ΦΑΓΗΤΟ

Πώς να φτιάξεις ζεστό γιορτινό κρασί

Αν έχεις κάνει ποτέ Χριστούγεννα στην Κεντρική Ευρώπη, το έχεις σίγουρα δοκιμάσει. Ήρθε η ώρα να μάθεις να φτιάχνεις την “σανγκρία του χειμώνα”.

Δεν ξέρω προσωπικά ούτε μία γυναίκα που να μην της αρέσει η σανγκρία το καλοκαίρι. Ε, το gluhwein (ή αλλιώς mulled wine) είναι η σανγκρία του χειμώνα. Όχι, δεν είναι το ίδιο πράγμα σε ζεστό. Αλλά είναι εκείνο το κρασί που μπορείς να είσαι σίγουρος οτι θα θέλει η κοπέλα σου να δοκιμάσει.

Γιατί; Πολύ απλά επειδή έχει πολύ χαρακτηριστικό άρωμα, είναι κατάλληλο λόγω θερμοκρασίας για να σε ζεσταίνει κάποιο κρύο βράδυ και είναι ιδιαίτερα νόστιμο. Όσο για τη διαδικασία παρασκευής, μόλις διαβάσεις τις οδηγίες, θα καταλάβεις πόσο απλό μπορεί να είναι.

Υλικά

2 λίτρα κόκκινο κρασί

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

1 κούπα ζάχαρη

4 stick κανέλας

Γαρίφαλο

1 πορτοκάλι

Προετοιμασία

Βήμα 1ο: Τοποθετείς το κρασί σε μια κατσαρόλα και ανάβεις το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Δεν θες να βράσει το κρασί.

Βήμα 2ο: Κόβεις το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες με τη φλούδα και καρφιτσώνεις σε κάθε φέτα 2-3 γαρυφαλάκια. Τα τοποθετείς μέσα στην κατσαρόλα.

Βήμα 3ο: Σπας τα sticks κανέλας στη μέση και τα προσθέτεις και αυτά.

Βήμα 4ο: Προσθέτεις την κούπα χυμό πορτοκαλιού αλλά και την κούπα της ζάχαρης και ανακατεύεις ελαφρά.

Βήμα 5ο: Αφήνεις το κρασί σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Βήμα 6ο: Δοκιμάζεις για να δεις αν χρειάζεται άλλη ζάχαρη και αφήνεις για άλλα 30 περίπου λεπτά στην ίδια χαμηλή θερμοκρασία, προσέχοντας μη βράσει το κρασί.

Βήμα 7ο: Απολαμβάνεις.