ΤΑΞΙΔΙ

Στο Navarino Challenge εσύ τρέχεις και ο χρόνος σταματά

Ο Μάνος Μίχαλος γύρισε από την Costa Navarino και γράφει για το Navarino Challenge που μυρίζει ιδρώτα, χλώριο και μεσσηνιακή φύση.

Το Navarino Challenge δεν το καταλαβαίνεις στο απόλυτο μέγεθος του όταν είσαι εκεί και ετοιμάζεσαι να κολυμπήσεις στα μεσσηνιακά νερά, να δοκιμάσεις την αντοχή σου στους δρόμους της Πύλου και να τεστάρεις τις γευστικές σου γνώσεις στους εξαιρετικούς μπουφέδες του The Westin Resort, του ξενοδοχείου που τα τελευταία χρόνια ανοίγει τις πόρτες του και στρώνει τα αφράτα κρεβάτια του για να υποδεχθεί τους φανατικούς του τρεξίματος αλλά και τους οπαδούς της πολυάστερης φιλοξενίας που μπορεί να σου προσφέρει το ξενοδοχειακό κόσμημα της Costa Navarino.

Του λόγου μου δεν τρέχω. Δεν μπορώ κιόλας να τρέξω καλά, ένεκα ενός χιαστού που έχει αποκοπεί εδώ και χρόνια, συνεπώς η δική μου συμμετοχή στο Navarino Challenge είναι α) δημοσιογραφική και β) φιλική. Όπως συνηθίζω να λέω και να πιστεύω, κάνω καλή παρέα και ξέρω να ελίσσομαι στα πρωινά, να ανακαλύπτω το δυνατό πιάτο του κάθε μενού, να αξιοποιώ κάθε σπιθαμή πισίνας και ειδικότερα σε αυτή με τους καταρράκτες και το μισοβυθισμένο bar εντός της, να απολαμβάνω την εκπληκτική οργάνωση, τόσο της Costa Navarino όσο και συγκεκριμένα του event της Active Media που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο.

(Ο Περικλής Ιακωβάκης/photo by Vangelis Patsialos)

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι κοτζάμ ολυμπιονίκες το τιμούν με την παρουσία τους. Ο Σπύρος Γιαννιώτης για παράδειγμα, λίγες μόνο ημέρες μετά την ηράκλεια κούρσα του στα νερά του Ρίο που τον οδήγησε στο πρώτο (και τελευταίο αφού αποχώρησε από την ενεργό δράση) μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν εκεί. Ανάμεσα μας, σαν ένας κοινός θνητός κάτι που δεν είναι και δύσκολο για εκείνον, καθώς μιλάμε για έναν από τους πιο προσιτούς παγκοσμίου επιπέδου αθλητές που θα συναντήσεις ποτέ στη ζωή σου. Παίζει μπάσκετ, κολυμπάει το ένα μίλι του θαλάσσιου αγώνα που γίνεται το Σάββατο το πρωί και αν χρειαστεί, κάνει και την απαραίτητη καλή παρέα στις στιγμές χαλάρωσης ενθυμούμενος στιγμές από τους πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες που πήγε στην καριέρα του, παρέα με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη (τον Διευθυντή του Sport24.gr που έτρεξε, έπαιξε μπάσκετ, κολύμπησε και γενικώς έκανε το τζόβενο.

(Στιγμιότυπο από τον αγώνα μπάσκετ/photo by Vangelis Patsialos)

Το Navarino Challenge, άλλωστε, γίνεται στο κατάλληλο timing, στο πιο ταιριαστό σημείο για να κάνεις απολογισμό της σεζόν που έφυγε, να χτίσεις νοερά το πλάνο σου για τη σεζόν που έρχεται ή ακόμα και να προετοιμαστείς ψυχολογικά για την πρώτη χρονιά του γιου σου σε παιδικό σταθμό. Μάλιστα, έχοντας αυτό κατά νου μπήκα πιο εύκολα στις νεροτσουλήθρες παρότι είχα να το κάνω 25 χρόνια και επειδή από τότε τίποτα δεν είναι ίδιο πάνω μου, κόλλησα κάποια στιγμή αγκαλιά με τον Πάνο και χρειάστηκαν 2-3 οδηγίες από τον παρατηρητή για να ξεμπουκώσει η τσουλήθρα.

Αυτά τα πρωί. Το βράδυ, είτε πας με παιδί, είτε πας με σκυλί, είτε πας με τη γυναίκα σου είτε με κάποιου άλλου τη γυναίκα, δεν γίνεται να μην περάσεις από τον Παναγιώτη στο Inbi. Ο άνθρωπος είναι επιστήμονας στο να σου φτιάξει το cocktail που θες, σου ταιριάζει. Ακόμα και δεν ξέρεις τι πίνεις θα στο βρει εκείνος. Με το χαμόγελο στα χείλη και ταλέντο στα χέρια και το mixing των ουσιών ο Παναγιώτης είναι ένας από τους καλύτερους του είδους και μια τεκίλα, ανακατεμένη με μανταρίνι και πράγματα που δεν μου αποκάλυψε με έπεισαν και με το παραπάνω.

(Photo by Vangelis Patsialos)

Σημασία πάντως έχει να πας στο Navarino Challenge συνειδητοποιημένος για το τι θα βρεις εκεί. Σίγουρα μιλάμε για μια ξενοδοχειακή επένδυση που όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα και επίσης μιλάμε για ένα σημείο της χώρας που σου εγγυάται για τη γνησιότητα του. Η Μεσσηνία είναι μια από τις πιο γενναιόδωρες περιοχές της ελληνικής γης. Αυτό το αντιλαμβάνεσαι ακόμα και μέσα στο luxury του The Westin Resort καθώς τα προϊόντα είναι από εκεί, η κουλτούρα είναι από εκεί, η φιλοξενία είναι από εκεί.

(Ο Dean Karnazes/photo by Elias Lefas)

Το Navarino Challenge είναι σαφώς ένα εξαιρετικό αθλητικό event, άψογα διοργανωμένο από την Active Media, αλλά πρόκειται και για ένα τριήμερο που αποδεικνύει το πόσο φιλόξενος λαός είμαστε και πόσο καλά μπορούμε να αναπτύξουμε κάτι τόσο μεγάλο όσο η Costa Navarino. Το μυστικό κρύβεται στο να δοκιμάζεις τις αντοχές σου και στο Challenge αυτό είναι η το βασικό συστατικό. Είτε τρέχοντας μέσα στον ήλιο, είτε τρώγοντας και πίνοντας μέσα στο χλώριο και το νερό.

Credits κεντρικής φωτογραφίας: Elias Lefas.