FITNESS

Αυτό είναι το ιδανικό ζέσταμα πριν τρέξεις 5 χιλιόμετρα

Πέντε ασκήσεις που πρέπει να γνωρίζει κάθε δρομέας.

Αν είσαι από αυτούς που τεντώνουν τους μυς τους πριν ξεκινήσεις να τρέχεις μάθε ότι κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι διατάσεις πριν την άσκηση δεν ζεσταίνουν ιδανικά το σώμα και συν τοις άλλοις εμποδίζουν τους μυς να ενεργοποιηθούν στο 100% πράγμα που σημαίνει μειωμένη απόδοση.

Δίκαια θα αναρωτιέσαι ποιο είναι το ιδανικό ζέσταμα. Η απάντηση είναι ασκήσεις κινητικότητας. Με αυτό τον τρόπο, ξυπνάς το σώμα σου, ενεργοποιείς σωστά τους μυς, προετοιμάζεις τις αρθρώσεις και συγχρόνως το καρδιοαναπνευστικό σου σύστημα. Αφιέρωσε στην αρχή 5 λεπτά για χαλαρό τρέξιμο. Στην συνέχεια, όρισε μια απόσταση περίπου 5-6 μέτρων και εκτέλεσε τις ασκήσεις που σου παρουσιάζονται στο βίντεο. Φρόντισε την κάθε άσκηση να την κάνεις διπλή (πας-έρχεσαι). Στη συνέχεια αν θες να τεντώσεις κάποιο μυ μπορείς να το κάνεις διότι τώρα το σώμα σου είναι έτοιμο να δεχτεί επιβαρύνσεις χωρίς να μειώνει την απόδοση των μυών. Φυσικά μετά το τέλος των ασκήσεων χρειάζεται να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου, οπότε μπορείς να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας μία Amstel free. Μία μπίρα ελληνικής παραγωγής με 0,0% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, πλούσια γεύση και μόλις 23 θερμίδες ανά 100 ml, ενδείκνυται για εκείνες τις ώρες που χρειάζεσαι επειγόντως κάτι αναζωογονητικό και δροσιστικό. Είναι η ιδανική επιλογή που σε τονώνει χωρίς να σε φουσκώνει!

ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάνοντας χαλαρό τρέξιμο σήκωσε το αριστερό πόδι μπροστά τεντωμένο μέχρι το ύψος της κοιλιάς σου και συγχρόνως φέρε το δεξί χέρι να ακουμπήσει τα δάχτυλα του ποδιού. Κατέβασε το πόδι κάνε 2 βήματα και επανέλαβε με το αριστερό πόδι και το δεξί χέρι. Συνέχισε στο ίδιο μοτίβο.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Σήκωσε το αριστερό πόδι, λυγισμένο, με τέτοιο τρόπο ώστε το εξωτερικό μέρος του μηρού να έρθει παράλληλα με το έδαφος. Με το ένα χέρι πιάσε τον αστράγαλο και με το άλλο το γόνατο για να βοηθήσεις το πόδι να έρθει στην σωστή θέση. Επανέλαβε το ίδιο με το άλλο πόδι και συνέχισε σε αυτό το μοτίβο

ΑΣΚΗΣΗ 3

Κάνε 2 βήματα και ισορρόπησε στο αριστερό πόδι φέρνοντας τον κορμό όσο πιο παράλληλα στο έδαφος μπορείς. Τα χέρια πρέπει να ακουμπήσουν το έδαφος. Επανέλαβε το ίδιο με το άλλο πόδι και συνέχισε σε αυτό το μοτίβο.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Καθώς κάνεις χαλαρό τρέξιμο σήκωσε το αριστερό πόδι ψηλά και λύγισε το. Συγχρόνως με τα 2 χέρια πιάσε το πόδι και φέρε το να ακουμπήσει το στήθος. Επανέλαβε το ίδιο με το άλλο πόδι και συνέχισε σε αυτό το μοτίβο.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Ξεκίνησε να διανύσεις την απόσταση με προβολές. Φρόντισε το πίσω πόδι να έρθει πολύ κοντά στο έδαφος. Να επανέρχεσαι στην όρθια θέση και μετά να προβάλεις το άλλο πόδι.