Ο ναός του αυγού βρίσκεται στο Χολαργό

Το The Egg ξέρει να χειρίζεται το αυγό σαν κομπολόι και το παίζει στα δάχτυλα του με χίλιους τρόπους. Ένα μαγαζί αποθέωση του οβάλ εδέσματος.
SHARES

Ξέρω έναν τύπο, που ξέρει έναν τύπο που τρέφεται μόνο με αυγά. Όταν έμαθα ότι άνοιξε ένα μαγαζί στον Χολαργό που ονομάζεται The Egg και έχει πιάτα μόνο με αυγά τον πήρα τηλέφωνο. Του είπα να πάμε για καφέ, ήθελα να δω την αντίδραση του από κοντά. Ε ήταν πάνω κάτω αυτό που περίμενα. Γούρλωσε τα μάτια, άρχισε υπερέκκριση στους σιελογόνους αδένες του και με πήρε σηκωτό να πάμε. Μόλις δοκίμασε τα πιάτα, ζήτησε από τους ιδιοκτήτες άδεια να κοιμάται εκεί.

 

Κι όμως δεν τον είπα υπερβολικό ούτε στιγμή. Κάθε πιάτο είναι ένας στίχος μιας ωδής στο αυγό. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει το αυγό, δεν γίνεται να μην σ’ αρέσει το αυγό. Και ξέρεις ποιο είναι το μαγικό του; Ότι μπορεί να αλλάζει, μεταμορφώνεται και παίρνει τόσες μορφές. Πάντα είναι εκεί όμως για να αποθεώνει κάθε πιάτο.

Στο The Egg ας πούμε θα βρεις 25 διαφορετικά πιάτα. Όλα με αυγό. Όλα σου λέω.

 

Εγώ κατάφερα να δοκιμάσω μόνο λίγα από αυτά, όχι σαν τον γνωστό, του γνωστού μου που έσπασε το τζάμι, μπήκε μέσα και είπε “Μία από όλα”. Εγώ δοκίμασα για αρχή τα scrumbled eggs με σολωμό. Εξαιρετικό, μεστό, αυτοδύναμο πιάτο. Καταλαβαίνεις με μιας ένα δέσιμο που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο βασικά συστατικά. Το αυγό και τον σολωμό. Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι δένουν τέλεια.

 

Δοκίμασα την ομελέτα ρατατούι με λαχανικά, δοκίμασα τα αυγά με μπέικον και όλα ήταν τέλεια. Θα μου πεις σιγά τα δύσκολα πιάτα βρε μπάρε. Κάτσε τώρα να σου πω που έπαθα καραπλακάρα και μου έπεσε το σαγόνι. Όταν δοκίμασα την καρμπονάρα με σπιτικά ζυμαρικά που φτιάχνονται στο μαγαζί νόμιζα ότι έτρωγα άλλο πιάτο τόσα χρόνια. Όταν δοκίμασα το burger με τον υπερφρέσκο κιμά και το αυγό να έχει κάτσει στον θρόνο του νόμιζα ότι ήμουν σε θεσπέσιο νεοϋορκέζικο burgerάδικο.

 

Σου γράφω όμως αυτές τις γραμμές και έχω μείνει με ένα παράπονο. Δεν πρόλαβα να δοκιμάσω τον τραχανά με το σουτζούκι, δεν πρόλαβα να δοκιμάσω το Croque Madame, δεν πρόλαβα να δοκιμάσω την αυγοσαλάτα. Σε όλα τα ξέρεις ότι το αυγό δεν είναι απλός πρωταγωνιστής, έχει οσκαρική συμμετοχή που απογειώνει το πιάτο. Γυρνώντας τον κατάλογο είδα και κάτι άλλο που μου γαργάλισε την περιέργεια. Αυγά φασιανού, χήνας, ορτυκιού. Μάλιστα. Αυτό που ακούς. Δεν μένει στα απλά και συνηθισμένα. Είπαμε είναι ναός του αυγού.

Σε έναν ναό δεν γίνεται να λείπουν τα γλυκά. Οι λουκουμάδες του αφράτοι σαν μπαλόνια που σκάνε στο στόμα σου μπορούν να σε κάνουν να λιγώσεις και να τους φας όλους μέχρι να μην αντέχεις να σταματήσεις. Δεν μπορείς να σταματήσεις.

 

Το μαγικό σε αυτό τον ναό είναι ότι είναι για όλη την μέρα. Το λέω εξάλλου και η ταμπέλα από έξω “Breakfast - brunch - liner”. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο ναός είναι ανοιχτός για επίσκεψη. Είναι στην διάθεσή σου για να προσκυνήσεις τον έναν και μοναδικό θεό του φαγητού. Το αυγό.

 

The Egg

Μεσογείων 236

Facebook | Foursquare

 
Share
Follow
comments powered by Disqus
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.