ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μετά το μπάνιο, στην παραλία υπάρχει μόνο το beach volley

10 'καρφωτοί' λόγοι για να γνωρίσεις το απόλυτο άθλημα του καλοκαιριού.

Ας ξεκινήσω απ’ το προφανές: το καλοκαίρι είναι ωραίο, μόνο όταν είσαι διακοπές, ή έστω σε κάποια παραλία. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως το ωραίο όταν περνάς το καλοκαίρι σου στην πόλη.

Υπάρχει ιδρώτας, υπάρχει κούραση, υπάρχει ταλαιπωρία, υπάρχουν χίλια ακόμη στραβά και τίποτα το ωραίο. Στην παραλία πάλι, με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, όλα είναι όμορφα. Ζεσταίνεσαι; Κάνεις μια βουτιά στο νερό κι επανέρχεσαι. Μαγεία.

Το μπάνιο, όμως, δεν είναι η μοναδική μαγεία που σου προσφέρει η παραλία. Από πολύ κοντά, βρίσκεται και το απόλυτο καλοκαιρινό άθλημα, αυτό το οποίο κανονικά θα έπρεπε να είναι το εθνικό μας σπορ κι απορώ γιατί δεν έχει γίνει ακόμη.

To Beach Volley βρίσκεται στο αίμα του Έλληνα κι αν αμφιβάλλεις, μπορείς να πεταχτείς μια βόλτα το τριήμερο 22-24 Ιουλίου στο Sailing the Club στην παραλία του Σχινιά, για να παρακολουθήσεις από κοντά τους τελικούς του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Beach Volley Ανδρών και Γυναικών 2016, εκεί που θα αναδειχθούν οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδας.

Εκτός απ’ τους καλύτερους Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες και τους επόμενους πρωταθλητές, εκεί θα σε περιμένει κι ένα celebrity game-έκπληξη και διάφορα happenings ακόμη. Αν πάντως δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι την Παρασκευή, ιδού μερικοί λόγοι που θα σε πείσουν ότι το Beach Volley είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου προσφέρει η παραλία (μετά το μπάνιο). Είτε σκοπεύεις να δοκιμάσεις την τύχη σου στο φιλέ, είτε θέλεις να περιοριστείς στο ρόλο του απλού θεατή. 

Είναι η καλύτερη γυμναστική

Συνεχές τρέξιμο, άλματα, αερόβια άσκηση. Όλα αυτά αποτελούν από μόνα τους εξαιρετική γυμναστική. Πάνω στην άμμο όμως, τα οφέλη πολλαπλασιάζονται. Με μια ώρα παιχνιδιού, μπορείς να κάψεις 400-500 θερμίδες, να γυμνάσεις μεγάλες μυϊκές ομάδες και να βελτιώσεις την αντοχή και τη φυσική σου κατάσταση. Κι όλα αυτά, αντικαθιστώντας το βαρετό γυμναστήριο με ένα διασκεδαστικό ομαδικό παιχνίδι.

Έχει την πιο party διάθεση

Εκτός από τα εντυπωσιακά καρφιά, τα μπλοκ και τις βουτιές στην άμμο, το Beach Volley είναι fun. Με δυνατή μουσική και χορό στα διαλείμματα και τη συμμετοχή του κόσμου στο πανηγύρι, ο οποίος μπορεί να απολαμβάνει τη δράση με ένα δροσερό κοκτέιλ στο χέρι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι εξέδρες είναι πάντα κατάμεστες και το κοινό είναι πάντα μέσα στο κέφι και την όρεξη. Κάθε αγώνας είναι κι ένα party και στα διαλείμματα μεταξύ των αγώνων, μπορείς να κάνεις και δροσιστικές βουτιές. Δεν μπορώ να φανταστώ ιδανικότερο σενάριο παρακολούθησης αγώνα.

Είναι το απόλυτο άθλημα του καλοκαιριού

Ποιο άθλημα ταιριάζει περισσότερο στην πιο καυτή εποχή του χρόνου; Είμαστε για μπάσκετ σε κλειστά ή σε ανοιχτά με τσιμέντο καλοκαιριάτικα; Ή προτιμάς τα 5×5 με τους προβολείς να ανεβάζουν τη θερμοκρασία στους 45 βαθμούς; Αντίθετα το Beach Volley, γεννήθηκε από το καλοκαίρι, για το καλοκαίρι. Και μόνο που έχει μέσα στην ονομασία του τη λέξη παραλία, αρκεί. Βρίσκεσαι σε απόσταση αναπνοής απ’ τη θάλασσα, αγωνίζεσαι με μαγιό πάνω στην άμμο. Τι παραπάνω θα μπορούσε να έχει δηλαδή, να παίζεις μέσα σε πλωτό γήπεδο στη μέση της θάλασσας; (χμ, δεν ακούγεται κακή ιδέα, ακούτε οι υπεύθυνοι;;)

Χορταίνει το μάτι σου ωραία κορμιά

Κακά τα ψέμματα. Οι αθλήτριες του Beach Volley διαθέτουν τα πιο εντυπωσιακά κορμιά και το θέαμα που προσφέρουν αγωνιζόμενες με μαγιό, δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο. Αυτό ισχύει φυσικά και για το γυναικείο φύλο, το οποίο μπορεί να θαυμάσει ιδρωμένα και καλογυμνασμένα ανδρικά κορμιά, χωρίς μπλούζα. Win win για όλους δηλαδή.

