© Jonatan Lewczuk / Unsplash
ΚΟΣΜΟΣ

Ο άνθρωπος που τον τσίμπησε αράχνη 2 φορές στο πέος και έζησε να πει την ιστορία

O Jordan, ένας νεαρός μάστορας από τη μακρινή Αυστραλία, διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις τον τίτλο του πιο άτυχου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη Γη.

Αν ο Μέρφι -αυτός με τους νόμους ντε- διάβαζε αυτό το κείμενο, θα έσκιζε τα διπλώματά του και θα άρχιζε να πλέκει πουλόβερ. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το γεγονός πως ο Jordan, ένας νεαρός Αυστραλός εργάτης οικοδομής, δαγκώθηκε για δεύτερη φόρα μέσα στο 2016, από αράχνη στο πέος του; Την πρώτη φορά, τον δάγκωσε σε μια φορητή τουαλέτα, σε ένα εργοτάξιο, στο Σίδνεϊ.

Για το δηλητήριο της αράχνης, η οποία προέρχεται από συγγενικό είδος με αυτό της Μαύρης Χήρας, που δάγκωσε τον Jordan έχει βρεθεί αντίδοτο από το 1956, οπότε ο φίλος μας γλίτωσε τα χειρότερα. Μπορεί, πλέον, το συγκεκριμένο δηλητήριο να μην είναι θανατηφόρο, αλλά προκαλεί ισχυρούς πόνους, εφίδρωση και ναυτία, συμπτώματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από το γιατρούς γειτονικού νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε ο Jordan.

Αν και παθών, δεν έμαθε από το λάθος του και χρησιμοποίησε ξανά την ίδια τουαλέτα στο εργοτάξιο. «Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έγινε ξανά», σκέφτηκε ο Jordan όταν είδε τα πόδια της αράχνης να ξεχωρίζουν από το καπάκι της τουαλέτας. Δεν πρόλαβε να καταλάβει αν επρόκειτο για το ίδιο είδος αράχνης, πάντως πήγε σε γειτονικό νοσοκομείο για να τον περιθάλψουν.

«Είμαι ο πιο άτυχος άνθρωπος στη χώρα» είχε δηλώσει στο BBC και το διεθνές μέσο για να δει αν όντως ισχύει η συγκεκριμένη ατάκα του Jordan, μίλησε με τον Michael Smith απόφοιτο του Cornell University, για να μάθει ποιο είναι το χειρότερο, από άποψη πόνου, σημείο για να σε τσιμπήσει μία αράχνη ή και γενικότερα ένα έντομο.

αράχνη πέος © Veronica Lorine / Unsplash

Η επιλογή του Smith, δεν ήταν τυχαία, αφού με αφορμή ένα τσίμπημα μέλισσας στα γεννητικά του όργανα έκανε ένα πείραμα: Πήρε ένα κεντρί μέλισσας και τσίμπησε τον εαυτό του -ειλικρινά, γιατί;- σε διάφορα σημεία του σώματός του, βαθμολογώντας τον πόνο με μέγιστο βαθμό το 10.

Τα μέρη που πόνεσε λιγότερο ήταν το μπράτσο, το κεφάλι και το μεσαίο δάχτυλο του ποδιού του με μέσο όρο σκορ πόνου 2,3. Από την άλλη πλευρά τα πιο επίπονα σημεία ήταν τα ρουθούνια (9,0), το πάνω χείλος (8,7) και το πέος (7,3).

Οπότε, ναι, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα για τον Jordan, τον άτυχο εργάτη που τσιμπήθηκε δύο φορές στο πέος από δηλητηριώδη αράχνη αλλά έζησε για να πει την ιστορία.