SEX

10 πράγματα που επιτρέπεται να κάνεις με μία φίλη σου

Για να αποφύγεις εκρήξεις γκρίνιας και παρεξηγήσεων. Περιττό που το λέμε αλλά προφανώς, το σεξ βρίσκεται εκτός λίστας.

Μία λεπτή κόκκινη γραμμή. Αντίστοιχη με εκείνη της ταινίας αλλά με λιγότερους πεσόντες. Η φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα θα μπορούσε το δίχως άλλο να προταθεί για Όσκαρ μαζί με την Meryl Streep, για Νόμπελ Ειρήνης μαζί με τον Γκάντι και για δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και να τα σηκώσει όλα σαν να μην υπάρχει ανταγωνισμός.

Ναι, μιλάμε για μία τόσο δύσκολη περίπτωση σχέσης. Καθώς οι παράμετροι για να ισχύει όντως είναι τόσες πολλές που δεν χωράνε σε ένα κείμενο. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε σε αυτήν τη φιλία. Εντάξει, όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι από εμάς, θέλω να πιστεύω ότι το κάνουμε. Αλλιώς, αν κρίνω από το πόσες τέτοιες σχέσεις συναντώ καθημερινά, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την ειλικρίνειά μας. Τέλος πάντων.

 

Αφού συμφωνήσουμε ότι για να έχει νόημα ύπαρξης μία φιλία μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας πρέπει και οι δύο να μην έχουν ερωτικές βλέψεις προς το φίλο τους και αφού ξεκαθαρίσουμε ότι όταν έχει υπάρξει ή υπάρχει ή υπάρξει ερωτική επαφή, η όποια φιλική σχέση θεωρείται λήξασα, ας δούμε μαζί όλα εκείνα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις με μία φίλη σου. Χωρίς αυτά να είναι παρεξηγήσιμα από την ίδια, από σένα, από την κοπέλα σου, από το αγόρι της, από την παρέα σας*.

*Άστα να πάνε.

1. Να βγαίνετε οι δυο σας για καφέ/ποτό

Το προφανές. Φίλοι είστε, δεν θα πιείτε έναν καφέ; Προσοχή προσοχή όμως στη συχνότητα. Άλλο να την βλέπεις μία δύο φορές την εβδομάδα και άλλο καθημερινά. Το καθημερινό κρύβει μέσα του μία ύπουλη συνήθεια που δεν θα την πολυδεχτεί κανείς ερωτικός σύντροφος. Ούτε δικιά σου ούτε δικός της.

2. Να πάτε μαζί σε μία συναυλία/ ένα σινεμά (βρε αδερφέ)

Στο ίδιο πνεύμα με το παραπάνω.

3. Φαγητό ναι, ρομαντικό δείπνο όχι

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Σε περίπτωση που σου αρέσει το φαγητό όπως σε εμάς τότε είναι τουλάχιστον κρίμα να σου απαγορεύσουμε να βγεις με μία φίλη σου για φαγητό. ΑΛΛΑ. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το μέρος που θα την πας. Καλό θα ήταν για να αποφύγεις τις παρεξηγήσεις, να διαλέξεις το μέρος σαν να είχες να βγεις με έναν φίλο σου. Θα τον πήγαινες κάπου που έχει χαμηλό φωτισμό και θέα θάλασσα;

4. Να κοιμάστε μαζί στο ίδιο σπίτι αλλά σε διαφορετικό δωμάτιο

Έλα εντάξει, εδώ δεν χρειάζονται επεξηγήσεις.

 

5. Να πάτε μαζί διακοπές (όχι οι δυο σας)

Κάνετε καλή παρέα, περνάτε καλά, γιατί να μην κάνετε μαζί και ένα ταξίδι. Όλα ωραία και όλα καλά. Πάρτε και κανέναν άλλο μαζί. Έτσι, για να μην βαρεθείτε ρε παιδί μου.

6. Να μιλάτε για τους ερωτικούς σας συντρόφους

Το μεγαλύτερο ατού της φιλίας ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα είναι η λεγόμενη ‘άλλη γνώμη’. Το να μάθεις λίγο πιο εύκολα πώς μπορεί να σκέφτεται το κορίτσι που σε ενδιαφέρει από κάποια που την ‘έχει’ κάπως καλύτερα.

7. Να ανταλλάσσετε συμβουλές

Μη σου πω και να την αφήνεις να σου γράφει τα μηνύματα που στέλνεις στο κορίτσι σου. Ειδικά τον πρώτο καιρό. Τις περισσότερες φορές, μαντάρα τα κάνεις, παραδέξου το.

8. Να τις γνωρίζεις φίλους σου/ Να σου γνωρίζει φίλες της

Έλα πιο win-win από αυτό δεν υπάρχει. Μην παραπονιέσαι καθόλου.

9. Να την γνωρίσεις στους γονείς σου

Γιατί να μην το κάνεις; Τους φίλους σου άλλωστε δεν τους ξέρουν οι δικοί σου;

10. Να εμφανίζεσαι μπροστά της ντυμένος όπως να ναι

Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η άνεση. Ειδικά στην περίπτωση της φίλης σου που όσο να το πεις οι γυναίκες είμαστε και μεγαλύτερες κοκέτες αυτό είναι ένα μεγάλο ξαλάφρωμα.

Προφανώς και δεν εννοώ να νιώσεις τέτοια άνεση ώστε να εμφανίζεσαι μπροστά της γυμνός.