ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η πραγματική διατροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ψάξαμε το instagram του πιο fit ποδοσφαιριστή του πλανήτη και βρήκαμε τι τρώει πρωί, μεσημέρι, βράδυ.

Τον έχουν αποκαλέσει ‘θαύμα της φύσης’ και ‘πιο γυμνασμένο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών’. Είναι -μαζί με τον Λιονέλ Μέσι- ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα ένα από τα δυνατά του ατού είναι και η ταχύτητά του. Το σώμα του και τη φυσική του κατάσταση την έχουν ζηλέψει πολλοί, όμως, εκτός από την σκληρή προπόνηση, το μυστικό του Κριστιάνο Ρονάλντο κρύβεται στη διατροφή του.

Για να μπορεί να διατηρεί αυτή τη φυσική κατάσταση μέχρι σήμερα, αν και έχει πατήσει τα 33 χρόνια ζωής επιλέγει συγκεκριμένες τροφές για το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό του. Ναι δεν χάνει κανένα από αυτά τα γεύματα.

Κάναμε, λοιπόν, μια βόλτα στο instagram του Πορτογάλου σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και βρήκαμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες με τον ίδιο να τρώει και να πίνει, χωρίς να στερείται τίποτε. Το σίγουρο είναι πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής μπορείς να το ακολουθήσεις κι εσύ. Τώρα αν θα γίνεις σαν τον Ρονάλντο, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Πρωινό

Το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας πρέπει να είναι το πρωινό και αυτό ο Κριστιάνο το σέβεται. Κρίνοντας από τη φωτογραφία του, επιλέγει κρουασανάκια, μπισκότα, ζαμπόν, τυρί, φρούτα, χυμούς και καφέ. Το δύσκολο βέβαια σε όλα αυτά είναι η ετοιμασία τους. Ευτυχώς για τον ίδιο, τα βρίσκει έτοιμα και σερβιρισμένα.

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Με καταγωγή από την Πορτογαλία και συγκεκριμένα από τη Μαδέιρα, έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στα φρούτα και στους χυμούς. Όσον αφορά τους τελευταίους επιλέγει αχλάδι, μήλο ή ανανά.

Μεσημεριανό

Ο Ρονάλντο αγαπάει το ψάρι τόσο πολύ που το επιλέγει αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα. Ψητό λαβράκι ή ξιφίας είναι τα δύο που ‘παίζουν’ πολύ στο πρόγραμμά του.

Κάποιες φορές δεν περιμένει καν τον σεφ του να του ετοιμάσει κάποιο γκουρμέ πιάτο κι απλά ανοίγει μια κονσέρβα με σαρδέλες, τις βάζει πάνω σε μια φέτα ψωμί και το απολαμβάνει.

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Πίνει πάρα πολλά υγρά μέσα στην ημέρα. Μετά από μια σκληρή προπόνηση πάντως θα επιλέξει κάποιο ενεργειακό ποτό για να αναπληρώσει τη χαμένη του ενέργεια. Αυτό που θέλει από τις τροφές του είναι να του δίνουν την απαραίτητη πρωτεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός του, γι’ αυτό και τα αυγά κατέχουν εξέχουσα θέση στην ημέρα του.

Ένα πιάτο με βραστά αυγά, τόνο και τομάτες μπορεί να τον κάνει να ‘λιώσει’.

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Μια safe επιλογή είναι πάντα το φιλέτο κοτόπουλο συνοδευόμενο από λαχανικά ή σαλάτα και ο CR7 το γνωρίζει καλά. Το τιμά ιδιαιτέρως.

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Μπορεί να προσθέσει και καμία σούπα. Πάντα με θαλασσινά.

Γενικώς, τρώει όπως κατάλαβες.

Βραδινό

Το να είσαι ένας σταρ σημαίνει ότι θα σε καλούν συχνά σε καλά εστιατόρια για δείπνο. Πρέπει, λοιπόν, να ξέρεις από πριν τι θα φας κι όχι να ψάχνεις τον κατάλογο. Η σταθερά του Κριστιάνο είναι μπριζόλα με σαλάτα.

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Το αγαπημένο του μαμαδίστικο πιάτο λέγεται ‘Bacalhau à Brás’ και πρόκειται για παραδοσιακή πορτογαλική συνταγή που πολλές φορές την ετοιμάζει και μόνος του στο σπίτι. Αν ωστόσο είναι εκεί η μητέρα του, θα την βάλει σε αγγαρεία.

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Φτιάχνεται με βακαλάο, κρεμμύδι, αυγό και τηγανητές πατάτες. Εντάξει, δεν το παρακάνει με το συγκεκριμένο.

Όσον αφορά το τι θα πιει μαζί με το βραδινό του, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί είναι ότι πρέπει. Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, με μέτρο.

Και μην νομίζεις ότι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν έχει στο μενού του και κάτι γλυκό. Γιατί στην τελική ποιος λέει όχι στα γλυκά; Ούτε καν ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πηγή: businessinsider