ENTERTAINMENT

Πώς θα της στήσεις το ιδανικό πάρτι έκπληξη

Χωρίς να σε καταλάβει και χωρίς να πρέπει να "στύψεις" το κεφάλι σου για ιδέες.

Η ημέρα των γενεθλίων της, πλησιάζει. Διακριτικά αλλά κάπως επίμονα, εκείνη δεν χάνει την ευκαιρία να το αναφέρει. Εντάξει μεταξύ μας τώρα, δεν φημίζεσαι για την μνήμη σου στις επετείους, τις γιορτές, τα γενέθλια. Ωστόσο φέτος, δεν το κάνει για να στο υπενθυμίσει. Κάθε φορά που σου μιλάει για αυτά ωστόσο, είναι προβληματισμένη. Για την ακρίβεια, μπερδεμένη. Δεν ξέρει τι να κάνει φέτος, καθώς όπως ισχυρίζεται: «Τα έχει κάνει όλα». Άσε που, έχει βαρεθεί να κάνει «όλο τα ίδια και τα ίδια».

Όσες φορές και αν στο πει ή αν ζητήσει τη γνώμη σου, δεν ξέρεις τι να της απαντήσεις.  Η αλήθεια είναι ότι η φαντασία σου στα πάρτι, όταν αυτά δεν φέρουν τον τίτλο bachelor, είναι κάπως περιορισμένη. Ωστόσο, δεν θέλεις να τη βλέπεις έτσι. Θέλεις να κάνετε κάτι ωραίο για τα γενέθλιά της. Και αν μη τι άλλο, κάτι διαφορετικό.

Μην σκας, το έχουμε. Και μάλιστα με τις πιθανότητες να της αρέσει να είναι με το μέρος μας -εάν ακολουθήσεις κατά γράμμα, τα παρακάτω βήματα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Και ας συμφωνήσουμε ότι σημαντικότερο όλων είναι: Η έκπληξη. Εφόσον δεν πρόκειται για υπερβολή, μία έκπληξη κερδίζει πάντοτε καλύτερες κριτικές. Μιας και πλησιάζει ωστόσο η ημέρα, οφείλεις να δράσεις γρήγορα.

Κίνηση νούμερο ένα: Προσκάλεσέ τη εκείνην την ημέρα να φάτε κάπου μαζί. Πρότεινέ της ένα δείπνο για δύο με τέτοιον τρόπο ώστε να μην σου το αρνηθεί -ξέρεις εσύ.

Αστερίσκος: Αν θέλεις να το κάνεις πιο κινηματογραφικά, μπορείς να της αγοράσεις ένα όμορφο φόρεμα (βασιζόμαστε στο γούστο σου) και να της το ακουμπήσεις πάνω στο κρεβάτι μαζί με ένα σημείωμα-πρόσκληση.

Επιλέγουμε εστιατόριο γιατί

1) Τα κλαμπ είναι πασέ αλλά κυρίως, εντελώς απρόσωπα. Και 18 να είναι, δεν πρόκειται να εκτιμήσει περισσότερο έναν καναπέ -ή ακόμα χειρότερα μερικά σκαμπό- από ένα ωραίο περιποιημένο τραπέζι στρωμένο στα αγαπημένα της χρώματα.

2) Στο σπίτι κινδυνεύεις να σε καταλάβει. Μα από το στολισμό, μα από το γέλιο εκείνης της φίλης που δεν κατόρθωσε να συγκρατηθεί την ώρα που θα ακουστεί το κουμπί του ασανσέρ, μα από εκείνον τον καλεσμένο που «δεν έβρισκε να παρκάρει» και έφτασε μαζί της στο σπίτι.

Άσε που, στο σπίτι, «φορτώνεσαι» και το καθάρισμα. Για τέτοια είμαστε τώρα;

Κίνηση νούμερο δύο: Αφού πάρεις το ok από αυτήν, συνεννοήσου με τους φίλους και τις φίλες της, εξασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητά τους.

Αστερίσκος: Μην ξεχάσεις να επισημάνεις σε όλους ότι για να μην σας πάρει χαμπάρι πρέπει να συμπεριφερθούν εντελώς φυσιολογικά ανήμερα των γενεθλίων. Να της ευχηθούν, κοινώς.

Κίνηση νούμερο τρία: Μίλα με το μαγαζί. Κανόνισε τα του τραπεζιού (σε ποιο σημείο θα είστε, πόσο απομονωμένο θέλεις να είναι).

Και -το κυριότερο- τα του μενού. Αν θέλεις τη γνώμη μου, συνεννοήσου με το σεφ. Εξήγησέ του τις γαστριμαργικές προτιμήσεις της κοπέλας σου αλλά και της παρέας σας και φτιάξε εκείνο το μενού που σας ταιριάζει.

Αστερίσκος-πρόταση: Το CHEFI The Restaurant είναι μία καλή επιλογή. Όχι μόνο γιατί μπορείς να μετατρέψεις τον μικρό κηπάκο που διαθέτει στο πίσω μέρος του σε ένα γλυκό garden party προς τιμήν της καλής σου αλλά κυρίως γιατί είμαι σίγουρη ότι η Έφη (ιδιοκτήτρια και σεφ) θα έχει αρκετές ιδέες πάνω στο θέμα «μενού».

Αρκεί να σου πω πως μαζί με το σεφ του μαγαζιού πριν ανοίξουν το CHEFI The Restaurant αναλάμβαναν την κουζίνα μεγάλων ιδιωτικών πάρτι και μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία.

Ένα ακόμη plus σε όλο αυτό: Η Έφη είναι μεγάλη φαν και ως εκ τούτου δίνει μεγάλη σημασία στο γλυκό. Συγκεκριμένα, στη σοκολάτα. Για του λόγου το αληθές:

The meaning of life. (Ο σεφ και η chefi του) @onemangr @CHEFI

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @hysterrika στις

 

Συνεπώς, γλιτώνεις το επιπρόσθετο άγχος της αναζήτησης ζαχαροπλαστείου για την τούρτα.

Περί γλυκών και άλλων δαιμονιών.

Λίγη περισσότερη βοήθεια στο μενού -παρακαλώ-

Για να μην πεις ότι δεν σου δώσαμε προτάσεις και επ’αυτού…

Αν είστε στη φάση «κρεατοφαγία», τότε οπωσδήποτε βάλε στο μενού το ψαρονέφρι.

 

Αν πάλι είστε του πιο θαλασσινού. Τότε, σολομός it is.

Διαμάντια και αηδίες. Γαρίδες are girl’s best friend.

Αν με την παρέα αρέσκεστε στα ωμά (δεν αναφέρομαι στα αστεία).

Thank Italy we have Risotto.

ΥΓ.1: Μην κάνεις λάθος στα κεράκια της.

ΥΓ.2: Σε περίπτωση που είναι ντροπαλή, άφησε τα καπελάκια, τις φωνές ή οτιδήποτε θα μπορούσε να τη φέρει σε δύσκολη θέση μπροστά στους υπόλοιπους πελάτες του μαγαζιού.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μάρκου

CHEFI The Restaurant

Facebook 

Περικλέους 31, Χαλάνδρι

2106815774