσκεται στην Βουλής

Δεν αναφερόμαστε στο μεγάλο μήλο αλλά στο Metropolis Sandwich που άνοιξε πρόσφατα και σου προσφέρει τους καλύτερους συνδυασμούς ανάμεσα σε ζυμωτό (και όχι μόνο) ψωμί.

Αν έχεις το sandwich στο μυαλό σου σαν κάτι πρόχειρο που εφηύρε ο κόμης του Sandwich επειδή βαριόταν να σηκωθεί να φάει και ήθελε κάτι γρήγορο τότε γελιέσαι. Πλανάσαι.  Το sandwich μπορεί να απογειώσει τον ουρανίσκο σου αρκεί να είναι όλα τα υλικά του εκλεκτά, να είναι ταιριαστός ο συνδυασμός των υλικών και να δημιουργείται με μεράκι. Ακριβώς δηλαδή ότι γίνεται στο Metropolis το οποίο έχει καταφέρει να πάει τον όρο Sandwich σε άλλο επίπεδο.

Βρίσκεται στην οδό Βουλής, δίπλα από το Barreldier. Είναι ένας χώρος μακρόστενος που όμως σε κάθε σου βήμα, σου τραβάει το βλέμμα και κάτι ενδιαφέρον. Στην αρχή δεσπόζει ένα ανοιχτό ψυγείο με αλλαντικά και τυριά, όλα ελληνικά. Πρώτα κολλάς λίγο εκεί αφού βλέπεις τυριά όπως το αρσενικό Νάξου, τυρί Μετσόβου, παστράμι γαλοπούλας, κασέρι Βόλου και ότι άλλο ποθεί η ψυχούλα σου. Αν ρίξεις μια κλεφτή ματιά λίγο πιο μέσα, βλέπεις μια μηχανή κοπής αλλαντικών και κατευθείαν καταλαβαίνεις ότι εδώ παίζουν προϊόντα φρέσκα.

Μετά όμως σου τραβάει το μάτι η μεγάλη ποικιλία ψωμιών. Ζυμωτά, πολύσπορα, τζιαπάτες, ζέας, χωρίς γλουτένη, μπριός. Ότι λαχταρά το μάτι μπορεί να κοπεί εκείνη την ώρα σε δύο λεπτές φέτες και μέσα να βάλεις ότι θέλεις. Βέβαια εδώ είναι το δύσκολο κομμάτι. Με τέτοια ποικιλία χάνεσαι λίγο και γιαυτό καλό είναι να ζητήσεις βοήθεια για να προσαρμοστεί το sandwich στις προτιμήσεις σου. Αν τώρα ζητάς την δικιά μας βοήθεια θα σου πω ότι εξαιρετικό είναι το rib-eye, καπνιστό τυρί Μετσόβου, σάλτσα εστραγκόν, ντομάτα και ρόκα  που είχα φάει την πρώτη φορά. Πολύ καλό ήταν και εκείνο με σπιτκό μαριναρισμένο σολωμό με σάλτσα γιαούρτι, άνιθο και αγγούρι που είχα φάει την δεύτερη. Την τρίτη είχα δοκιμάσει την focaccia με προσούτο και άγρια ρόκα baby.

Στην τελευταία μου επίσκεψη, είχα κάνει στροφή προς το burger με μοσχαρίσιο κιμά, καπνιστή πανσέτα και κασέρι Βόλου και γούρλωνα τα μάτια σε κάθε μπουκιά. Όπως κατάλαβες στο Metropolis δεν μπορείς να πας μόνο μια φορά αφού θες να τα δοκιμάσει όλα. (οι τιμές είναι από 3,50 μέχρι 5 ευρώ)

Όλα αυτά τα καλούδια μπορείς να τα συνοδεύσεις με καφέ, μπύρα ή κάποιο κρασί. Ναι, έχει και από τέτοια το Metropolis το οποίο στοχεύει σε λίγο καιρό να κρατάει μέχρι το βράδυ για κρασί συνοδευόμενο με κάποιο από τα εξαιρετικά, ελληνικά τυριά που διαθέτει. Αλλά τούτο εδώ το μαγαζί έχει και κάτι ακόμα να προσφέρει. Πρωινό με αυτή την μεγάλη ποικιλία από άρτους και ισάξια ποικιλία σε μαρμελάδες. Ανάμεσα τους μπορεί να μπει μόνο βούτυρο Κέρκυρας. Τίποτα άλλο δεν τους χωρίζει.

Το Metropolis Sandwich ήρθε στο κέντρο για να καλύψει ένα κενό στο slow-comfort food. Ήρθε και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, τα αρτιότερα υλικά και με πολύ μεράκι. Aν και μετρά μόλις μερικούς μήνες ζωής, έγινε ιδανικό spot για το πρωινό, το δεκατιανό, το brunch ή το γρήγορο φαγητό σου αν κατέβηκες στο κέντρο για δουλειές. Και όλα αυτά σερβιρισμένα από ένα φιλικότατο προσωπικό.

Υ.Γ. : Ανοιχτό από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ

Metropolis Sandwich Βουλής 9-11, Αθήνα τηλ: 210-3222122 facebook | foursquare