FITNESS

Η προπόνηση του Joe Manganiello είναι πιο διάσημη απ’ τον ίδιο

Σαν όνομα, ο Joe Manganiello μπορεί σε αρκετούς να μη λέει πολλά. Θεωρείται όμως ένα από τα καλύτερα σώματα του Χόλιγουντ.

Στα κολεγιακά του χρόνια ήταν αρχηγός της ομάδας μπάσκετ, βόλεϊ και American Football. Φημιζόταν για τα αθλητικά του προσόντα, αλλά αυτό που του κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η υποκριτική την οποία και σπούδασε. Στην αρχή έπαιξε κάποιους μικρούς ρόλους σε ταινίες όπως τα πρώτα Spiderman, έκανε γκεστ σε τηλεοπτικές σειρές και γύρισε κάποιες διαφημίσεις.

Ο πρώτος μεγάλος ρόλος του ήρθε στην υπερ-επιτυχημένη σειρά ‘True Blood’. Από εκεί και πέρα έγινε γνωστός σε όλο το κόσμο, ήρθε και ο ρόλος στο ‘Magic Mike’, όπου υποδυόταν έναν στρίπερ, και τον έκανε sex symbol στην Αμερική αλλά και γενικότερα έναν από τους πιο ποθητούς άντρες. Αυτό που ο ίδιος λέει πάντα είναι ότι γυμνάζεται σαν επαγγελματίας αθλητής, και όχι σαν ηθοποιός.

Φυσικά και προσέχει αρκετά την διατροφή του. “Ακολουθώ ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής αλλά σίγουρα μια φορά την εβδομάδα θα κλέψω και θα φάω ό,τι θέλω”, παραδέχεται. Έχει παίξει σε πολλές ταινίες μαζί με διάφορους σούπερ σταρ όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Μπεν Άφλεκ και ο Κρίστιαν Μπέιλ. Με αφορμή την τελευταία του ταινία ‘Rampage’, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Rock και βγήκε στις αίθουσες την προηγούμενη εβδομάδα, σου παρουσιάζουμε τις αγαπημένες του ασκήσεις, αυτές που έχει πάντα στην προπόνηση του.

Αερόβια

Οι πιο πολλοί προτιμούν το τρέξιμο. Ο Joe όμως περνάει τουλάχιστον μία ώρα σε κάθε προπόνηση πάνω σε ελλειπτικό μηχάνημα. Είναι η βασική του αερόβια άσκηση.

Ελλειπτικό

Άνω Κορμός

1. Πιέσεις στήθους

Η πιο κλασική άσκηση δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα του. Σε κάθε προπόνηση κάνει 4 σετ των 8 επαναλήψεων στο 80% της μέγιστης δύναμης.

 

2. Roll με αλτήρες

Μια δύσκολη άσκηση, η οποία γυμνάζει έντονα πλάτη, ώμους, κοιλιά.

 

3. Hanging Leg Raises

Μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για κοιλιακούς. Αρκετά δύσκολη και κουραστική.

 

4. Cable Row

H συγκεκριμένη άσκηση γυμνάζει το άνω μέρος της πλάτης. Εκτελείται καλύτερα όταν έχει λαβή από σχοινί.

 

Πόδια

1. Κάθισμα με ένα πόδι

Προτιμάει να εκτελεί διάφορες παραλλαγές της άσκησης πάντα με ένα πόδι για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

 

2. Άρσεις θανάτου με τεντωμένα πόδια

Μια άσκηση που θέλει πολλή προσοχή. Αν δεν κατέχεις τη σωστή τεχνική, τότε εύκολα μπορεί να τραυματιστείς στη μέση.

 

3. Hip Thrust

Η άσκηση που γυμνάζει απόλυτα τους γλουτούς σου. Θέλει προσοχή και καλό κοντρόλ της κίνησης.

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για να μάθεις περισσότερες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου.