ORIGINALS

Δίλημμα τέλος, η Αταλάντη να είναι καλά

Η συνέχεια της ιστορίας με τους Δημήτρη Κωνσταντινίδη και Σπύρο Καβαλιεράτο να τσακώνονται πάνω από τον αφρό μιας μπίρας. Τουλάχιστον είναι η σωστή.

Πού είχαμε μείνει; Α ναι. Δημήτρης και Σπύρος διαφωνούν σε όλα. Στο αν είναι καλύτερο το μπάσκετ από το ποδόσφαιρο, στο αν οι μελαχρινές νικούν τις ξανθές, στο αν ο Μέσσι έχει ξεπεράσει τον Μαραντόνα και πώς ο Στόκτον υπάρχει χωρίς Μαλόουν και τούμπαλιν. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι διαφωνούν και στο αν είναι καλύτερη η εζα ζ pilsener ή η εζα ζ lager, παίρνοντας παράδειγμα από τους αγαπημένους ανθρώπους στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης που είχαν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Στο τέλος του προηγούμενου βίντεο, τους είδαμε να αποχωρούν μαλωμένοι. Η συνείδησή μας εδώ στο Oneman δεν ήταν καθαρή. Γι’ αυτό και τους φωνάξαμε να λύσουμε για άλλη μια φορά το τελευταίο αλλά σημαντικότερο δίπλημμα της ημέρας.

 

Όσοι οι δύο πρωταγωνιστές μας απολαμβάνουν τις μπύρες τους και έχουν αφήσει τον Κώστα Παπαγεωργίου να κάνει μόνος του εκπομπή, να πούμε δυο λόγια για εκείνο που τους έφερε κοντά. Αν θες να αναλύσεις τις διαφορές ανάμεσα σε μία lager και μια pilsener, μπορείς να μιλάς για αρκετή ώρα.

 

Από τη μία έχουμε την εζα ζ pilsener, μία μπίρα με σώμα, άρωμα και πικράδα, ζυμωμένη στο σωστό χρόνο. Εύγευστη, ευκολόπιοτη, μεστή, φτιαγμένη με μεράκι και κουλτούρα. Βασικά σημεία της διαφοροποίησής της, η εξαιρετική ποιότητα των υλικών, η εξειδικευμένη διαδικασία παραγωγής και η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ (5,2% vol). Παράγεται από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες: Βύνη από δίστιχο καλοκαιρινό και εξάστιχο χειμωνιάτικο κριθάρι, εκλεκτές ποικιλίες λυκίσκου, μαγιά, μαλτόζη και κρυστάλλινο νερό από αρτεσιανές πηγές του Παρνασσού. Ακολουθεί ζύμωση μακράς ωρίμανσης, που ολοκληρώνει την παραγωγή μιας ιδιαίτερα εκλεπτυσμένης μπίρας, με ξεχωριστή μεστή γεύση και πλούσιο σώμα.

 

Από την άλλη έχουμε την εζα ζ lager. Μία ξανθιά μπίρα με γεμάτο σώμα και αρμονία γεύσης. Η μπίρα όπως πρέπει να είναι. Παράγεται από πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας. Με το αρτεσιανό νερό του Παρνασσού και τις εκλεκτές ποικιλίες κριθαριών και λυκίσκου να συνθέτουν μία ευχάριστη, ευκολόπιοτη και δροσιστική μπίρα. Έχοντας ελαφριά αρώματα και ελαφριά πικράδα είναι κατάλληλη για να την απολαύσεις σε κάθε περίσταση αλλά και να τη συνδυάσεις με την ελληνική κουζίνα.

 

Όσες διαφορές όμως κι αν ξεχώρισες παραπάνω, όσες διαφορές κι αν μπορεί να βρει στη γεύση τους ένας έμπειρος ουρανίσκος, έχουμε δύο μπίρες αυθεντικά ελληνικές που φτιάχνονται στην Αταλάντη και κουβαλούν στο σώμα τους την αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων του τόπου αυτού για τη ζωή, τη διασκέδαση και την μπίρα #oposprepei να είναι.

Γι’ αυτό ακολούθησε κι εσύ το παράδειγμα του Σπύρου και του Δημήτρη. Άσε τις διαφορές παραπέρα και απόλαυσε τη δική σου αγαπημένη μπίρα.