HOW TO

Πώς να επιβιώσεις στο διάστημα (σύμφωνα με το Χόλιγουντ)

Το Martian με τον Matt Damon μας ανάγκασε να ασχοληθούμε με το 'φλέγον' αυτό ζήτημα. Γιατί, από όποια οπτική και να το δεις, σε αυτόν τον γαλάζιο πλανήτη, τα 'μπριός' μας λίγα είναι.

Δεν έχει σημασία αν θα μας 'τελειώσουν' κύματα εχθρικών εξωγήινων, τα 'θραύσματα' του διαλυμένου φεγγαριού, το λιώσιμο των πάγων, πυρηνικές εκρήξεις ή φονικές επιδημίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μας, αστροναύτες και μη, θα αναγκαστούμε να πάρουμε τα κουβαδάκια μας και να πάμε σε άλλη, μηδενικής βαρύτητας, παιδική χαρά. Ας δούμε τους 'κανόνες'.

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη Φορά Φοιτητής: Δώσε φως στο χώρο σου

Αντικείμενα και συμβουλές που θα βοηθήσουν να κάνεις τη νύχτα μέρα με στυλ και άποψη.

Μία παράμετρος που δυστυχώς λίγοι είναι εκείνοι που δίνουν εξαρχής βάση όταν μπαίνουν σε ένα καινούριο χώρο, είναι ο φωτισμός.

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη Φορά Φοιτητής: Ο τέλειος ύπνος

Για να τον απολαύσεις δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Και να ακολουθήσεις τις κατάλληλες οδηγίες.

Ο ύπνος ήταν, είναι και θα είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις σε αυτή τη ζωή. Και μπορεί να νομίζεις πως όσο «βράζει το αίμα» σου μπορείς να κοιμηθείς -κυριολεκτικά- όπου να ’ναι, η αλήθεια όμως είναι ότι το νεαρό της ηλικίας σου δεν σε απαλλάσσει από τους κινδύνους που μπορούν μελλοντικά να σου δημιουργήσουν θέματα.

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη Φορά Φοιτητής: Βάλε χρώμα στους τοίχους σου

Εντός: Αφίσες, πόστερ, πίνακες, οτιδήποτε μπορεί να ζωντανέψει το χώρο σου.

Αν θεωρείς τη διακόσμηση ενός χώρου εύκολο πράγμα τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις προσπαθήσει ποτέ να την κάνεις μόνος σου. Ίσως η μαμά ή η αδερφή να είχαν μέχρι στιγμής την ευθύνη της απειρίας σου στο συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη φορά φοιτητής: Ξεκούραστος μπροστά από το PC

Τώρα που οι εργασίες και το διαδικτυακό διάβασμα μπαίνουν στην καθημερινότητά σου, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος.

Έγινες φοιτητής. Επιτέλους. Τα ωράρια σου από μέρα σε μέρα θα τα δεις να αλλάζουν τόσο εσένα όσο και την καθημερινότητά σου. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα εντονότερα ξενύχτια.

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό μετά τα 30; Γιατί όχι;

Το Oneman απαντά στα ερωτήματα που βασανίζουν εργαζομένους και μη άνω των 30 για την επιστροφή στα θρανία.

Η λέξη μεταπτυχιακό είναι μία λέξη που εμφανίζεται στη ζωή ενός ανθρώπου περίπου στα μέσα του bachelor degree και εξαφανίζεται λίγα χρόνια μετά από αυτό όταν είτε κάποιος έχει κάνει το βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είτε έχει αποφασίσει μια και καλή ότι δεν θα κάνει ένα Master. Με την τεράστια διαφορά όμως ότι η λέξη μεταπτυχιακό όταν την σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο αφορά το όνειρο. Ένα όνειρο που έχεις σε μικρή ηλικία για την εξέλιξη των σπουδών σου. Αυτό που δεν έχουμε αντιληφθεί είναι ότι η λέξη μεταπτυχιακό, όταν περνάς την μαγική (αχ τα νιάτα) ηλικία των 25, σταματά να είναι απλά ένα όνειρο και μετατρέπεται σε ένα τρομερά χρηστικό εργαλείο. Θα καταλάβεις παρακάτω τι εννοώ.

Διαβάστε περισσότερα

5 φανταστικές παραλλαγές στο παγωμένο τσάι

Γιατί να μην πας την τελειότητα ένα βήμα παραπέρα; Το Oneman σού δείχνει τον τρόπο.

Σε προηγούμενο κείμενο αποδείξαμε το παγωμένο τσάι > νερό. Τώρα ήρθε η στιγμή να το πάμε λίγο παρακάτω και να δώσουμε εκείνες τις γευστικές και δροσιστικές προτάσεις που θα σου δώσουν εύκολα και ωραία, μερικά από τα πλέον αξιοζήλευτα ροφήματα του καλοκαιριού. Γιατί εντάξει, θα φτιάξεις 6 ποτήρια παγωμένο τσάι με ένα φακελάκι NESTEA. Γιατί να μην pimpάρεις το ένα από αυτά σε κάτι διαφορετικό;

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10

Αλλεργία για μένα είναι...

10 παθόντες βροντοφωνάζουν “Ζήσε με την αλλεργία, όχι με τα συμπτώματά της”.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.