ΦΑΓΗΤΟ

Το Crust σου κρύβει δύο τεράστιες εκπλήξεις (η μία στον ξυλόφουρνο)

Το νέο food spot του κέντρου φτιάχνει απίστευτη πίτσα και παίζει μουσικάρες.

Κάθε νέα άφιξη στην Αθήνα είναι ευπρόσδεκτη. Κάθε νέο bar ή food spot στην καρδιά της πρωτεύουσας αποτελεί μια μικρή είδηση αφού σου προκαλεί την περιέργεια να την δοκιμάσεις, να την γευθείς μα πάνω από όλα να διαπιστώσεις πόσο όμορφα μαγαζιά έχει αυτή η πόλη. Όταν όμως αυτή η άφιξη φέρνει αέρα Νέας Υόρκης, πεντανόστιμη πίτσα και μια μυστική σκάλα που σε οδηγεί σε χώρο έκπληξη τότε η άφιξη δεν είναι απλά ευπρόσδεκτη αλλά σε αναγκάζει να την επισκεφτείς ξανά και ξανά και ξανά.

Το Crust άνοιξε τον Ιούλιο δοκιμαστικά και πάτησε φουλ γκάζι στις μηχανές του από τον Σεπτέμβριο. Ήθελε να φέρει την αυθεντική νεοϋορκέζικη πίτσα στην καρδιά της Αθήνας και το πέτυχε. Η New York style street pizza οφείλει να είναι λίγο αφράτη αλλά και τραγανή. Οφείλει να έχει μεγάλο μέγεθος και να την διπλώνεις στην μέση για να την φας. Οφείλει να είναι πεντανόστιμη, με πολλές επιλογές. Μα πάνω από όλα οφείλει να είναι φτηνή.

Το Crust όλα αυτά τα ξέρει πολύ καλά. Διάλεξε να ανοίξει σε μία από τις πιο ζωντανές και ζωηρές γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, στην οδό Πρωτογένους στου Ψυρρή και ακολούθησε τα πάντα κατά γράμμα. Το design του μοιάζει σα να αποτελεί συνέχεια του υπόλοιπου δρόμου και σε ταξιδεύει σε κάποιο στενό στο Μανχάταν. Ο ξυλόφουρνος ψήνει ασταμάτητα πίτσες οι οποίες προσφέρονται ολόκληρες ή σε χαρτόνι αν πάρεις slice. Βασικά αυτό δεν είναι κομμάτι, αυτό είναι το ένα τέταρτο μια μεγάλης πίτσας. Η τιμή του είναι συγκλονιστικά χαμηλή αφού πληρώνεις μόνο 3 ευρώ για αυτό το κομμάτι και 12 αν θέλεις ολόκληρη.

Μόλις μπεις θα συναντήσεις ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν θα μπορείς να διαλέξεις ποια από τις δώδεκα επιλογές να φας. Εγώ προτίμησα την Shroom, αφού η τρούφα, τα ντοματίνια, τα άγρια μανιτάρια και οι φλούδες παρμεζάνας μου τράβηξαν αμέσως το μάτι. Όμως εξαιρετικές είναι και η Lawless με πεπερόνι, πικάντικο σαλάμι calabrese, κασέρι, τσένταρ, αλλά και η Zanetti με ρεγκάτο, παρμεζάνα, γκοργκοντζόλα και ντοματίνια. Η τελευταία μάλιστα να ξέρεις ότι έχει πάρει το όνομά της από τον ποδοσφαιριστή της Inter. Ρώτα για όλα τα ονόματα, όλα κρύβουν μια μικρή ιστορία.

Πολύ ιδιαίτερη είναι και η Foghorn με γάλα καρύδας, ψητό κοτόπουλο σε κύβους, μαριναρισμένο μπρόκολο, γλυκό κρεμμύδι και φλούδες παρμεζάνας ενώ από ένα τέτοιο μενού δεν θα μπορούσε να λείπει και μια γλυκιά πρόταση. Η Sweet Tooth με πραλίνα φουντουκιού, μπισκότο τριμμένο και σοκολάτα bueno μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι σκέτη κόλαση. Στο Crust θα βρεις και 4 επιλογές για σαλάτα με την Crust και την η Greek freak να αποτελούν τα highlights. Μην ρωτήσεις για την τελευταία από που πήρε το όνομά της, θα έπρεπε να ντρέπεσαι που δεν το έχεις βρει ακόμα.

Κι εκεί που τρως την πίτσα σου στο χαρτόνι και δεν μπορείς να καταλάβεις πως τόσο γρήγορα βρέθηκες Νέα Υόρκη, ακούς δυνατή μουσική από κάπου και κόσμο να μπαίνει στο μαγαζί και να κατεβαίνει μια σκάλα. Κατεβαίνεις και βλέπεις ένα industrial υπόγειο, κόκκινοι δερμάτινοι καναπέδες στους τοίχους και κόσμο να χορεύει. Αυτό είναι το μυστικό του Crust. Στο υπόγειο του κρύβει ένα πραγματικά underground χώρο όπου θα ακούσεις τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές της πόλης και θα χορέψεις δίχως αύριο. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο λαμβάνει χώρα και διαφορετικό event με την επιμέλεια τα Σάββατα να βρίσκεται στα χέρια του Χρήστου Αγγελόπουλου. Εδώ θα πιεις το ποτό σου, την μπύρα σου ή το κρασί σου, σε έναν χώρο έκπληξη με μουσικές έκπληξη. Και μην ξεχνάς ότι αν ήπιες πολύ ή θες να κάνεις ένα διάλειμμα από πάνω ακριβώς υπάρχει η λύση.

Το Crust έχει γίνει ήδη πρώτη επιλογή για after drink food όχι μόνο λόγω νοστιμιάς αλλά και λόγω ποιότητας. Το underground basement του έχει γίνει ήδη talk of the town και αυτό δεν είναι τυχαίο. Αλλά τόση ώρα δεν έχεις ρωτήσει πως βγήκε το όνομα. Θα σε ενημερώσω ότι δεν είναι μόνο λόγω της τραγανής ζύμης αλλά και προς τιμήν του crust punk κινήματος της δεκαετίας του 80 στην Αγγλία. In Crust We Trust.

Υ.Γ.: Αν πάθεις κι εσύ ντουβρουτζά με το Crust και θες να το έχεις συνέχεια μαζί σου τότε ρώτα για τις πανέμορφες τσάντες και μπλουζάκια που βγάζουν.

Crust

Πρωτογένους 13, Ψυρρή

τηλ: 21 0325 7179

facebook