© Wengang Zhai / Unsplash
ΦΑΓΗΤΟ

Το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να παραγγείλεις ποτέ

O Gordon Ramsay έχει δώσει ένα πολύ χρήσιμο tip για το πιάτο που πρέπει να αποφεύγουμε πάση θυσία στα εστιατόρια. Εμείς τον εμπιστευόμαστε.

Προφανώς, δεν έχουμε δοκιμάσει κάποιο πιάτο από τα χέρια του Gordon Ramsay – δεν είχαμε την τύχη. Οι διακρίσεις όμως που έχει ο διάσημος σεφ φτάνουν και περισσεύουν ώστε να ακούμε όσα έχει να πει αναφορικά με το φαγητό πολύ προσεκτικά.

Και μπορεί να είναι αρκετά υπερβολικός στην τηλεοπτική του παρουσία αλλά η αλήθεια είναι πως γνωρίζει καλά τη δουλειά του. Δε θεωρείται τυχαία κορυφαίος.

Φυσικά, το πρόβλημα είναι -όπως έχουμε αντιληφθεί παρακολουθώντας πάρα πολλές ώρες στο YouTube από το Kitchen Nightmares– ότι πολλές φορές δεν τον ακούν εκείνοι που πρέπει να τον ακούν. Έτσι, γίνεται έξαλλος. Το δίκιο του όμως δεν τον χάνει.

Εμείς πάλι, είμαστε όλοι αυτιά όταν έχει κάτι να πει.

Όπως για παράδειγμα, η συμβουλή που είχε δώσει μέσα από συνέντευξή του στο Townandcountrymag για το ένα πιάτο που δεν πρέπει ποτέ και για κανέναν λόγο να παραγγέλνουμε σε ένα εστιατόριο.

Ένα πολύ χρήσιμο tip

Εκεί, ο Gordon αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραγγέλνουμε τη σούπα της ημέρας σε ένα εστιατόριο αν προηγουμένως δεν έχουμε ρωτήσει ποια ήταν η σούπα της προηγούμενης ημέρας. Γιατί; Επειδή υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι σερβίρεται η ίδια σούπα ολόκληρο τον μήνα. Δεκτό.

«Αν δε σας αρέσει το φαγητό ή το service ενός εστιατορίου, να το πείτε στο προσωπικό ώστε να το βελτιώσει στο μέλλον. Είναι εξίσου σημαντικό να κάνεις θετική κριτική όσο το να κάνεις αρνητική κριτική» ήταν μία άλλη πολύ επικοδομητική συμβουλή που μοιράστηκε στη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Γενικά, δηλαδή, σχεδόν ότι έχει να πει ο Gordon Ramsay για την κουζίνα ακούγεται σωστό. Για αυτό και τον ακούμε πάντα προσεκτικά.