SEX

Γιατί τα Χριστούγεννα φτιάχτηκαν για να έχεις σχέση

Αν υπάρχει μία μέρα του χρόνου που πρέπει να σε βρει με ταίρι αυτή είναι η 25η Δεκεμβρίου. Αυτοί είναι οι λόγοι.

Δεν θα αναλύσουμε αν τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης ή αν αυτό είναι το Πάσχα ή ο Δεκαπενταύγουστος. Τα πράγματα είναι τόσο απλά που σχεδόν γράφονται από μόνα τους. Το κλίμα των Χριστουγέννων φτιάχτηκε για να πάρεις το κορίτσι σου και να βγείτε στους δρόμους και να φιλιέστε δίπλα στα περιστέρια στο Σύνταγμα.

(Εντάξει, μπορείτε να είστε και λιγότεροι γραφικοί, αλλά πήρατε το μήνυμα).

Μπορεί να μοιάζει κλισέ, μπορεί να είναι κιόλας. Αλλά ποιος σου ‘πε ότι τα κλισέ λένε πάντα ψέματα; Δε φταίνε τα Love Actually και τα Serendipity που μας κόλλησαν στο μυαλό ότι όταν έξω χιονίζει κι εμείς ανταλλάσσουμε δώρα δίπλα στη φωτιά, πρέπει να έχουμε και ένα κορίτσι δίπλα. Η ζωή φταίει. Η ζωή τα Χριστούγεννα.

1ον. Ρέει άφθονο χουχούλιασμα

Δεν δουλεύει κανείς. Δεν θέλει να δουλέψει κανείς. Ξαφνικά, το να πιεις έναν καφέ αποκτά ζωτική σημασία και το να βολτάρεις στους δρόμους χέρι-χέρι με το κορίτσι σου είναι το must των εορτών. Θες να ψιλοβρέχει, θες να χιονίζει, θες να το ζήσεις. Δε σε νοιάζει τι κάνατε χτες ούτε τι θα κάνετε αύριο. Ξαφνικά, τα Χριστούγεννα έγιναν η γιορτή των ερωτευμένων. Αλλά όχι των απογοητευμένων ερωτευμένων. Των άλλων. Των ερωτευμένων με το κορίτσι τους, που καλό θα ήταν να τους θέλει εξίσου. Μετά τη βόλτα, το μυαλό έχει κολλήσει στο mode ‘βυθίζομαι στο κρεβάτι, ανάβω και κάνα ρεσό απ’ αυτά που ξέμειναν από πέρυσι την ίδια μέρα και έξω βροχή. Ταινία.

2ον.  Μοναξιά μου όλα

 

Δε θα εξηγήσουμε εδώ τα φυσικά φαινόμενα. Ο Θεός είμαστε; Δεν είμαστε ο Θεός. Εδώ απλά θα καταγράψουμε ότι με έναν νόμο της φύσης που κλειδώνει με τριανταεπτά εξισώσεις, το να είσαι μόνος ανήμερα τα Χριστούγεννα ισοδυναμεί με τη μελαγχολία του να είσαι μόνος τριανταεπτά μήνες σερί.

3ον. Η αίσθηση ότι κάτι τελειώνει εδώ πέρα

Αυτός που σίγουρα τελειώνει είναι το έτος. Αλλά δεν είναι αυτό που εννοώ. Υπάρχει μια ποιητική πινελιά εδώ, υπάρχει η αίσθηση ότι ο χρόνος φρέναρε και εσύ πρέπει να σωθείς στο χείλος του γκρεμού, αλλά όχι μόνο σου, μαζί της. Ναι, κατά βάθος υπάρχει και η πεσιμιστική αίσθηση ότι του χρόνου δεν θα είσαστε μαζί ή ποιος ξέρει αλήθεια τι θα γίνεται στον κόσμο (και δη στην Ελλάδα) του χρόνου τέτοια μέρα;

4ον. Οι ταινίες

Home Alone, Love Actually, Die Hard, Life of Brian, Bad Santa, Serendipity, The Nightmare Before Christmas, Gremlins και εκατοντάδες άλλες χριστουγεννιάτικες ταινίες που δεν γίνεται (και νομίζω πως δεν θες κιόλας) να δεις μόνος, αλλά με εκείνη. Τι εννοείς τις έχετε δει όλες εκατό φορές; Ξανά.

5ον. Για να γλιτώσεις το οικογενειακό τραπέζι

Ας είμαστε ρεαλιστές κύριοι. Είμαστε ρομαντικοί τύποι (άλλοι κατά βάθος, άλλοι κανονικά), αλλά το να έχεις σχέση αυτές τις άγιες μέρες έχει και μερικά αντικειμενικά οφέλη όπως αυτό. Όσο μεγαλώνεις, λογικό είναι τα οικογενειακά τραπέζια να χάνουν σε ενέργεια και σπιρτάδα. Λογικό είναι να μεταμορφώνονται σε τρεις ψιλομίζερες ώρες, που μετά το εκστατικό πρώτο μισάωρο με τις χαιρετούρες και τα χαμόγελα, το τραπέζι γίνεται ολοένα και πιο βαρύ. Το ότι έχεις σχέση και θες να περάσεις μαζί της τα Χριστούγεννα είναι μια χρυσή κάλυψη.

6ον. Για να συνοδεύεσαι στο κλασικό πάρτι των φίλων σου

Μη βιάζεσαι να στάξεις χολή. Τα χριστουγεννιάτικα πάρτι των φίλων σου δεν έχουν καμία σχέση με τα σκέτα πάρτι των φίλων σου. Τα χριστουγεννιάτικα πάρτι έχουν περισσότερα ζευγάρια απ’ ό,τι μελομακάρονα. Αντιστοίχως, έχουν κατακόρυφα λιγότερη ίντριγκα και ενδιαφέρον από τα σκέτα πάρτι, άρα οι επιλογές σου είναι δύο. Πρώτον, πηγαίνεις μόνος και μαγκούφης και κοιτάς τους φίλους σου με τα κορίτσια τους και αναρωτιέσαι σιωπηλά “Τώρα αυτοί είναι οι φίλοι μου ή κάποιοι που τους μοιάζουν πάρα πολύ;”. Η δεύτερη επιλογή είναι να έχεις κορίτσι και να πας μαζί του.

7ον. Κάποιος (αυτή) θα φιλοτιμηθεί να σου κάνει ένα δώρο της προκοπής

 

8ον. Γιατί η Πρωτοχρονιά θα σε βρει χαρούμενο

Κοίταξε να δεις. Το να έχεις μια σχέση που δεν σε κάνει χαρούμενο είναι ένα δικό σου πρόβλημα και μόνο εσύ μπορείς να σε βοηθήσεις για να ξεπεραστεί. Για τους άλλους, τους πιο συνηθισμένους τύπους, το να έχουμε σχέση τα Χριστούγεννα ισοδυναμεί με το ότι θα έχουμε σχέση και την Πρωτοχρονιά, δηλαδή μια εβδομάδα μετά. Κανείς δεν θέλει να χωρίσει μέσα στις γιορτές. Ούτε το να σε βρει ο νέος χρόνος πνιγμένο στα χαρτομάντιλα είναι καλός οιωνός για το 2015.