BODY

Πώς θα γυμναστείς χωρίς να κουνηθείς ούτε εκατοστό

Οι ισομετρικές ασκήσεις θα σου προσφέρουν μια γερή μυϊκή προπόνηση χωρίς καταπόνηση στις αρθρώσεις.

Θα ρωτήσει κάποιος, γιατί να κάνω ένα πρόγραμμα προπόνησης χωρίς κίνηση; Θα απαντήσω ξεκινώντας από τα βασικά: ισομετρική προπόνηση είναι το είδος της προπόνησης που ενεργοποιείς τους μυς χωρίς να ενεργοποιήσεις τις αρθρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Η σκανδιναβική φιλοσοφία που εξασφαλίζει την ευτυχία

Τη λένε 'hygge' και έχει κάνει θραύση παγκοσμίως. Αν και, γατάκια Δανοί, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και πάλι πρώτοι τα είπαν.

Στη χειρότερη περίπτωση θα μάθεις μια ακόμη ξένη λέξη που δεν ήξερες (βασικά δυο, γιατί παίζει και το πιο καινούργιο 'αδελφάκι' της, το σουηδικό lagom). Κάτι χρήσιμο, δεν μπορείς να πεις, τώρα που έρχεται καλοκαίρι και πλακώνουν καραβιές τουρίστριες από τις δυο συγκεκριμένες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα

Ασκήσεις κινητικότητας: αυτό που χρειάζεται το σώμα σου σε κάθε προπόνηση

Ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη (και πρόγραμμα) για το ζέσταμα.

Γενικά, κυριαρχεί η άποψη ότι για να κάνεις καλό ζέσταμα πρέπει να εκτελέσεις διάφορες διατάσεις. Αρκετές έρευνες τα τελευταία χρόνια, όμως, έχουν αποδείξει ότι αυτό που χρειάζεσαι για μέγιστες επιδόσεις είναι οι ασκήσεις κινητικότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη, ο τέλειος προορισμός για τρέξιμο

Αν ψάχνεις δικαιολογία για να επισκεφτείς τη Θεσσαλονίκη, τότε αυτό το Σ/Κ σου προσφέρει την καλύτερη αφορμή.

Γιατί όμως το τρέξιμο στη Θεσσαλονίκη θεωρείται από επαγγελματίες και μη ως μία τόσο ξεχωριστή εμπειρία; Καταρχάς προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών, σε μικρή σχετικά απόσταση μεταξύ τους.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν τρέχεις για τον Δεσμό, δεν τρέχεις μόνο για σένα

Τρέξε τον επόμενο Μαραθώνιο για καλό σκοπό.

Το T-Shirt της ομάδας των ανθρώπων που τρέχουν για τον Δεσμό γράφει 'Running for a good cause' ('Τρέχουμε για καλό σκοπό'). Δεν υπάρχει λόγος για ένα πιο φαντεζί motto. Πέντε λέξεις ήταν αρκετές για να μου μεταδώσουν το μήνυμα, να θελήσω να μάθω ποιος ακριβώς είναι ο καλός σκοπός και να μου βάλουν την ιδέα ν' αρχίσω κάποια στιγμή το τρέξιμο.

Διαβάστε περισσότερα

Τελικά, γιατί γυμναζόμαστε;

Αναλύοντας μια διαφήμιση που (επιτέλους) βλέπει πίσω από τους σωστούς λόγους που κάποιος οφείλει να κάθεται κάτω από την μπάρα.

Ένας άντρας ξυπνά αχάραγα και ανάβει το φως του δωματίου του. Μια μπαλαρίνα στις μύτες των ποδιών της. Ένας άλλος άντρας  ανεβαίνει με σπριντ τα σκαλιά μιας κερκίδας. Οι επιταγές της καθημερινότητας σε συνδυασμό με τα λεπτά που κλέβουμε για να προσφέρουμε στον εαυτό μας κάνοντας γυμναστική.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα αλλάξεις επίπεδο στο τρέξιμο σε 2 μήνες

Ένας συνοπτικός οδηγός για όσους τρέχουν και σκέφτονται σοβαρά να αρχίσουν να τρέχουν και σε αγώνες.

Οι Έλληνες που έχουν εντάξει πλέον το τρέξιμο στην καθημερινότητά τους είναι πάρα πολλοί. Το πόση ανάπτυξη γνωρίζει το δρομικό κίνημα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται και στον αριθμό των αγώνων δρόμου που διοργανώνονται κάθε χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.