ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτή είναι μάλλον η πιο στενάχωρη ποδοσφαιρική συνέντευξη Τύπου

Όταν ο Κόκε αποχαιρέτησε τη Σεβίλλη, δάκρυσαν και τα τουρνικέ του 'Σάντσεθ Πιθχουάν'.

Το ποδόσφαιρο προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Ο Jorge Andujar Moreno έζησε πολλές απ’ αυτές. Στα πέντε χρόνια που πέρασε στη Σεβίλλη πανηγύρισε τρία Europa League, τιμήθηκε με το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας και άκουσε το όνομά του, ή μάλλον το παρατσούκλι του, άπειρες φορές να αντηχεί στις εξέδρες του ‘Σάντσεθ Πιθχουάν’.

Ο Κόκε, όμως, δεν θα αγωνίζεται πλέον στην Ανδαλουσία. Το μεγάλο ξεκαθάρισμα που επιχειρεί ο νέος προπονητής του συλλόγου, ο Jorge Sampaoli, τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου και στην ξενιτιά της Σάλκε και της Μπουντεσλίγκα.

Το πόσο πολύ διαφώνησαν μ’ αυτήν την κίνηση όχι μόνο οι οπαδοί αλλά και οι ιθύνοντες της Σεβίλλης, συνοψίζεται στα λόγια με τα οποία αποχαιρέτησε τον αρχηγό του ο Μόντσι, ο διευθυντής της ομάδας: “Η σημερινή μέρα είναι πολύ δύσκολη. Έχω πουλήσει πολλούς παίκτες στην καριέρα μου και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις μεταγραφικές σου αποφάσεις. Σήμερα, όμως, είμαι σίγουρος ότι κάνουμε λάθος. Δεν χάνουμε έναν παίκτη, έναν άξιο δεξιό μπακ, έναν αρχηγό. Χάνουμε την καρδιά της ομάδας μας. Τον παίκτη που ό,τι είχε και δεν είχε και το έδωσε σε μας”.

Αυτό δεν ειπώθηκε σε ένα αποχαιρετιστήριο τραπέζι, ούτε ήταν ένα post στα social media. Ήταν η εκτίμηση του διευθυντή της Σεβίλλης σε επίσημη συνέντευξη Τύπου της ομάδας.

Μετά πήρε το λόγο ο ίδιος ο Κόκε. Ή τουλάχιστον προσπάθησε να τον πάρει. Πριν προλάβει να πει πολλά, έβαλε τα κλάματα. Πολλά κλάματα, όμως. Μετά έκλαψε και ο Μότσι, μαζί του έκλαψαν και όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα και είναι βέβαιο ότι αν το τραπέζι, οι καρέκλες και οι κούπες του Europa League είχαν δακρυϊκούς πόρους, θα έβαζαν κι αυτές τα κλάματα.

 

Ας το κρατήσουμε κάπως αυτό στη μνήμη μας. Άλλος ένας λόγος για τον οποίο οι άντρες κλαίνε: όταν αποχαιρετούν την ομάδα τους.