ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ποιες σειρές να δεις μαζί της

Μία λίστα που θα σου εξασφαλίσει πολλές μοναδικές βραδιές λιωσίματος στον καναπέ. Και μάλιστα, με την απόλυτη συγκατάθεσή της.

Ένα διαδικτυακό απόσταγμα σοφίας, λέει ότι “αν με μία γυναίκα θες να κάνεις σεξ της προτείνεις να δείτε ταινία. Αν πάλι, θες σχέση της προτείνεις να δείτε σειρά”. Δεν θυμάμαι πού το πέτυχα ή πότε, πρέπει να έχει περάσει καιρός.  Πάντως, έκανα like. Γιατί από όποια πλευρά και αν το πιάσουμε, τα δίκια του τα έχει αυτός που το έγραψε. Εντάξει, ίσως το κομμάτι με την ταινία να αγγίζει λίγο και τη σφαίρα του υπερβολικού. Λίγο.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τον αριθμό των επεισοδίων και ας μιλήσουμε για τις σειρές αυτές καθεαυτές.

Η επιλογή μίας σειράς, δεν είναι εύκολο πράγμα. Είτε έχουμε να κάνουμε με ένα λιώσιμο που ‘επιβάλεις’ στον εαυτό σου επειδή είσαι σε αντικοινωνική φάση και τα ποτά δεν σου λένε κάτι, είτε μιλάμε για ένα πιο συνειδητό και αναγκαστικό λιώσιμο που πρέπει να κάνεις για να μπορείς να συμμετέχεις σε θέματα συζήτησης όπως “Ρε, πέθανε τελικά ο Τζον Σνόου;“.

Ε, σκέψου τώρα μέσα σε όλο αυτό το αλαλούμ, να πρέπει να διαλέξεις μία που να συνδυάζει τόσο τα δικά σου όσο και τα δικά της γούστα. Φέξε μου και γλίστρησα σαν να λέμε. Ναι περίπου αυτό. Εκτός και αν ξέρεις το κόλπο.

(ακολουθεί)

Τα στανταράκια

The Big Bang Theory

Η κωμωδία, συγκεκριμένα η πετυχημένη, είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στον κόσμο και αυτό γιατί είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τον άλλο να γελάσει. Το αβαντάζ των κωμικών σειρών απέναντι σε όλα τα υπόλοιπα είδη είναι ότι δεν έχουν να ικανοποιήσουν δύο γούστα, αλλά ένα. Ε, φαντάζομαι για να είστε μαζί έχετε ίδιο ή τέλος πάντων παραπλήσιο χιούμορ. Όχι;

How i Met your Mother

Τα επικίνδυνα

Lost

Ή αλλιώς, η κατηγορία “προσοχή, κόλλημα“. Σε αυτήν ανήκουν όλες εκείνες οι σειρές που έχουν μείνει στο μυαλό εκείνων που τις είδαν ως: “βάλε να δούμε άλλο ένα μωρέ” στις 6 το πρωί. Το κακό με αυτές τις σειρές είναι ότι αν κερδίσουν τον έναν από τους δύο, τότε την πατήσατε γιατί αυτός ο ένας, δεν το γλιτώνει το λιώσιμο. Το καλό είναι ότι αν γίνει το δύο στα δύο, θα χορτάσει ποπ κορν ο καναπές.

Breaking Bad

Τα δοκιμασμένα

Δεν είμαι σίγουρη αν ο Φρανκ Άντεργουντ θα χαιρόταν ιδιαιτέρως αν έβλεπε τη φάτσα του κάτω από αυτόν τον τίτλο, ωστόσο πήρα τα μέτρα μου.

 

House of Cards

Μέχρι να μου τα πάρει η Κλαιρ μια και καλή.

Homeland

Τέλος πάντων, στο θέμα μας. Υπάρχουν σειρές που ομολογουμένως είναι εξαιρετικές και ικανές να σου δώσουν αυτό που πολλές φορές και για πολλούς, αποτελεί προαπαιτούμενο: Τη ροή μίας ταινίας. Πετυχαίνουν με λίγα λόγια την απόλυτη ισορροπία μεταξύ κινηματογράφου (δράση) και τηλεόρασης (στασιμότητα). Και φυσικά, σε κολλάνε.

Sherlock

Τα επιμορφωτικά

Θα τα χαρακτήριζα ντοκιμαντέρ αλλά θα σε έπαιρνε ύπνος. Και εμένα. Γιατί δεν είναι. Υπάρχουν εξαιρετικές σειρές που περιγράφουν σημαντικά και ενδιαφέροντα κομμάτια της ιστορίας με έναν δικό τους ελκυστικό τρόπο. Και ένα ακόμα plus: Δεν σε ψήνουν τόσο να τα βλέπεις μόνος.

The Borgias

Τα ‘επιμορφωτικά’

Όχι, δεν πρόκειται περί λάθους. Όπως έγραψα παραπάνω ορισμένες φορές θέλουμε μία σειρά να μας θυμίζει ταινία. Υπάρχουν πολλών ειδών ταινίες. Περιπέτειες, Κοινωνικές, Ερωτικές. Σε αυτές τις τελευταίες πάτα ένα pause. Ε, υπάρχουν και σειρές που μπορούν να το κάνουν αυτό. Να σε κολλήσουν. Και στην οθόνη, αλλά και πάνω της.

Sense8

Και τώρα, ήρθε η ώρα για να μοιραστώ μαζί σου το ‘κόλπο’ ή την τριλογία των ‘μη’.

Μην επιλέξετε σειρά με σουπερτέλειο χαρακτήρα άντρα, βλέπε Χάρβεϊ Σπέκτερ. Δεν τη γλιτώνεις τη σύγκριση. Στο ίδιο πνεύμα, καλό θα ήταν να αποφύγεις και χαρακτήρες όπως ο Χανκ Μουντι. Ας μην της περάσεις τέτοιο μήνυμα.

Μην επιλέξετε σειρά με πολλή ωμή βία ή σεξ βλέπε Game of Thrones. Μπορεί να της αρέσει, αλλά δεν είναι από τις σειρές που ενδείκνυνται για χουχούλισμα και αγκαλιά στον καναπέ και άλλα τέτοια ρομαντικουλίστικα.

Μην επιλέξετε σειρά με μοναχικό χαρακτήρα τύπου Μονκ ή Mr Robot. Αυτοί είναι για πιο home alone φάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε πάντα να το γυρίσετε στο CSI. Όποιας πόλης. Το ίδιο κάνει.