ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών;

Απ΄τον Αμερικάνο και τον Γκάλη μέχρι τον Σπανούλη, τον Διαμαντίδη και τον Αντεντοκούνμπο, σου ζητάμε να ψηφίσεις τον απόλυτο βασιλιά του ελληνικού μπάσκετ.

Λέμε, λέμε διαρκώς για τα μύρια στραβά του Έλληνα, όμως ας πούμε και κάτι θετικό, ας ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας, δεν πειράζει.

Εμείς οι Έλληνες λοιπόν, ξέρουμε καλό μπάσκετ. Όχι μόνο να παρακολουθούμε, αλλά και να παίζουμε. Ορισμένοι απ’ τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες στην Ευρώπη άλλωστε, γιατί όχι και στον πλανήτη, μιλάνε ελληνικά, ενώ έχουμε εκπροσώπους που πρωταγωνιστούν στο NBA και μια Εθνική ομάδα που έχει φλερτάρει επανειλημμένα με την κορυφή του κόσμου.

Σήμερα, είναι ο σπουδαίος Γιάννης Αντεντοκούνμπο και τα συνεχή ‘όργια’ που κάνει στο ΝΒΑ, ο Βασίλης Σπανούλης που θεωρείται ο καλύτερος παίκτης που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα αλλά κι ο ‘μύθος’ Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του πριν μερικούς μήνες μέσα σε γενική αποθέωση. Πριν 20-30 χρόνια, ήταν ο Γκάλης, ο Γιαννάκης κι ο Φάνης.

 Απ’ το “Γκάλης ή Γιαννάκης;” περάσαμε στο “Σπανούλης ή Διαμαντίδης“, με το δίλημμα να είναι πάντα ευχάριστο, έστω κι αν ποτέ δεν είχε ιδιαίτερη μπασκετική λογική. Εσύ όμως, ποιον απ’ όλους αυτούς τους θρύλους των παρκέ θεωρείς ως τον καλύτερο μπασκετμπολίστα που είδαμε πότε στα μέρη μας;

Έξοχη ασίστ κι η μπάλα πλέον στα χέρια σου: