ENTERTAINMENT

Το πρώτο πιάτο στο Zillers είναι πάντα η Ακρόπολη

Υπάρχει ένα μαγαζί στο κέντρο που μπορείς να φας, να πιεις και ν' απλώσεις το χέρι σου να πιάσεις την Ακρόπολη.

Μόλις ανοίγει ο καιρός στην παρέα η πρώτη ερώτηση που σκάει είναι αν παίζει καμιά καλή ταράτσα. Φέτος, η απάντηση είναι το roof garden του Zillers. Μικρό, ατμοσφαιρικό, άκρως αγχολυτικό, όσο καλοκαιρινό πάει και με μια θέα που σε κάνει να γονατίζεις. Πριν γονατίσεις, δοκίμασε τα εκπληκτικά του cocktails και πάρε κάποιο από τα εξαίσια πιάτα του.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Zillers βρίσκεται στη Μητροπόλεως απέναντι ακριβώς από τη Μητρόπολη. Μπαίνεις στην πόρτα του παλιού νεοκλασικού και ανεβαίνεις στον τρίτο όροφο με το ασανσέρ. Για να μην σε αφήνω με την απορία, είναι κτίριο που έχει χτίσει ο Τσίλερ, εξ’ ου και το όνομα του. Από την είσοδο κιόλας αρχίζει ένα ταξίδι στον χρόνο. Ανοίγεις την πόρτα και βγαίνεις σε μια μικρού αλλά όσο πρέπει μεγέθους ταράτσα. Περισσότερο μπαλκόνι θα το έλεγα, αλλά ας μην κολλάμε σε ανούσιες λεπτομέρειες.

Μόλις έρθεις αντιμέτωπος με τη θέα που ορθώνεται μπροστά σου τότε νιώθεις ένα δέος, μια ανατριχίλα. Ίσως δεν έχεις ξαναδεί τον βράχο της Ακρόπολης από τόσο κοντινή απόσταση, σε τέτοιο ύψος. Ηρέμησε, βαθιές ανάσες και αποφάσισε που θες να κάτσεις. Δεξιά και αριστερά υπάρχουν μακρόστενες μπάρες με σκαμπό, ενώ τα τραπεζάκια που είναι πρώτο τραπέζι πίστα διατίθενται κυρίως για φαγητό. Εγώ θα σου έλεγα να κάτσεις εκεί στην γωνία, αριστερά και να παραγγείλεις και ποτό και φαγητό.

Αυτό που επιβάλλεται είναι να δοκιμάσεις κάποιο από τα δέκα signature cocktails που έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Σαμαράς. Αυτός με την κοτσίδα ντε που βλέπεις στο The Trap όποτε πηγαίνεις. Εγώ πήρα το Up Hill Garden με gin, χυμό λεμόνι, πεπόνι, ginger και ένα spiced σιρόπι ζάχαρης. Όλο το καλοκαίρι στο ποτήρι σου. Το Zillers εκτός από cocktails έχει και πολύ ενδιαφέρουσα κάβα, με ιαπωνικά ουίσκι, βερμούτ αλλά και ιδιαίτερες τεκίλες.

 

Τώρα που είπα Up Hill Garden μην ξεχάσω να σου πω ότι ο ‘κήπος’ με τον οποίο είναι ντυμένο το μαγαζί είναι πραγματικός και όχι τεχνητός. Όλα τα φυτά έχουν τοποθετηθεί κάθετα και δημιουργείται μια βαβυλωνιακή αισθητική που όμοιά της δεν έχεις ξαναδεί. Κρεμαστός κήπος. Δεύτερο πράγμα που θα χαζεύεις μετά τον βράχο της Ακρόπολης.

 

Σε αυτή την ονειρική ατμόσφαιρα θα γευθείς και τα πιάτα της Κωνσταντίνας Φακλάρη. Πειραγμένες ελληνικές γεύσεις με έντονες gourmet πινελιές. Η σούπα φράουλας με σορμπέ lime πάντως ήταν ό,τι πιο δροσερό έχω δοκιμάσει φέτος το καλοκαίρι. Καλύτερο και από παγωτό μέσα σε αυγουστιάτικο καύσωνα.

Φαγητό, ποτό ή και τα δύο. Ότι κι αν διαλέξεις στο Zillers συνδυάζεται αρμονικότατα με την υπέροχη θέα του. Σαν την αρμονία που έχει η αρχιτεκτονική του Παρθενώνα ο οποίος φωτισμένος το βράδυ δημιουργεί ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. Στο ένα χέρι κράτα το cocktail σου και στο άλλο προσπάθησε να τον αγγίξεις. Τόσο εύκολα συνδυάζονται όλα στο Zillers.

The Zillers, Μητροπόλεως 54, Αθήνα facebook