SEX

Γιατί να γίνεις φίλος με την κολλητή της

Ο δεκάλογος της έξυπνης συμπεριφοράς ώστε να πετύχεις το φαινομενικά ακατόρθωτο: Να μπεις στο μυαλό της. Και το πρακτικά αδιανόητο: Να παίξεις μαζί του.

Ο Μελ Γκίμπσον για να βρει «αυτό που θέλουν οι γυναίκες» έβαλε καλτσόν. Έβαψε νύχια. Έκανε αποτρίχωση. Ψυχραιμία, υπάρχει και άλλος τρόπος να μπεις στο μυαλό της: Η κολλητή της.

Λίγη ιστορία…

Παρότι ο όρος «κολλητός» και «κολλητή» είναι κάπως υπερεκτιμημένος και κατά βάση υποτιμητικός προς τους υπόλοιπους φίλους μας, η ισχύς του είναι τόσο δυνατή που η όποια απόπειρα εξάλειψης του από το λεξιλόγιό μας θα είχε σχεδόν σίγουρη αποτυχία. Ο κολλητός είναι ο τύπος-πρότυπο στα λάθη και ο προς-αποφυγή στις σωστές επιλογές.

Χωρίς πλάκα. Στην πρώτη στραβοτιμονιά είναι δεδομένο ότι θα επικαλεστούμε μία αντίστοιχη δική του στο παρελθόν: «Πριν με κράξεις, θυμήσου πώς είχες φερθεί στον/στην τάδε τότε που μπλα μπλα μπλα». Ενώ, όταν κάνουμε κάτι σωστό (ενίοτε συμβαίνει και αυτό) είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα του το «χτυπήσουμε» επιδιώκοντας να δώσουμε το καλό παράδειγμα: «Μα, γιατί δεν το βλέπεις αλλιώς; Εγώ, πάντως με την τάδε κίνηση, νιώθω πολύ καλύτερα και μπλα μπλα μπλα».

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των κολλητών και όλων των υπολοίπων φίλων μας εντοπίζεται στο λεγόμενο «χάρισμα». Όχι προφανώς και δεν προβλέπουν το μέλλον οι άνθρωποι (είπαμε!) απλώς καταλαβαίνουν χωρίς να πρέπει να τους εξηγήσεις πολλά. Για να μην αν αναφέρουμε τις φορές που δεν χρειάζεται να τους εξηγήσεις απολύτως τίποτα.

 

 

Και τώρα, ας περάσουμε στο κυρίως θέμα…

Μία προτροπή: «Γίνε φίλος με την κολλητή της». Καταλαβαίνεις ότι έχει μία κάποια βάση. Και περισσότερες ίσως. Ας δούμε μαζί γιατί.

1. Ξέρει πότε εκείνη είναι χαρούμενη και πότε προσποιείται.

Ο άνθρωπός σου στην αναζήτηση του κλειδιού της ευτυχίας της κοπέλας σου, δεν είναι άλλος από τον δικό της άνθρωπο. Και για να το θέσουμε ακόμη πιο απλά: Σε ποιον συνηθίζεις να δίνεις το αντικλείδι μίας ώρας ανάγκης; Ααακριβώς. Το έχουμε, λοιπόν.

2. Ξέρει το γούστο της.

Ένα «Δόξα τω Θεώ» σε αυτό το σημείο, ίσως αξίζει να ειπωθεί.

3. Ξέρει πού βρίσκεται.

Εντάξει, δεν θα σου τη δώσει έτσι στεγνά, χαλάρωσε. Έχε υπόψη σου ωστόσο, το εξής: Ένας άνθρωπος μπορεί να πει ψέμματα πολύ καλά. Δύο άνθρωποι να πουν το ίδιο ψέμα με τις ίδιες λεπτομέρειες εξίσου καλά, δύσκολο.

Σημείωση: Το συγκεκριμένο δεδομένο -ειδικά αυτό – έχε υπόψη σου ότι είναι unisex.

4. Ξέρει πώς να την ηρεμήσει όταν έχει νεύρα.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αυτή ξέρει. Εσύ όχι. Αν την έχεις με το μέρος σου, θα βοηθήσει. Αν όχι, τότε Houston, we have a problem.

5. Ξέρει να σου πει πώς θα την τουμπάρεις.

Έχει μιλήσει μαζί της. Την έχει ηρεμήσει. Έχει μάθει τι είναι αυτό που θα σου δώσω το «συγχωροχάρτι».

6. (Προς συμπλήρωση του προηγούμενου) Αν δεν σε συμπαθεί, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να ψάξεις καράβι να φύγεις.

Την επηρεάζει, μην τα ξαναλέμε.

7. Ξέρει τις πρώην σχέσεις της.

Γνωρίζει δηλαδή τους λόγους που αυτές, είναι πλέον «πρώην». Αν σε συμπαθήσει, τότε ίσως σου δώσει κάποια hints του στυλ: Τι αποφεύγουμε, τι επιδιώκουμε.

8. Μπορείς να της «περάσεις» μηνύματα.

Τύπου: «Εγώ δεν μπορώ τη ζήλια, τρελαίνομαι».

Προσοχή: Μη σε ψαρέψει. Για πρώην, πχ. Μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν κακή. Πολύ κακή.

9. Μπορείς μέσω αυτής, να «αποκωδικοποιήσεις» την κοπέλα σου.

Το «είμαστε αυτοί που κάνουμε παρέα» μπορεί να έχει «φάει» τρελό κράξιμο από πολλούς αλλά εγώ το πιστεύω. Για να κάνουν παρέα και δη κολλητή δύο άνθρωποι πρέπει να ταιριάζουν σε αρκετά πράγματα. Αλλιώς πώς;

10. Έχεις ένα σύμμαχο στα δύσκολα.

Προσοχή, προσοχή: Δεν πιάνει σε περίπτωση απάτης. Με τίποτα.

Είναι εξαιρετικά ευεργετικό όταν έχουμε να κάνουμε με γκρίνια που άργησες να γυρίσεις, που ήπιες πολύ, που θέλεις να βγεις δεύτερη μέρα συνεχόμενη με τους φίλους σου. Σε αυτά τα θέματα -αν έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη της- θα είναι ίσως, η πιο πολύτιμη σύμμαχός σου.

Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, ή αλλιώς ο Πάολο Κοέλο των αντρών μεταξύ άλλων είχε υποστηρίξει και το εξής: «Αν θέλεις να μάθεις ποιοι είναι φίλοι σου, επιδίωξε να καταδικαστείς σε φυλάκιση». Μιας και αδυνατώ να παραδεχτώ ότι είμαι σε θέση να τον επικαλεστώ (ναι, τον αντιπαθώ #πεστεναμεφατε) ας τον «πειράξουμε» τόσο ώστε να καταπιώ την αναφορά σε αυτόν κάπως ευκολότερα. «Αν θέλεις να μάθεις ποια είναι η σύντροφός σου, επιδίωξε να κάνεις παρέα με την κολλητή της».