ΦΑΓΗΤΟ

Με τα burritos του Ancho Mexican Grill μιλάμε την ίδια γλώσσα

Επισκεφθήκαμε το καινούριο μαγαζί του μεξικάνικου food spot στην Κηφισιά και κάναμε με τα πιάτα του μία πικάντικη εφ'όλης της ύλης συζήτηση.

Η δικτατορία του μαχαιροπίρουνου στον μικρόκοσμο του street food δεν έχει την παραμικρή ισχύ. Δάχτυλα λαδωμένα, ηδονικά ποτισμένα με σος ‘πέφτουν’ αμαχητί στη μάχη με το savoir vivre κάθε φορά που ένα πιάτο προσγειώνεται στο τραπέζι. Παρεμπιπτόντως, σχεδόν ποτέ δεν είναι πιάτο και σχεδόν ποτέ δεν είναι ένα. Αλλά ο πόλεμος είναι πάντα πόλεμος, άρα δεν παρεκκλίνουμε και πολύ από την πραγματικότητα. 

Τα τελευταία τρία χρόνια, προς Χαλάνδρι μεριά και πιο συγκεκριμένα στο Ancho Mexican Grill έχουν καταγραφεί μερικές από τις πιο σκληρές, τις πιο υπερπαραγωγές αλά HBO τηλεοπτικές προαναφερθείσες μάχες. Στο Instagram, στο Facebook, στο Oneman (δεν ξέρω αν έχεις ξεπεράσει το θέμα με τα Μεξικάνικα, εμείς σίγουρα όχι). Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της άφιξής του, το Ancho ή μάλλον τα burritos του ή μάλλον τα tacos του με το υπέρτατο homemade guacamole του και τις αυθεντικές μεξικάνικες πιπεριές ή μάλλον τα nachos και οι quesadillas ή μάλλον όλα αυτά μαζί + τις frozen margaritas που ΚΑΝΕΙΣ δεν πίνει μόνο μία, τράβηξε το κοινό από το στομάχι και δεν το άφησε να πάρει ανάσα. Ψιλοκυριολεκτικά, αν σκεφτούμε ότι κανείς δεν πάει εκεί αν θέλει να ‘τσιμπήσει’ κάτι.

Όσο και αν η πρώτη του επιθυμία είναι αυτή, όσο και αν θέλει όντως να κρατηθεί, όσο όσο όσο, απλά δεν παίζει. Και μισό λεπτό γιατί τα nachos με λιωμένο τυρί, jalapeños και chilli con carne θέλουν κάτι να πουν:

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Α ναι. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ancho πέρα από το γεγονός ότι έχει φροντίσει τα κρέατά του να τρέφονται με φυτικές τροφές χωρίς ορμόνες, είναι ότι έχει καταφέρει να κάνει όλα του τα φαγητά να μιλούν κατευθείαν στην καρδιά  στο στομάχι.

 

Κοίτα τώρα ας πούμε τα soft tacos με τις διάφορες γεμίσεις τους (από chili con carne μέχρι χοιρινό και δεν συμμαζεύεται). Δεν τα ακούς να σκούζουν ‘φάε με, φάε με’.

Ναι, κατά πάσα πιθανότητα τα πιάτα του καινούριου, δεύτερου μαγαζιού του μεξικάνικου food spot στην Κηφισιά είναι βγαλμένα από το Sausage Party. Ή τέλος πάντων, γνωρίζονται με τα παιδιά της ταινίας και κάνουν παρέα. 

 

Στην οδό Κασσαβέτη, στον αριθμό 9 ένα ακόμα Ancho Mexican Grill είναι πλέον γεγονός. Και αυτό για εμάς σημαίνει δύο πράγματα: Η δυνατότητα να δοκιμάσουμε το απόλυτο burritos και να κάνουμε μία εκ βαθέων συζήτηση μαζί του, μόλις διπλασιάστηκε. Το ίδιο και οι margaritas που θα προσγειωθούν στο τραπέζι. Έτσι, για το καλό. Για ένα Viva Mexico ρε παιδί μου.

(Ένα ποίημα: burritos με barbacoa, ρύζι, sour creme και λαχανικά)

(Αλήθεια, την frozen margarita λεμόνι ΠΡΕΠΕΙ να τη δοκιμάσεις. Απλά, πρέπει)

Παρεμπιπτόντως, όποιος είναι δυσανεκτικός στη γλουτένη, μπορεί να δοκιμάσει τα υπέρτατα αυτά που burritos καθώς το Ancho έχει προβλέψει να έχει στον κατάλογό του gluten-free burritos, όπως και τα αντίστοιχα tacos και tostaditos.

Α! Τώρα που είπαμε tostaditos, τι θυμήθηκα.

(Tostaditos με χοιρινό, guacamole και pico de gallo)

(Tostaditos με barbacoa σιγοβρασμένο μοσχάρι και jalapenios πιπεριές για τους πιο πικάντικους τύπους)

Παρεμπιπτόντως, αν είσαι του πικάντικου πες το στα παιδιά εκεί και θα έχεις στο τραπέζι σου μερικές από τις πιο hot salses που έχεις δοκιμάσει. Προσοχή, αυτή δεν είναι μία υπερβολή, γι αυτό και μία συμβουλή: Αν νιώσεις ότι καίγεσαι, καίγεσαι, σαν σπίρτο καίγεσαι ΜΗΝ πιεις νερό.

(Churros για πάντα και για να πάνε και τα πικάντικα κάτω)

Και ναι, το παρόν κείμενο δεν μπορούσε να κλείσει με τίποτα λιγότερο από αυτό που ξεκίνησε. Μία μάχη δηλαδή.

Ancho Mexican Grill

-Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6801097

-Κασσαβέτη 9, Κηφισιά 145 62, τηλ. 21 1183 1882

Facebook | Instagram