ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αν τα Twitter όλων των ομάδων είχαν το θάρρος του Σαν Μαρίνο

Προσπαθήσαμε να φανταστούμε πώς θα ήταν οι ειλικρινείς αντιδράσεις μεγάλων ομάδων, έπειτα από σημαντικά αθλητικά γεγονότα.

Ήταν ένα ήρεμο βράδυ Τρίτης, με επιεικώς μέτριο αθλητικό ενδιαφέρον, μέχρι που ο ποδοσφαιριστής απ’ το Σαν Μαρίνο, Ματία Στεφανέλι (you fucking legend!), ισοφάρισε τη Νορβηγία μέσα στο Όσλο στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Για να καταλάβεις τη σπουδαιότητα του γεγονότος, μιλάμε για το πρώτος εκτός έδρας γκολ του Σαν Μαρίνο μετά τον Απρίλη του 2001(!). Μια σπουδαιότητα, την οποία ο λογαριασμός του Σαν Μαρίνο (δεν είναι ο επίσημος της ομοσπονδίας, αλλά μικρή σημασία έχει) στο Twitter προφανώς συνειδητοποίησε κι αντέδρασε κάπως έτσι:

Μύθοι. “Stefanelli you fucking legend!”. Τελικά το παιχνίδι έληξε 4-1 υπέρ των Νορβηγών, αλλά αυτό πραγματικά μικρή σημασία έχει. Το Σαν Μαρίνο κι ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Twitter ήταν χωρίς αντίπαλο οι ήρωες της βραδιάς και κέρδισαν την αγάπη μας.

Μας έβαλαν όμως και σε σκέψεις: Τι θα γινόταν αν όλοι οι λογαριασμοί των μεγάλων αθλητικών συλλόγων στο Twitter είχαν αυτό το θάρρος κι αυτή την ειλικρίνεια;

Ε, να τι θα γινόταν:

ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 1987

 

Ο Αργύρης Καμπούρης κερδίζει φάουλ κι έχει δικαίωμα για βολές, με το σκορ ισόπαλο στο 101-101. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προσπαθεί να αντιδράσει ψύχραιμα:

Ο Αργύρης Καμπούρης ευστοχεί, διαμορφώνει το 103-101, Γιοβάισα, τέλος, είμαστε πια πρωταθλητές.

ΑΓΙΑΞ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Ημιτελικός Champions League 1996 και ο πανίσχυρος Άγιαξ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Λίγο πριν το φινάλε, ο Βαζέχα παγώνει το Άμστερνταμ:

Ο ΒΡΑΝΚΟΒΙΤΣ ΤΑΠΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΤΕΡΟ

Τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα του τελικού Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα είναι μυθικά. Φάουλ που δεν δίνονται, κολλημένα χρονόμετρα, έλεγχος που χάνεται και φυσικά η θρυλική, αντικανονική τάπα του Βράνκοβιτς.

Η ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ

Τελικός Champions League 1999. Η Μπάγερν προηγείται με 1-0 της Γιουνάιτεντ, έχει δοκάρια και δείχνει πως οδεύει προς τον τίτλο. Όμως, Fergie time.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ EURO 2004

Η εθνική μας ολοκληρώνει την τρελή πορεία της στα γήπεδα της Πορτογαλίας με την κατάκτηση του τροπαίου κι ολόκληρος ο πλανήτης (μαζί του κι εμείς) απορεί.

Η ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Το απόλυτο underdog των τελευταίων διοργανώσεων, ο Ολυμπιακός, φτάνει χωρίς κανείς να το περιμένει στο ξεκίνημα της σεζόν στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας. Εκεί, τον περιμένει το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία για 3 περιόδους κάνει ό,τι θέλει τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός γυρνάει την κατάσταση στο τέλος, ο Πρίντεζης με το πεταχτάρι βάζει την ομάδα του Ίβκοβιτς μπροστά κι η συνέχεια είναι γνωστή.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΑΠ΄ΤΑ ΦΕΡΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ο κατήφορος της Ελλάδας δεν σταματάει ούτε απέναντι στους ερασιτέχνες των Νήσων Φερόε.

Και μην ξεχνιόμαστε, “Stefanelli you fucking legend!