FITNESS

Η Σάσα Χατζηπαππά είναι η νέα ιέρεια της yoga

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς ένθετα σε τηλεοπτικές εκπομπές, βρήκαμε στη Θεσσαλονίκη το κορίτσι που κάνει τη yoga, καλύτερα από όλες.

Γεννημένη μήνα Απρίλιο, πρώτη από τους Ταύρους, η Σάσα Χατζηπαππά είναι από εκείνα τα παιδιά που η σύλληψή τους έγινε ένα συγκεκριμένο καλοκαίρι, με περίεργες συναστρίες, πτώση αστεριών και πολλά πολλά άλλα.

Ίσως αυτό να εξηγεί πολλά, εξάλλου ένα τέτοιο παιδί δεν το συναντάς συχνά, πληθωρική προσωπικότητα, εύστροφο μυαλό, γρήγορη απάντηση με ατάκα. Μην τολμήσεις να της το παίξεις έξυπνος, χωρίς να είσαι, ή χωρίς να στο ζητήσει η ίδια, είναι πιο έξυπνη από σένα, ή μάλλον, θα καταφέρει να φανεί πιο έξυπνη και εσύ χαζός.

Από μικρή φαινόταν ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό για την ίδια, αλλά και με τους άλλους μέσω της άθλησης. Ο ενθουσιασμός της παιδικής και εφηβικής ηλικίας την έστρεψε σε πολλά αθλήματα, όπως κολύμβηση, συγχρονισμένη κολύμβηση, μπάσκετ, μοντέρνο χορό. Όλα αυτά καλά και ωραία, σαν όλα τα αθλήματα που δοκιμάζουν τα κορίτσια στην παιδική ηλικία, όμως για εκείνη μάλλον, δεν ήταν αρκετά, κάτι καλύτερο την περίμενε στο μέλλον.

 

Φωτογραφία: Perry Maggs

Παράλληλα γεννήθηκε η επιθυμία της να προσφέρει στους άλλους. Σύντομα οι παιδικές κατασκηνώσεις μπήκαν στη ζωή της, όπου εργάστηκε για πάνω από 8 καλοκαίρια, κοντά σε παιδιά όλων των ηλικιών.

Κάπως έτσι, άρχισε να υφαίνεται η προσωπικότητά της, τα ‘θέλω’ της, να παίρνει σχήμα στο μυαλό της αυτό που θα ήθελε να κάνει όταν και αυτή ‘μεγαλώσει’. Ήθελε σίγουρα να είναι κοντά με κόσμο, να βοηθάει, να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλύτερα.

Ο χορός, η γυμναστική και το aerobic που ήδη ήταν το αντικείμενο των σπουδών της και η ενασχόλησή της χειμώνα -καλοκαίρι σε γυμναστήρια στη Θεσσαλονίκη, ήταν η αρχή. Και πάλι κάτι της έλειπε.

 

Ένα ταξίδι το 2005 στην Ισπανία, στα Πυρηναία Όρη, ήταν η αφορμή να λατρέψει το snowboard. Από τότε μέχρι σήμερα δεν υπάρχει χειμώνας που να μην το πέρασε σε βουνό. Τα ταξίδια στην Ευρώπη συνεχίζονται για εκείνη, με προγράμματα ανταλλαγής νέων. Φιλοξενείται από νέους στην Ευρώπη για να εργαστεί εθελοντικά πάνω σε προγράμματα άθλησης και φιλοξενεί η ίδια νέους στην Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας φιλίες και δεσμούς ζωής.

Κάπου στο 2006 κάνει την πρώτη της εκπαίδευση για δασκάλους yoga και pilates που ήταν η αρχή της νέας της διαδρομής προς το wellness.  Ένας τεράστιος ολοκαίνουριος κόσμος μόλις ανοιγόταν μπροστά της. Η yoga της άσκησε αυτή τη γοητεία που έψαχνε μια ζωή, και της άνοιγε πολλά καινούρια μονοπάτια. Το 2007 τόλμησε το πρώτο ταξίδι της σταθμό, στην Ινδία για 2 μήνες με την αδερφή της Εύη, επίσης yoga & pilates trainer, όπου πέρασαν αρκετούς μήνες εκεί προκειμένου να εκπαιδευτούν να αποκτήσουν σωστή αντίληψη και yogic lifestyle.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, την προσγείωσαν απότομα στην σκληρή δουλειά, στην αγορά εργασίας, με μαθητές όλων των ηλικιών. Από παιδιά μέχρι ηλικιωμένες κυρίες. Μαζί με την αδερφή της Εύη, ανοίγουν το πρώτο τους κέντρο yoga στην περιοχή του Λευκού Πύργου τον Α.Σ Πυρήνα, που σήμερα λειτουργεί με την ονομασία «Ρeacock Yoga Wellness Center».

