ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτά θα γίνουν στις τελευταίες 10 αγωνιστικές της Premier League

To Oneman προβλέπει αγωνιστική προς αγωνιστική όλη την εξέλιξη του αγγλικού πρωταθλήματος και φυσικά βγάζει πρωταθλητή.

Όταν τον περασμένο Αύγουστο κάναμε το κοινό θέμα, προβλέποντας την εξέλιξη της φετινής Premier League, σαν σύγχρονος μάντης Κάλχας, είχα επιλέξει ως φαβορί για το πρωτάθλημα την Τσέλσι. Καλά πήγε αυτό. Βέβαια κι ο Δημητρόπουλος διάλεξε ως πουλέν τον Αζάρ που την τελευταία φορά που έβαλε γκολ είχαμε ακόμα δέσμες και ΠΑΣΟΚ κι ο Αναστασιάδης ως κόουτς της χρονιάς τον Μουρίνιο που έκανε λιγότερες νίκες κι απ’ τον Σούλη Παπαδόπουλο την τελευταία του χρονιά στην Προοδευτική. Γενικά, γκουρού δεν μας λες.

Τουλάχιστον, στο ερώτημα για τον κόουτς επέλεξα τον Ποκετίνο, διασώζοντας κάπως το γόητρο των προβλέψεων. Αφού με τις σοβαρές προβλέψεις δεν τα πάω καλά, αποφάσισα, έπειτα κι από προτροπή του Θοδωρή, να αναλύσω όσα θα γίνουν στις τελευταίες 10 αγωνιστικές του πρωταθλήματος με μια πιο χαλαρή, καζαμιακή διάθεση.

Αν πετύχω τίποτα, θα λέω ότι τα εννοούσα, αν όχι, θα το ρίξω στην πλάκα. Win-win. Λέστερ, Τότεναμ, Άρσεναλ ή Σίτι; Απομένουν 10 τελικοί και ιδού όλα όσα θα δεις σε αυτούς.

Αγωνιστική 29

 

Το παιχνίδι της αγωνιστικής: Η δεύτερη Τότεναμ υποδέχεται την τρίτη Άρσεναλ κι ο Βενγκέρ πρωτοτυπεί, βάζοντας  δίπλα στον Γκάμπριελ στο κέντρο της άμυνας τον Ζιρού, μιμούμενος τις τακτικές του Άγγελου Αναστασιάδη. Με δυο γκόλ του Κέιν, τα σπιρούνια προηγούνται με 2-0 στο 11’, με τον Ζιρού να κάνει εμετό τρεις φορές, πριν περάσει τελικά στην επίθεση, αφήνοντας την άμυνα κενή. Το σκορ παραμένει ίδιο μέχρι το 88’, με την Τότεναμ να έχει τέσσερα δοκάρια και τελικά η Άρσεναλ ισοφαρίζει με δυο γκολ του Κάμπελ στο τέλος, σώζοντας το βαθμό.

Η υπόλοιπη αγωνιστική: H Λέστερ έρχεται ισόπαλη με τη Γουότφορντ, μια ισοπαλία που πανηγυρίζεται αρκετά στην Αγγλία, πολύ περισσότερο όμως στα γραφεία της Ε.Π.Ο. Η Σίτι επιστρέφει στις νίκες, επικρατώντας με 3-0 της Άστον  Βίλα.

Η δήλωση του Βενγκέρ: “Κερδίσαμε ένα βαθμό κι έναν νέο αμυντικό. Συνεχίζουμε”.

Αγωνιστική 30

Το παιχνίδι της αγωνιστικής: Μπορεί να μην σχετίζεται με τη μάχη του τίτλου, όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ένα Λίβερπουλ-Τσέλσι. Όπως κάνει παραδοσιακά στα ντέρμπι, η ομάδα του λιμανιού παρουσιάζεται μεταμορφωμένη και κερδίζει τους μπλε με 6-1, με τον Κλοπ να παρακολουθεί τα τελευταία 20 λεπτά γυμνός, γλείφοντας σε κάθε γκολ το αυτί του εμβρόντητου Χίντινγκ.

Η υπόλοιπη αγωνιστική: H Λέστερ επιστρέφει στις νίκες, κερδίζοντας με γκολ του Ντρινκγουότερ στο 94’ τη Νιουκάστλ, με τις εφημερίδες της επόμενης ημέρας να σπάνε ρεκόρ λογοπαιγνίων στην ιστορία της Αγγλίας. Η Άρσεναλ, με γκολ του Φλαμινί κερδίζει την Γουέστ Μπρομ κι η Τότεναμ χάνει ξανά έδαφος, μένοντας στην ισοπαλία με την Άστον Βίλα. Η Σίτι περνάει απ’ την έδρα της Νόριτς.

Η δήλωση του Βενγκέρ: “Ο Φλαμινί θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου”.

