SEX

Για κάποιον από αυτούς τους λόγους θα σε απατήσει η σύντροφός σου

Υπάρχουν τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας, αλλά υπάρχουν και οι έρευνες που λένε την αλήθεια.

Αν κάποιος σου έδινε μια λευκή κόλλα χαρτί για να συμπληρώσεις πιθανούς λόγους για τους οποίους θα απατούσες τη σύντροφό σου, ποια θα ήταν η πρώτη πρόταση που θα έγραφες; Ο καθένας από εμάς έχει έναν μηχανισμό για να εκλογικεύσει τη δική του απιστία, αλλά κανέναν για να δικαιολογήσει την απιστία του συντρόφου του. Κάπου εδώ λοιπόν, ζητάμε τη βοήθεια της επιστήμης για να παίξει τον ρόλο του διαιτητή, ή τέλος πάντων του εργαλείου που θα βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research, 495 νεαροί και νεαρές έδωσαν χωρίς φόβο και πάθος τις εξηγήσεις τους. Και ναι, στη λίστα υπήρξαν οι κλασικές εξηγήσεις τύπου:

“Δεν ήμουν πια ερωτευμένος/η με τον/τη σύντροφό μου”.

ή

“Δεν ήμουν πολύ αφοσιωμένος/η σε αυτόν/αυτήν”.

Βέβαια, επειδή οι έρευνες βοηθούν πάντα στο να πούμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει ή σκεφτόμαστε, μεταξύ των δημοφιλέστερων απαντήσεων υπήρχαν και κάποιες που όσο κι αν προσπαθείς, δεν μπορείς να τις αμπαλάρεις και να φανούν χαριτωμένες. Οι κυριότερες εξ αυτών;

“Ήθελα να γίνω πιο δημοφιλής”.

“Ήθελα μεγαλύτερη ποικιλία σεξουαλικών παρτενέρ”.

“Ήμουν μεθυσμένος/η και δεν σκεφτόμουν καθαρά”.

Χμ, οι απαντήσεις δεν ήταν και πολύ ενθαρρυντικές για την ακεραιότητα του ανθρώπινου είδους, έ; Τουλάχιστον δεν μπορούμε να τα ρίχνουμε όλα στην αγάπη (και την έλλειψή της). Οι άνθρωποι απατούν και για πολύ προσωπικούς τους λόγους. Ή ανασφάλειες. Τέλος πάντων, καλό είναι αυτά να μη γίνονται, γιατί οι δικαιολογίες που τα συνοδεύουν είναι απογοητευτικές.

Καλύτερα τώρα;