SEX

Φλερτ στο γραφείο, αυτό το δίκοπο μαχαίρι

Περνάς εκεί τη μισή σου ζωή. Να μην έχεις και μια σπίθα που θα σε βοηθάει να σηκωθείς από το κρεβάτι τα πρωινά; Να την έχεις. Μετά έρχονται τα δύσκολα.

Τι έχει ένα συνηθισμένο πρωινό μιας συνηθισμένης καθημερινής στο γραφείο; Μούτρα, ανθρώπους που προσπαθούν να ξυπνήσουν πατώντας εναλλάξ κλικ στο Facebook και στο Twitter ή το μέηλ τους, μούτρα, άγχος, συσκέψεις, εξωτερικά ραντεβού, λίγα μούτρα και δουλειά. Πολλή δουλειά.

Εντάξει μέχρι εδώ; Εντάξει.

Όλο αυτό το καθημερινό σκηνικό που μοιάζει με τον καιρό του Λονδίνου μπορεί να αλλάξει άρδην τη μέρα που μπαίνει στο γραφείο αυτή που πιστεύεις ότι θα δώσει άλλο νόημα στις ώρες που περνάς εκεί. Αυτή που θα αναφέρεις ως ‘αυτή από τη δουλειά’ από δω και πέρα.

Βέβαια, τα φλερτ στο γραφείο δεν συμβαίνουν μόνο με κορίτσια που έρχονται μετά από σένα ή με κορίτσια που κυνηγάς εσύ. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι. Μπορεί να την βρεις εκεί, άρα να είσαι εσύ ο καινούργιος στην εξίσωση ή μπορεί να σε κυνηγήσει και αυτή, αν και αυτό συμβαίνει συνήθως στις ταινίες.

Και μιας και το πιάσαμε από τη φωτεινή του πλευρά, ας ξεκινήσουμε από τη φωτεινή του πλευρά.

Σε Στη δουλειά να βρισκόμαστε

Εν αρχή ην το μυστικό του πράγματος. Αν κάτι ανεβάζει την αδρεναλίνη σε αυτό το φλερτ είναι το γεγονός ότι κρύβεστε. Προφανώς το ξέρει αυτός απ’ το διπλανό γραφείο που είναι τόσο φίλος σου ώστε να λέτε τα γκομενικά σας και προφανώς κάτι τέτοιο ισχύει κι απ’ την πλευρά της. Και λοιπόν; Άντε να το ξέρουν τρεις-τέσσερις άνθρωποι. Γενικά κρύβεστε κι αυτό, εκτός από αδρεναλίνη, έχει και πλάκα. (Μόνοι σας γελάτε).

Κάθε φορά που βρίσκεστε σε πηγαδάκια με συναδέλφους που δεν ξέρουν ότι τα ‘χετε, υπάρχει αυτό το πεδίο αμηχανίας, το οποίο δουλεύει σαν κύκλωμα που ξεκινάει από το μυαλό σου, καταλήγει στο δικό της και επιστρέφει πιο πλούσιο. Κάθε φορά που φτάνετε μαζί έξω απ’ τη δουλειά, ο ένας πηγαίνει να αγοράσει καφέ για ξεκάρφωμα. Κάθε φορά που κάποιος σας ρωτάει για τα προσωπικά σας, πετάτε ένα “μόλις χώρισα, οπότε δεν παίζει κάτι προς το παρόν”.

Μαζί με τα θεωρητικά πλεονεκτήματα που συνεπάγεται ένα τέτοιο μυστικό στη δουλειά έρχονται και τα πρακτικά. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι περνάτε αρκετό χρόνο και εκτός γραφείου, καταφέρνετε να περνάτε όλη τη μέρα μαζί. Αν κοιμάστε και τα περισσότερα βράδια μαζί, θα έλεγα να εξετάσετε μήπως ήρθε η στιγμή να γνωρίσετε ο ένας τους γονείς του άλλου. Τι σας λείπει; Μαζί στη δουλειά, μαζί έξω, μαζί και στο κρεβάτι. Κάποιος να σας πει ότι ζείτε σαν παντρεμένοι. (Τι; Σας το λένε όλη την ώρα, αλλά κάνετε ότι δεν σας νοιάζει; Συνεχίστε έτσι).

Μια πιο light και ευχάριστη κατάληξη του φλερτ στο γραφείο είναι το σεξ στο γραφείο. Το κάνουν και συνάδελφοι που δεν είναι ούτε θέλουν να γίνουν ζευγάρι ή που είναι ήδη ζευγαρωμένοι με άλλους, ‘εξωσχολικούς’ τους οποίους κερατώνουν με έναν/μία από τη δουλειά. Το σεξ στο γραφείο είναι ένα σοβαρό θέμα που θα αναλυθεί από το ΟΝΕΜΑΝ στο εγγύς μέλλον, αλλά δεν γίνεται να παραλείψουμε εδώ.

 

Η χρήσιμη-σημείωση από τον δικηγόρο του διαβόλου: Τις περισσότερες φορές -για να μην πω ‘πάντα’ και με πεις υπερβολικό- σας έχουν πάρει χαμπάρι περισσότεροι από αυτούς που φοβάστε ότι σας κατάλαβαν.