Αγωνιστική 31

 

Το παιχνίδι της αγωνιστικής: Το ντέρμπι του Μάντσεστερ κλέβει την παράσταση, με τον Φαν Χάαλ να χρησιμοποιεί στην αρχική ενδεκάδα 10 παίκτες της ομάδας νέων και τον Φελαϊνί. Το παιχνίδι κυλάει στο βαρετό 0-0, με μοναδικό αξιοθέατο το τάκλιν του Ολλανδού προπονητή στον Πελεγκρίνι, για να αναπαραστήσει ένα σκληρό φάουλ του Κολάροφ στον Ράσφορντ. Τελικά με ένα γκολ του Τουρέ η Σίτι παίρνει το ντέρμπι, με το γκολ να πανηγυρίζεται έξαλλα και στο Μόναχο.

Η υπόλοιπη αγωνιστική: H Άρσεναλ χάνει με 3-2 από την Έβερτον, με χατ-τρικ του Μιραλάς και τον Κάμπελ να βάζει τα 2 γκολ των κανονιέρηδων. Ο Ζιρού έχει 4 δοκάρια ενώ ο Φλαμινί αγωνίζεται δίχως επιτυχία ως δεκάρι. Τη θέση του Γουόλκοτ στην ενδεκάδα κερδίζει ένα κομοδίνο, αποσπώντας θετικά σχόλια. Τότεναμ και Λέστερ συνεχίζουν με νίκες, απέναντι σε Μπόρνμουθ και Κρίσταλ Πάλας αντίστοιχα, με τη Λέστερ να σκοράρει και πάλι στις καθυστερήσεις, αφού ένας κεραυνός χτύπησε όλη την άμυνα των αντιπάλων της.

Η δήλωση του Βενγκέρ: “Ήμασταν άτυχοι, τι θέλετε να κάνω;”

Αγωνιστική 32

Το παιχνίδι της αγωνιστικής:  H Λίβερπουλ υποδέχεται την Τότεναμ κι ήδη απ’ το ημίχρονο το σκορ είναι 5-0. Ο Κλοπ παρακολουθεί το δεύτερο ημίχρονο απ’ το KOP, ενώ στη συνέντευξη τύπου τραγουδάει το “Du wirst nie alleine laufen”, δηλαδή το “You’ll Never Walk Alone” στα γερμανικά.

Η υπόλοιπη αγωνιστική: H Άρσεναλ κερδίζει τη Γουότφορντ με 2-0 με γκολ και ασίστ του κομοδίνου, ενώ η Λέστερ συνεχίζει τα θαύματα, νικώντας την Σαουθάμπτον με γκολ του Θεού στις καθυστερήσεις. Η Σίτι περνάει με 3-0 απ’ την έδρα της Μπόρνμουθ.

Η δήλωση του Βενγκέρ: Το κομοδίνο αποδεικνύεται καλύτερο απ’ όλες τις μεταγραφές του κόσμου”.

Αγωνιστική 33

 

Το παιχνίδι της αγωνιστικής: Η Τότεναμ υποδέχεται την Γιουνάιτεντ και το παιχνίδι ολοκληρώνεται 0-0, με μοναδικό αξιοσημείωτο τη βράβευση της τσίχλας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Η υπόλοιπη αγωνιστική: Η Άρσεναλ περνάει απ’ την έδρα της Γουέστ Χαμ, με γκολ του κομοδίνου και ήδη οι αγγλικές εφημερίδες κάνουν λόγο για άμεση κλήση του στην εθνική Αγγλίας. Η Λέστερ περνάει από την έδρα της Σάντερλαντ, με γκολ του Μαχρέζ (και ασίστ του αγίου Πνεύματος) και η Σίτι κερδίζει με 4-0 τη Γουέστ Μπρομ.

Η δήλωση του Βενγκέρ: “Αφήστε το κομοδίνο να παίξει, του κάνει κακό αυτή η προσοχή”.

Αγωνιστική 34

Το παιχνίδι της αγωνιστικής: Η Τσέλσι υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι και χάνει τους Αζάρ και Φάμπρεγκας πριν αρχίσει το παιχνίδι, έπειτα από μεταξύ τους σύγκρουση στα αποδυτήρια, αφού προσπάθησαν να βγουν απ’ την πόρτα ταυτόχρονα. Η Σίτι εκμεταλλεύεται το σοκ των Λονδρέζων και περνάει με το άνετο 3-0 απ’ το Στάμφορντ Μπριτζ.

 

Η υπόλοιπη αγωνιστική: H Λέστερ κερδίζει τη Γουέστ Χαμ 1-0 με νέο γκολ του Θεού στις καθυστερήσεις και οι αγγλικές εφημερίδες ερευνούν αν ο δημιουργός του κόσμου έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική. “Με κομοδίνο και Θεό, το Euro είναι δικό μας”, γράφεται. Η Άρσεναλ κερδίζει την Κρίσταλ Πάλας κι η Τότεναμ περνάει απ’ την έδρα της Στόουκ.

Η δήλωση του Βενγκέρ: “Εξασφαλίσαμε τον στόχο της τετράδας”.

