ENTERTAINMENT

Ρε παιδιά, πώς θα πάτε από Εδιμβούργο-Παρίσι χωρίς καθόλου χρήματα;

Τρεις φοιτητές αφήνουν κινητά τηλέφωνα, κλείνουν τραπεζικούς λογαριασμούς και φεύγουν για μία περιπέτεια δίχως αύριο και δίχως σάλιο. Αλλά μόνο με red bull. Λίγο πριν ετοιμάσουν βαλίτσα, τους συναντήσαμε για να τους κάνουμε την προφανή ερώτηση.

Όταν έμαθα για το διαγωνισμό και το κόνσεπτ του, δεν ήταν πρωταπριλιά. Παρόλα αυτά, γέλασα σαν να είναι. ‘Αποκλείεται’, σκέφτηκα, και αμέσως έκανα εικόνα τρεις ανθρώπους να προσπαθούν να πείσουν έναν Άγγλο μεσήλικα ταμεία με επαρχιώτικη βρετανική προφορά ότι θέλουν να αγοράσουν ένα κρουασάν δίνοντας ως αντάλλαγμα κουτάκια από Red Bull.Εντάξει, πόσο ‘Χαμογελάστε, είναι η Candid Camera’ θα ήταν αυτό το σκηνικό.

Τέλος πάντων, όταν πληροφορήθηκα ότι δεν πρόκειται περί φάρσας η αλήθεια είναι ότι τα χρειάστηκα λίγο. Σκέφτηκα σαν τη μαμά μου, ‘πού θα πάνε αυτά τα παιδιά’ και σαν τον Ξανθόπουλο, ‘ξυπόλυτα στα αγκάθια’. Μετά θυμήθηκα ότι δεν είμαι 800 χρονών και ζήλεψα. Φοβερά.

Όλα καλά αλλά τι είναι αυτό το Red Bull Can You Make It;

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: 165 ομάδες φοιτητών από πάνω από 50+ χώρες απ’ όλο τον κόσμο με επτά μέρες χρόνο για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας το Red Bull ως μοναδικό νόμισμα. Η κάθε ομάδα ξεκινά με 24 κουτιά Red Bull τα οποία μπορούν να ανταλλάξει – παζαρέψει όπως εκείνη θεωρεί καλύτερα.

Μας αφήνουν να πάρουμε μαζί μας λίγα σνακ και νερό. Σαν ομάδα, θα έχουμε ένα κινητό μαζί μας. Τα υπόλοιπα κινητά θα μείνουν πίσω, κλειστά σε φάκελο“.

Σημαντική Διευκρίνιση: Για οτιδήποτε χρειαστούν, από νερό μέχρι κρεβάτι για να κοιμηθούν, θα πρέπει να το πληρώσουν με κάποιο από τα κουτάκια τους.

 

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Από τις 165, οι δύο θα είναι ελληνικές και η μία, συνάντησε εμένα και την Φραντζέσκα στα Αναφιώτικα της Πλάκας. Μία εβδομάδα πριν φτιάξουν βαλίτσα (που να χωράει πολλά κουτάκια) για Εδιμβούργο, η Dream Team του Κυριάκου Γκαλανάκη, Ρωμανού  Ρούτση και Γιώργου Πετσέλη μας χάρισε δύο από τις πολύτιμες ώρες προετοιμασίας της για να μας εξηγήσει πώς θα τα καταφέρει.

Παρεμπιπτόντως, επειδή ο Γιώργος μένει Χίο, συμμετείχε στη συζήτηση μέσω του άβατάρ του. Ναι, είναι το παιδί που κρατάει αγκαλιά ο αρκούδος. Καλά κατάλαβες.

Ξεκινάμε από Εδιμβούργο. Θα πάμε εκεί δύο ημέρες πριν ώστε να προετοιμαστούμε και 12 Απριλίου το πρωί, ξεκινάμε. Θα υπάρχουν παντού στην Αγγλία σε διάφορα check points. Εμείς θα πρέπει να περάσουμε από τουλάχιστον έξι μέχρι να φτάσουμε στο τέρμα” μου εξήγησε ο Ρωμανός.“Κάποιες ομάδες έχουν διαφορετικό σημείο εκκίνησης”, συμπλήρωσε ο Κυριάκος.