“Όχι γκόμενα από τη δουλειά. Όχι, όχι, όχι”

Πόσοι νόμοι διέπουν και ορίζουν αυτή τη ζωή; Τέσσερις; Πέντε; Έξι; Δέκα; Θες να πούμε δέκα; Δέκα. Ο πρώτος από αυτούς, ο πρώτος και πιο καθοριστικός απ’ όλους είναι ότι δεν γίνεται να αλλάξεις ομάδα μετά το 5ο έτος της ζωής σου.

 

Τι δεν καταλαβαίνεις; Αλήθεια.

Πρόσεξε τι εννοούμε μπλέξιμο. Μπλέξιμο εννοούμε αυτό στο οποίο επενδύεις συναισθηματικά. Ας κάνουμε λοιπόν μια πρόχειρη λίστα με πραγματάκια που δεν πρέπει να κάνεις στη δουλειά.

Δεν μπορείς να ερωτευτείς συνάδελφο.

Δεν γίνεται να ερωτευτείς συνάδελφο.

Δεν πρέπει να ερωτευτείς συνάδελφο.

Ένα, δύο, τρία. Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μπορείς να παραβείς τους κανόνες και να μην υποστείς καμία συνέπεια. Ομοίως, μπορεί να πέσεις από τον δεύτερο όροφο και να τη γλιτώσεις με μισό διάστρεμμα. Όλα γίνονται.

 

Θες να φλερτάρεις με μια συνάδελφο για να σπάσεις τη βαρεμάρα του 8ωρου; Εμπρός, σε στηρίζουμε. Έχεις όλη τη μέρα στο μυαλό σου πώς θα καταφέρεις να τη ρίξεις στο κρεβάτι; Πάλι σε στηρίζουμε. Αυτά μπορούν να σας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Το να ξεκινήσετε μια σχέση που το πιθανότερο είναι να τελειώσει πολύ πριν αλλάξει ένας από τους δύο εργασιακό περιβάλλον δεν θα σας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Κάτι κοντά σε ‘δυστυχισμένους’ θα ήταν πιο ακριβές.

Η διαπίστωση ότι μετά τον χωρισμό θα βλέπεστε καθημερινά και επ’ αόριστον είναι πιο βαριά κι απ’ την πιο βαριά σκηνή που σκέφτηκε ποτέ ο David Lynch. Δεν έχει σημασία αν τη χώρισες ή αν σε χώρισε. Αυτά τα πράγματα είναι περισσότερο άβολα απ’ όσο αντέχει το στομάχι σου.

Αν θες να το κάνουμε χειρότερο, μπορούμε:

1. Χωρίζετε γιατί της αρέσει κάποιος άλλος από τη δουλειά; Χάλι 70%

2. Χωρίζετε και της την πέφτει μπροστά σου ένας γλοιώδης πέφτουλας από το γραφείο. Χάλι 76%

3. Χωρίζετε και της την πέφτει μπροστά σου ένας γλοιώδης πέφτουλας από το γραφείο, στον οποίον τελικά ανταποκρίνεται. Χάλι 88%

4. Χωρίζετε, δεν μπλέκει με άλλον από τη δουλειά, αλλά λέει στους συναδέλφους για το καινούργιο της φλερτ. Χάλι 92%

Ψέματα. Χειρότερα από το 3 δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ.

Κατανοείς ότι εξελίξεις όπως το απλά να σας πάρουν χαμπάρι και να γίνουν οι ώρες σας στη δουλειά κάπως πιο ‘προσεκτικές’ δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σας βρει. Τα δεινά με το φλερτ στη δουλειά έρχονται μετά το πέρας του. Κατά τη διάρκεια του ‘παιχνιδιού’, όλα είναι καλά. Όλα είναι σαν τις καλές από τις 500 Μέρες με τη Σάμερ.

Έτσι δε συμβαίνει με όλες τις σχέσεις; Στην αρχή πιστεύεις ότι δεν θα τελειώσουν ποτέ. Ότι τώρα είσαι πιο σίγουρος και καλύτερα από ποτέ. Ότι αυτός ο έρωτας δεν θα σου/της φύγει ποτέ. Ε, θα σας φύγει. Κι όταν όλο αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο της κοινής σας δουλειάς, θα γίνει με κρότο.

Η χρήσιμη-σημείωση από τον δικηγόρο του διαβόλου: Στο μεταξύ σας επίπεδο, τα πράγματα μπορούν να πάνε από περίφημα μέχρι καταστροφικά. Αλλά λιγότερο άγχος παιδιά. Πέρα από τη λογικά πειράγματα στην είδηση ότι τα ‘χεις με μια συνάδελφό σας, κανείς δεν ασχοληθεί παραπάνω με εσάς και το πώς συμπεριφέρεστε ή πώς το κρύβετε εντός του γραφείου. Κανείς δεν ασχολείται μαζί σας όσο νομίζετε ότι ασχολείται.