Εντάξει, ως εδώ η ιστορία μοιάζει με ακόμα ενός κοριτσιού που ασχολείται με τη yoga. Μα η Σάσα δεν είναι ακόμα ένα κορίτσι που ασχολήθηκε με τη yoga.

 

Το 2011 που ξεκίνησε ο «Πυρήνας» ξεκίνησαν να έχουν νόημα, όλα όσα είχα κάνει από δουλειά και εκπαίδευση, να βρίσκουν όλα εφαρμογή και να δημιουργούν το προφίλ μου σαν δασκάλα, σε ένα προσωπικό μας πλέον χώρο, που μας εκφράζει απόλυτα”.

 

Οι δράσεις της με την Εύη Xατζηπαππά, δεν σταμάτησαν εδώ, aerial yoga, σεμινάρια για δασκάλους, yin yoga, όλα έγιναν κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

“Aφιέρωσα το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου σε αυτούς τους δυο κόσμους, τον αθλητισμό και τη yoga, ανακάλυψα την μαγεία που προκύπτει από την ένωση αυτή. Η yoga μπορεί να καλύψει τις  ανάγκες που έχουν όσοι ασχολούνται με τα active sports, αλλά λειτουργεί και επουλωτικά σε τυχόν τραυματισμούς. Και αυτό το επιτυγχάνει, προσφέροντας συγκέντρωση και ενίσχυση της επιθυμίας κατά τη διάρκεια της δράσης και επιπρόσθετα αποσυμπίεση, χαλάρωση και αποκατάσταση σε νου, σώμα και πνεύμα.”

Μα και πάλι για τη Σάσα δεν ήταν αρκετό.

Η Σάσα τα καλοκαίρια δεν πάει σε κοσμικές παραλίες, δεν ποζάρει σε πανάκριβα Beach bar, βαμμένη, αγκαλιά με ακριβές βότκες. Η Σάσα τα καλοκαίρια παίρνει την σανίδα της και πάει στην Λήμνο, στο Κέρος για να δαμάσει τα κύματα χρησιμοποιώντας από πέρυσι το χιουμοριστικό hashtag #stokerosaderfesmoustokeros. Στην Χαλκιδική προτιμά εδώ και χρόνια το κάμπινγκ του Αρμενιστή, όπου κάνει workshops yoga και pilates.

 

Η Σάσα και οι φίλες της είναι τα νέα κορίτσια στον ήλιο.

Φέτος σε συνεργασία με καταξιωμένους ανθρώπους στο χώρο των active sports, «τρέχει» την δράση Girls on Board, και με το που καλοκαιριάσει, η Σάσα και τα κορίτσια της ξεκινούν εκδρομές σε κοντινές παραλίες, όπου αφήνονται στην μαγεία της yoga πάνω στη σανίδα του surf.

 

Παρατηρώντας πρώτα το αποτέλεσμα στον εαυτό μου συνειδητοποίησα πως αυτή είναι η εξέλιξη που επιλέγω να προάγω μέσα από τη δουλειά και τη ζωή μου. Δράσεις και προκλήσεις με σεβασμό και αίσθηση ευεξίας”. 

 

Aν κάνεις μία γύρα στο Instagram της Σάσας, δεν θα δεις ένα κορίτσι σαν τα υπόλοιπα της εποχής. Δεν βάφεται πολύ, δεν φοράει τρέσες, ψεύτικες βλεφαρίδες, δεν ποζάρει με λάδια και ύφος στις ξαπλώστρες στις παραλίες. Ποζάρει πάνω στη σανίδα του surf της ή αγκαλιά με αυτήν. Γιατί οι αληθινές καλοκαιρινές αγάπες, κρατούν για πάντα.

Κεντρική φωτογραφία: Chris Tsanis