Μισό λεπτό, παιδιά, συστάσεις δεν κάναμε

Κυριάκος, ο καλλιτέχνης: Ο πιο τρελός της παρέας. Ο τύπος που απλά έχει δει τόσο The Walking Dead που στην ερώτηση ‘τι κάνετε αν συναντήσετε στο δρόμο κάποια άλλη ομάδα‘ απάντησε “Θα τους την πέσουμε, για να τους πάρουμε τις προμήθειες“. Όταν δεν πετάει για Εδιμβούργο προσπαθώντας να φτάσει δίχως χρήματα στο Παρίσι, κάνει πρόβες με την μπάντα του, τους Blue Balls, που πρόσφατα έβγαλαν και καινούριο cd.

Ρωμανός, ο οργανωτικός: Ο άνθρωπος που ευθύνεται για την ύπαρξη της Dream Team στο διαγωνισμό Red Bull Can you Make it. “Το είχα δει και την προηγούμενη φορά που είχε γίνει, το 2014 και είχα ενθουσιαστεί οπότε, έφερα το μικρόβιο στην παρέα“, αυτήν την απάντηση έλαβα όταν (και με το δίκιο μου) ρώτησα, ‘πώς στο καλό τους ήρθε να δηλώσουν συμμετοχή’. Όταν δεν πετάει για Εδιμβούργο προσπαθώντας να φτάσει δίχως χρήματα στο Παρίσι, ο Ρωμανός προσπαθεί να πάρει πτυχίο και αθλείται. Παίζει μπάσκετ.

Γιώργος, ο φαγανός: Μπορεί να μην τον γνώρισα αλλά, έμαθα γι αυτόν τα καλύτερα. Όπως για παράδειγμα, ότι δέχθηκε να δηλώσουν ως ομάδα συμμετοχή μόνο αφότου οι άλλοι δύο του υποσχέθηκαν ότι θα υπάρχουν Red Bull που θα πάνε αποκλειστικά για το φαΐ του. Όχι των άλλων, το δικό του. Όταν δεν πετάει για Εδιμβούργο προσπαθώντας να φτάσει δίχως χρήματα στο Παρίσι, έμαθα ότι είναι φοβερά αθλητικός τύπος (αγνοώ αν μου το είπαν οι φίλοι του περιπαιχτικά) και μένει στην όμορφη Χίο. Τα φιλιά μας.

Πώς έφτασε η Dream Team να γίνει η The Dream Team;

Για να προκριθούμε, βγάλαμε ένα βιντεάκι του ενός λεπτού. Βγήκαμε 13οι“.

Πώς σκοπεύει να φτάσει η The Dream Team να γίνει η The Dream Team της καρδιάς μας;

Θα πάρουμε ένα υπόστρωμα και ένα sleeping bag και στην χειρότερη, θα μείνουμε όπου βρούμε. Έχει βροχές τώρα εκεί” μου λέει με μία ελπίδα ο Ρωμανός. “Ειδικά η Σκωτία θα είναι brutal”, πετάγεται ο Κυριάκος και του κάνει τη μούρη κρέας.

Γενικά, το βλέπετε να επιβιώνετε; Ρώτησα. “Θα κάνουμε τα πάντα για να τερματίσουμε“, μου είπαν με ένα στόμα μια φωνή. ‘Και αν στον δρόμο, συναντήσετε άπιστους Θωμάδες;’ Επέμεινα. “Θα τους λέμε ‘μπες στο site της Red Bull’ για να δείτε ότι λέμε αλήθεια“, μου απάντησαν.

‘Θα βγείτε πρώτοι δηλαδή;’ Ξαναχτύπησα. “Γιατί να μην βγούμε πρώτοι. Εντάξει, θα δείξει. Αναλόγως τις ανταλλαγές που θα κάνουμε και τους βαθμούς που θα μαζέψουμε από τα check points. Στα check points, θα υπάρχουν κάποιες δοκιμασίες. Από γρίφους μέχρι πιο extreme πράγματα. Μάλιστα. “Επίσης, στη βαθμολογία θα παίξουν ρόλο και τα social media. Τα likes που θα μαζέψουμε κτλ.“.

Κάπου εδώ, προφανώς και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να στηρίξεις τα παιδιά στην πιο τρελή περιπέτεια της ζωής τους. Δεν ξέρεις; Ιδού το Facebook τους. Τώρα, ξέρεις.

Καλή επιτυχία!

Ώπα, ώπα ένα λεπτό: Αν βγουν πρώτοι, τι κερδίζουν;

Τα τρία μέλη της νικητήριας ομάδας θα κληθούν να γίνουν πρέσβεις του Contiki Travel για ολόκληρο το καλοκαίρι. Κοινώς, θα ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη. Εντάξει, παιδιά, ζηλεύω. Αλλά στηρίζω. Go get them!