ΦΑΓΗΤΟ

Η πιο γευστική Αθήνα της χρονιάς

Το σύνθημα λέει “τρώμε έξω” και λέμε να το ακολουθήσουμε πιστά. Δίνουμε τη δική μας – άκρως προσωπική – εκδοχή του Dine Athens.

Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, βρισκόμουν στο εστιατόριο της Σπονδής ανάμεσα σε φίλους και συνργάτες, σε ένα δείπνο που σηματοδοτούσε και την λήξη του Dine Athens για το 2016. Και θυμάμαι πολύ έντονα να με πιάνει μία μελαγχολία, από εκείνες που σε πιάνει όταν τελειώνει το Σαββατοκύριακο και πρέπει απλά να περιμένεις και να λαχταράς το επόμενο. Και με έπιασε αυτή η μελαγχολία όχι φυσικά για όσα θαυμαστά γευόμουν στην Σπονδή εκείνο το βράδυ αλλά για όλα εκείνα τα εστιατόρια που δεν πρόλαβα να επισκεφτώ.

Η Αθήνα μας, η πόλη με τα τόσα προβλήματα και τις τόσες έγνοιες, κρύβει έναν γαστρονομικό παράδεισο. Και αξίζει τουλάχιστον ένα μπράβο σε όλες εκείνες τις ενέργειες που τον αναδεικνύουν, τις ενέργειες που ωθούν τον κόσμο στο να ανακαλύψει από μόνος του τις γωνιές αυτού του παραδείσου. Το Dine Athens by Diners Club είναι μία τέτοια ενέργεια. Και είναι τεράστια χαρά μας που από 1 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 12 του μηνός, γίνεται πραγματικότητα.

Το φετινό Dine Athens είναι ακόμα μεγαλύτερο, ακόμα πιο απολαυστικό με 12 ημέρες και 120 εστιατόρια με ειδικά διαμορφωμένα μενού, των 15, 30 και 60 ευρώ το άτομο. Ώστε να μπορεί ο καθένας πραγματικά να γευτεί κάποια εξαιρετικά πιάτα σε ακόμα πιο προσιτές τιμές. Να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι κάρτας Diners έχουν μία επιπλέον έκτπωση 10% σε αυτές τις τιμές.

Γιατί όμως να επιλέξεις αυτή την περίσταση για να επισκεφθείς τα εστιατόρια; Γιατί να μην πας οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου; Η εύκολη αν θες για εμένα απάντηση είναι “γιατί την υπόλοιπη χρονιά, απλά δεν πηγαίνεις”. Τέτοιες ενέργειες δίνουν πάντα το κίνητρο, δίνουν την αφορμή για να κάνεις κάτι λίγο διαφορετικό από εκείνα που κάνεις συνήθως. Το Dine Athens απευθύνεται ακριβώς για αυτό το λόγο σε όλους. Όχι μόνο στους λάτρεις της γεύσης, οι οποίοι ούτως ή άλλως τριγυρνούν όλη τη χρονιά την πόλη αναζητώντας γαστριμαργικές στιγμές. Αλλά και σε εκείνους που δεν συνηθίζουν να δειπνούν σε εστιατόρια, σε εκείνους που κάπου άκουσαν ότι ένα εστιατόριο είναι καλό και το σκέφτονται εδώ και 5 μήνες να το επισκεφτούν.

 

Πιο σημαντικά όμως από αυτό, το Dine Athens ξετρυπώνει σεφ και προσπάθειες που λόγω της έλλειψης γαστριμαργικού πολιτισμού στη χώρα μας, μένουν δυστυχώς στην αφάνεια. Γιατί δε λέω, καλά τα πολυσυζητημένα εστιατόρια της πόλης αλλά πολλές φορές η θέα είναι στα υπόγεια, στα στενάκια, στις κακόφημες γειτονιές. Το Dine Athens δεν κάνει καμία διάκριση παρά μόνο στη γεύση. Θέτοντας τον πήχη συμμετοχής σε αυτή τη λίστα των 120 εστιατορίων, πολύ ψηλά.

 

Την τελευταία χρονιά μυήθηκα αρκετά στις γεύσεις της Cookoovaya, της Σπονδής, του Fuga, της Hytra, του Ark, του Oozora και του Malabar. Νιώθω ότι είναι πλέον καιρός να γευτώ όσα μου έχουν διηγηθεί από το Aleria, το La Pantera negra, το All Senses, το Aubrevoir και το Βασίλαινας. Να ξαναπάω στο Bella Vespa και το Black Duck, στο Dal Professore και το Feedel. Το ξέρω ότι η λίστα μου ήδη ξεπερνά τις διαθέσιμες ημέρες του Athens Dine. Αλλά είναι αυτό που είπα νωρίτερα και ελπίζω να ισχύει και για κάθε έναν που διαβάζει αυτό το κείμενο.

Ας είναι αυτή η γιορτή της γεύσης η αφορμή για να ανακαλύπτουμε ολοένα και πιο συχνά τις κρυμμένες εμπειρίες της πόλης μας. Ποιος ξέρει; Ίσως συναντηθούμε σε κάποιο από τα τραπέζια του Dine Athens.

Ενημερωθείτε για τα εστιατόρια που συμμετέχουν και κλείστε τραπέζι στο www.dineathens.gr