Αγωνιστική 35

 

Το παιχνίδι της αγωνιστικής: Η Γουέστ Χαμ υποδέχεται την Γιουνάιτεντ στη μάχη της πέμπτης θέσης και την κερδίζει με 3-0, με τον Μπίλιτς να φεύγει απ’ το γήπεδο δεμένος στο πούλμαν της ομάδας, παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα.

Η υπόλοιπη αγωνιστική: Η Λέστερ κερδίζει την Σουόνσι με νέο χατ-τρικ του Θεού κι ένα γκολ του Βάρντι, ο οποίος έχει χάσει πια τον ρόλο του σταρ της ομάδας. Η Άρσεναλ μένει στο 0-0 με την Σάντερλαντ, με την αναμέτρηση να επισκιάζεται απ’ τον σοβαρό τραυματισμό του κομοδίνου, το οποίο σε μια δυνατή μονομαχία σπάει σε κομμάτια. Η Τότεναμ κερδίζει με 1-0 τη Γουέστ Μπρομ κι η Σίτι κερδίζει 5-0 την Στόουκ.

Η δήλωση του Βενγκέρ: “Δεν τα φτιάχνουν πια τα κομοδίνα όπως παλιά”.

Αγωνιστική 36

Το παιχνίδι της αγωνιστικής: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Λέστερ και την κερδίζει με 6-0, αφού ο Θεός δεν αγωνίζεται λόγω της παρουσίας του στην Ελλάδα για το Ορθόδοξο Πάσχα. Μαχρέζ και Βάρντι το παλεύουν, αλλά δεν είναι αρκετοί.

Η υπόλοιπη αγωνιστική: Η Άρσεναλ χωρίς το κομοδίνο έχει καταρρεύσει και η επιστροφή του Γουόλκοτ δεν είναι αρκετή, με τους Λονδρέζους να μένουν στο 0-0 με τη Νόριτς στο Έμιρεϊτς. Στο ίδιο σκορ μένει και το Τσέλσι-Τότεναμ, με μοναδικό αξιοσημείωτο το ξύλο ανάμεσα σε Ντιέγκο Κόστα και Ποκετίνο. Η Σίτι κερδίζει 4-0 τη Σαουθάμπτον εκτός έδρας.

Η δήλωση του Βενγκέρ: “Μας έλειψε τρομερά το κομοδίνο”.

Αγωνιστική 37

 

Το παιχνίδι της αγωνιστικής: Η Άρσεναλ, η οποία δεν έχει μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο, επισκέπεται την έδρα της Σίτι, στον πάγκο της οποίας κάθεται πια και ο Γκουαρντιόλα, στον ελεύθερό του χρόνο απ’ τις υποχρεώσεις του με τη Μπάγερν. Με ένα συνδυασμό αργεντίνικης μαγκιάς και τίκι τάκα, σαρώνει με 5-0 τους κανονιέρηδες.

Η υπόλοιπη αγωνιστική: Ο καλός καιρός κι η ηλιοφάνεια κρατάνε τον Θεό στην Ελλάδα κι έτσι η Λέστερ μένει στο 0-0 με την Έβερτον, την ίδια στιγμή που η Τότεναμ κερδίζει με 2-0 τη Σαουθάμπτον.

Η δήλωση του Βενγκέρ: “Κι εγώ αν είχα βοηθό τον Γκουαρδιόλα πεντάρες θα έριχνα”.

Αγωνιστική 38

Το παιχνίδι της αγωνιστικής: Η Τσέλσι υποδέχεται τη Λέστερ και στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς χωρίς σουτ, οι δύο ομάδες περιορίζονται στο 0-0. Ο Θεός μπαίνει αλλαγή στο 87’, όμως είναι φανερά επηρεασμένος από την απουσία του και έχει αρκετά παραπανίσια κιλά, χωρίς να καταφέρει να βοηθήσει.

Η υπόλοιπη αγωνιστική: H Σίτι κερδίζει την Σούονσι και έχοντας κερδίσει και το εξ αναβολής παιχνίδι που χρωστούσε, κατακτά αθόρυβα το πρωτάθλημα, με τους Πελεγκρίνι και Γκουαρντιόλα να ανακοινώνουν ότι θα παραμείνουν μαζί και τη νέα χρονιά. Η Άρσεναλ κερδίζει με 5-0 την Άστον Βίλα με χατ-τρικ του Αλέξις και γκολ του Ράμσεϊ αλλά περιορίζεται για ακόμη μια χρονιά στην τέταρτη θέση, ενώ μια μέρα μετά βρίσκει ξαφνικό θάνατο-σοκ το κομοδίνο.  Η Τότεναμ κλείνει τη χρονιά με διπλό επί της Νιουκάστλ με 2-0.

Η δήλωση του Βενγκέρ: “Ο στόχος επετεύχθη”.

Η τελική βαθμολογία της πρώτης τετράδας:

 

1. Μάντσεστερ Σίτι 77

2. Λέστερ 75

3. Τότεναμ 70

4. Άρσεναλ 66