SEX

Αυτή η χελώνα έχει κάνει πολύ περισσότερο σεξ από σένα

Έχει γεμίσει ένα ολόκληρο νησί με τα παιδιά της.

Αν ο τίτλος του άρθρου σου φαίνεται υπερβολικός, τότε πώς σου φαίνεται το: ‘η συγκεκριμένη χελώνα έχει κάνει τόσο σεξ που έσωσε το είδος της από βέβαιη εξαφάνιση’.

Κι όμως, δεν υπάρχει ούτε μια υπερβολή σε καμία από τις δύο παραπάνω προτάσεις. Ο Ντιέγκο, η χελώνα της φωτογραφίας, έχει πάνω από 800 παιδιά. “Είναι πολύ ενεργός σεξουαλικά. Έχει συμβάλει σε τεράστιο βαθμό στην επαναποίκηση των Γκαλαπάγκος”, δηλώνει ο Washinton Tapia, υπεύθυνος του Εθνικού Πάρκου των Νησιών.

“Μελετήσαμε το γενετικό υλικό των χελωνών του νησιού Espanola και αποδείχθηκε ότι ο Ντιέγκο είναι πατέρας περίπου το 40% των νεαρών χελωνών του νησιού”.

Πριν 50 χρόνια ο Ντιέγκο μεταφέρθηκε από το ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στα νησιά Γκαλαπάγκος, με την ελπίδα να σώσει το είδος του (Chelonoidis hoodensis) από την εξαφάνιση, αφού τότε είχαν μείνει στα Νησιά μόνο 2 αρσενικές και 12 θηλυκές χελώνες.

 

Ο Ντιέγκο, ‘εργάστηκε’ σκληρά για τη φυλή του, την οποία έσωσε στο χαλαρό από την εξαφάνιση. Βέβαια, αν συνεχίσει να γονιμοποιεί θηλυκά με τον ίδιο ρυθμό, θα πρέπει να βρει καινούργιο και πιο ευρύχωρο σπίτι για τα παιδιά του.

Κανένας Σπαλιάρας, μόνο Ντιέγκο.