Δεν σε ενοχλεί όσο οι ρακέτες

Για την ακρίβεια, δεν σε ενοχλεί καθόλου. Ούτε αδέσποτα μπαλάκια που προσγειώνονται σε κεφάλια, ούτε αυτό το σπαστικό “τακ, τακ, τακ” που σου παίρνει τα αυτιά και σου χαλάει την ηρεμία. Το Beach Volley παίζεται δίπλα στο κύμα, συνήθως σε προστατευμένο, οριοθετημένο τερέν, χωρίς να ενοχλεί τους λουόμενους. Με λίγα λόγια, οι λουόμενοι πάνε στο άθλημα κι όχι το άθλημα στα κεφάλια των λουόμενων.

Πρωταγωνιστεί η Βίκυ Αρβανίτη

Και μιας και φέραμε ήδη την κουβέντα στα ωραία κορμιά και τις αθλήτριες, η Βίκυ Αρβανίτη, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, διαθέτει όλο το πακέτο. Και εντυπωσιακό κορμί και πλούσιο αθλητικό ταλέντο, με συμμετοχές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ευκαιρία να δεις μια απ’ τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες να αγωνίζεται από απόσταση αναπνοής, είναι πολύ μεγάλη για να την αφήσεις να πάει χαμένη. Αν για κάποιο παράξενο λόγο δεν σου αρκεί η Βίκυ Αρβανίτη, μπορείς να μάθεις πως η Χριστίνα Βραχάλη κι η Σοφία Παθέκα θα παίξουν Beach Volley υπό την καθοδήγηση τoυ Vari Sports Club Beach Volleyball Academy by Efi Sfyri.

Είναι η τέλεια ευκαιρία για νέες γνωριμίες

Μουσική, χορός, κοκτέιλ, παραλία, χαλαρή διάθεση. Βλέποντας έναν αγώνα Beach Volley, μπορείς πανεύκολα να κάνεις νέες γνωριμίες. Ένας ωραίος πόντος, μια εντυπωσιακή άμυνα, μια βουτιά αυτοθυσίας αποτελούν την ιδανική αφορμή για μια κουβέντα με την διπλανή σου. Αν δεν έχεις έμπνευση, ρωτάς απλά το σκορ και ξεκινάει η συζήτηση. Αν πάλι βρεις τα σκούρα, παίρνεις τη θέση σου στην άμμο κι εντυπωσιάζεις το κορίτσι με τις ικανότητές σου. Ε τι άλλο να κάνουμε πια δηλαδή, να σου κανονίσουμε και ραντεβού χωρίς να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου;

Μπορείς να παίξεις μόνο με το μαγιό σου

Το γεγονός ότι οι αθλητές αγωνίζονται φορώντας το μαγιό τους, δεν αποτελεί πλεονέκτημα μόνο όταν βρίσκεσαι στη θέση του θεατή αλλά κι όταν βρίσκεσαι στη θέση του πρωταγωνιστή. Υπάρχει τίποτα πιο άνετο, τίποτα πιο ευχάριστο, απ’ το να αγωνίζεσαι στον ήλιο φορώντας απλά το μαγιό σου; Άντε, αν φοβάσαι το κάψιμο, φοράς ένα καπέλο κι ένα γυαλί ηλίου κι είσαι πανέτοιμος. Ούτε ενοχλητικά μπλουζάκια που κολλάνε πάνω σου, ούτε ιδρωμένες κάλτσες. Ποιότητα ζωής. Άσε που με το που λήξει ο αγώνας, βρίσκεσαι δυο βήματα μακριά από τη δροσιά της θάλασσας.

Μπορεί να το δοκιμάσει ο οποιοσδήποτε

Ναι, δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Θέλει ταλέντο, αντοχές, δύναμη. Αν απλά θέλεις να δοκιμάσεις την τύχη σου στο φιλέ όμως, το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για αδιάκοπο τρέξιμο και βουτιές, ένα μαγιό και μια μπάλα. Ακόμη κι αν είσαι ο χειρότερος παίκτης που εμφανίστηκε ποτέ στην ιστορία του Beach Volley (που λογικά δεν θα είσαι), ακόμη κι αν δεν καταφέρεις να περάσεις καν τη μπάλα από το φιλέ, σίγουρα θα το διασκεδάσεις και θα δεν θα το μετανιώσεις.

Φεύγεις από την παραλία γεμάτος ενέργεια

Σου έχει τύχει φαντάζομαι να περνάς ολόκληρη την ημέρα χυμένος σε ξαπλώστρα δίπλα στο κύμα και όταν φτάνει η ώρα της αναχώρησης από την παραλία, να χρειάζεσαι κλαρκ για να σηκωθείς. Αν αφιερώσεις λίγη ώρα στο Beach Volley, η ενέργεια, η ζωντάνια και το κέφι που θα σου χαρίσει η επαφή με το άθλημα, όχι απλά θα φτάνει για να σε ξεσηκώσει, αλλά πιθανότατα δεν θα θέλεις να γυρίσεις σπίτι σου, αναζητώντας που θα συνεχίσεις την ημέρα σου μετά την παραλία.

Αν μετά από όλα αυτά που διάβασες δεν πείστηκες, μια βόλτα στους τελικούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley στις 22-24 Ιουλίου στο Sailing The Club στην παραλία του Σχινιά , εκεί οπού θα αναδειχθούν οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδας, θα τα καταφέρει.