ΦΑΓΗΤΟ

Το brunch του Odori είναι από άλλο πλανήτη

Ή έστω από άλλη χώρα, αφού πρεσβεύει το 'taste of Italy περισσότερο από οτιδήποτε έχεις φάει τις Κυριακές σου.

Αν δεν το έχεις επισκεφθεί ακόμα, τρέξε. Είναι ίσως το καλύτερο brunch menu που έχεις δοκιμάσει και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά ο κόσμος που κάθε Κυριακή θέλει να το δοκιμάσει σαν τρελός Καίσαρας. Σερβίρεται στο Odori, έχει την σφραγίδα του Alberto Similidis και μπόλικη μυρωδιά-γεύση από Ιταλία. Αυτό το brunch θα σε κάνει ακόμα κι αν δεν πεινάς να λιγουρευτείς κάθε πιάτο του και άλλωστε όπως γράφει κι ο κατάλογος “L’ appetito vien mangiando” [τρώγοντας έρχεται η όρεξη].

 

Έχεις εξοικειωθεί πια, είσαι γνώστης, το ξέρεις καλά. Brunch είναι το γεύμα ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό, που όμως εδώ στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία και τον πολιτισμό το έχουμε κάνει το γεύμα της Κυριακής που σε βοηθάει και λίγο να συνέλθεις από την κατανάλωση της προηγούμενης μέρας. Αν αρχίσεις τα “έλα μωρέ, όλα τα brunch ίδια είναι. Τι διαφορετικό να έχει” τότε είμαι σίγουρος ότι μπορώ να σε πείσω άνετα να μείνεις σε αυτό το tab. Εδώ θα σου μιλήσω για ένα εντυπωσιακό, γεμάτο ιταλικές γεύσεις και γαμάτους συνδυασμούς menu. Ίσως του ταιριάζει γάντι το επίθετο μοναδικό περισσότερο από τα υπόλοιπα.

 

Κάθεσαι και έχεις στο σουπλά σου το menu. Εκεί αρχίζουν τα πρώτα προβλήματα. Δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Ξεκινάς από αριστερά με τρεις επιλογές Piada. Είναι wrap αλλά με πίτα που φτιάχνεται στον ξυλόφουρνο. Εγώ δοκίμασα το πρώτο με τραγανό κοτόπουλο, αυγό ποσέ, παρφέ μανιταριών, τραγανά κομματάκια πανσέτας και ρόκα. Βέβαια με φλέρταρε έντονα και η Ortilana με μοτσαρέλα, ψητές μελιτζάνες και ρόκα αλλά είπα να ξεκινήσω δυναμικά και σταθερά.

Μετά πας στην κατηγορία κόλαση. Uova έχει για τίτλο. Αυγό σημαίνει και εκεί γίνεται σωστό ρωμαικό όργιο γεύσης και συνδυασμών. Italian benedict με prosciutto και pesto hollandaise, salmone affumicato, δηλαδή καπνιστός σολομός πάνω σε focaccia από μελάνι σουπιάς και από πάνω ένα αυγό ποσέ σκεπασμένα με μια hollandaise παντζάρι που μοιάζει να έχει χρώμα βγαλμένο από υπολογιστή.

Definition of a #Sunday well spent |     #foodporn + #friends  #sundayvibes ✌  ️

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Christina Kanellou (@chriskanellou) στις

 

Αφού όμως με τεράστια δυσκολία προσπέρασα και τα uova strapazzate -είναι ακριβώς αυτό που καταλαβαίνεις μόνο που έχει απογειωθεί με την προσθήκη prosciutto, mozzarella λάδι τρούφας και νιφάδες τρούφας- κατέληξα στα pancakes γλυκοπατάτας. Δεν θα σου πω πολλά γιατί πάντα πίστευα ότι η φωτογραφία τα λέει καλύτερα από μένα αλλά πρέπει να μάθεις ότι αυτή η λιωμένη scamorza ανάμεσα στα pancakes όπου έτρεχε το σιρόπι σφενδάμου ανάμεσά του μαζί με το τραγανούτσικο μπέικον ήταν μια σκέτη κόλαση.

Eating brunch like italian

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Dimitris Koupritziotis (@m1k0u) στις

 

Αυτό που βλέπεις από πίσω είναι το πιάτο ημέρας. Hot Dog με αυγό, πατατάκια και μια υπέροχη bbq sauce.

Το brunch υποστηρίζει την καταγωγή του και έρχεται με δύο επιλογές σε pizza. Μια pizza margherita και μια pizza carbonara. Η πρώτη γνωστή η δεύτερη απογειωτική. Τραγανή πανσέτα, μανιτάρια, αυγό ποσέ, σάλτσα καρμπονάρα, φρέσκο θυμάρι και τρούφα. Αν δεν έχεις γουρλώσει ήδη τα μάτια, θα το πάθεις αυτόματα μόλις τη δεις να έρχεται μπροστά σου.

 

Οι αλμυρές επιλογές κλείνουν με δύο burgers. Ένα italian job με μοσχαρίσιο κιμά, vermouth bbq sauce, provolone, τουρσί και iceberg. Το δεύτερο είναι με κοτόπουλο και μια μαγιονέζα-πέστο που κάνει όλα τα άλλα chicken burgers να κοιτάνε την πλάτη του. Πιστεύω μέσα στην λιγούρα που σε έχει πιάσει με όλα αυτά που διαβάζεις και βλέπεις να παρατήρησες την ματσακονιά στην BBQ sauce η οποία είναι φτιαγμένη με vermouth. Vermuteria γαρ.

 

Για κλείσιμο πάντα θέλει ένα γλυκάκι και ένα cocktailάκι. Για τον κατάλογο των cocktail τα έχουμε πει. Για τα γλυκά θα σου πω λεπτομερώς την εμπειρία που έζησα. Εγώ διάλεξα τα french toast panettone που μου γέμισαν το στόμα με όμορφες γεύσης αφού τα αχλάδια ποσέ με την κρέμα ρικότας ταίριαζαν τέλεια. Όμως, ένα τεράστιο όμως, έβλεπα τα pancakes con ciocolatti να πηγαινοέρχονται στα χέρια των σερβιτόρων και πρέπει το βλέμμα μου να ήταν σαν του Scrat από το Ice Age όταν έβλεπε βελανίδια.

 

Δύο συμβουλές θα σου δώσω. Πρώτον κάνε κράτηση. Γίνεται χαμός -απόλυτα δικαιολογημένα- και κανείς δεν θέλει τις Κυριακές του να μην είναι χαλαρός. Δεύτερον, ετοιμάσου να μπεις σε διλήμματα ζωής για το ποιο πιάτο θα πάρεις, αφού θα σε προκαλέσουν σαν άλλες σειρήνες όλα τους, ένα προς ένα. Το τρίτο που θα σου πω είναι μια προειδοποίηση. Ετοιμάσου να φας το πιο νόστιμο, καλοστημένο και ενδιαφέρον brunch που έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα στην Αθήνα.

Buon Appetito!

Odori vermuteria di Atene, Σκουλενίου 2, Αθήνα