ENTERTAINMENT

Το Oneman στις ‘Γεύσεις του τόπου μας’

Για άλλη μια χρονιά, το Oneman στηρίζει την εκδήλωση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ, εταιρείας του Ομίλου FOURLIS και θα βρεθεί Παρασκευή και Σάββατο στο ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο. Σε περιμένουμε.

Θυμάσαι που τον περασμένο Οκτώβριο, ο Χρήστος Χατζηιωάννου είχε πάει στη Λάρισα για να μαγειρέψει στο πλευρό του Δημήτρη Σκαρμούτσου και να μιλήσει μαζί του; Αυτή τη χρονιά, στο πρόγραμμα της ιδιαίτερα ευεργετικής για τους Έλληνες παραγωγούς εκδήλωσης «Γεύσεις του τόπου μας», προστέθηκε στη Λάρισα τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, ένας νέος σταθμός. Η Αθήνα και το ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο. Το πάρκινγκ του καταστήματος ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο θα φιλοξενήσει τις «Γεύσεις του τόπου μας» την Παρασκευή 22 Μαΐου, με οικοδεσπότη τον Χριστόφορο Πέσκια και το Σάββατο 23 Μαΐου, με οικοδεσπότη τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

 

Εσύ όμως έχεις κάθε λόγο να έχεις έρθει από νωρίτερα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τοπικοί παραγωγοί θα εκθέσουν ξεχωριστά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως ζυμαρικά, σάλτσες, μπάρες δημητριακών, βότανα, μπαχαρικά, θαλασσινά, κρασί, τσίπουρο, γλυκά και οι διάσημοι σεφ θα ετοιμάσουν, με αυτά, μοναδικές τοπικές γεύσεις. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους τοπικούς παραγωγούς, αλλά και να γευτούν εξαιρετικά εδέσματα. Επίσης, όσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή και έχουν κληρωθεί, θα μαγειρέψουν υπό την καθοδήγηση των έμπειρων σεφ, στα ειδικά διαμορφωμένα “Εργαστήρια Γεύσεων”.

 

Δεν μένουμε όμως μόνο στη γευστική δοκιμή και την επαφή με τους σεφ. Αν θυμάσαι καλά από πέρυσι, η εκδήλωση αυτή στέλνει και το δικό της κοινωνικό μήνυμα. Η ΙΚΕΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας, του Ομίλου FOURLIS, πραγματοποιεί παράλληλη δράση και θα διαθέσει το ισόποσο του 5% των εσόδων του καταστήματος ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, από το Σάββατο 23 Μαΐου, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ευρύτερης περιοχής της Αττικής με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την αντίστοιχη παράλληλη δράση των εκδηλώσεων «Γεύσεις του Τόπου μας» στη Λάρισα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκαν το 2014, η ΙΚΕΑ διέθεσε είδη αξίας 26.000€.

Η Αθήνα είναι και ο τελευταίος σταθμός των «Γεύσεων του τόπου μας», μετά τη  Λάρισα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη. Έλα να γευτείς τα καλούδια των τοπικών παραγωγών και να απολαύσεις μοναδικά πιάτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον Χριστόφορο Πέσκια!

Ώρες εκδήλωσης: Παρασκευή 22/5/15: 10:30 έως 20:00 & Σάββατο 23/5/15: 10:30 έως 18:30.