SEX

Οι γυναίκες one-day wonders θα σε στείλουν στο τρελάδικο

Τις γνωρίζεις ένα πρωί, ένα μεσημέρι, ένα βράδυ (τι σημασία έχει;) και θέλεις να τις παντρευτείς την άλλη μέρα. Λυπάμαι, δεν υπάρχει άλλη μέρα.

Πιστεύεις στον κεραυνοβόλο έρωτα; Όχι; Πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά; Όχι; Τέλεια, ούτε κι εμείς πιστεύουμε σε τέτοιες αηδίες, είπε και γνώρισε μια one-day wonder, στην οποία σκεφτόταν έντονα να κάνει πρόταση γάμου μετά από μισή ώρα γνωριμίας.

Δεν θέλω να μπερδέψεις τις one-day wonders με τις cock teasers που στολίζαμε με μένος τις προάλλες. Οι cock teasers βασίζουν το έργο και την υστεροφημία τους στη διάρκεια και την επιμονή να μη σου κάθονται. Οι one-day wonders δεν πάνε ποτέ την κουβέντα στο σεξ και κυρίως, δεν έχουν καμία διάρκεια ή επιμονή για τίποτα.

Γεια σου, από δω μια one-day wonder

Δυστυχώς, δεν υπάρχει iso τρόπος για να ξεχωρίσεις εμφανισιακά την one-day wonder. Η αρχή της γνωριμίας σας μοιάζει με οποιαδήποτε αρχή γνωριμίας δύο συνηθισμένων ανθρώπων. Η διαφορά είναι ότι μετά από πέντε με επτά λεπτά είσαι σίγουρος ότι θες να μεθύσεις, να φιλήσεις, να ερωτευτείς, να αγαπήσεις, να κάνεις αυτό το κορίτσι μάνα.

 

Όχι, όχι, δεν είναι από ευγένεια. Ευγένεια είναι να σου ζητήσει κάποιος τον αριθμό σου (ή το Facebook αν είστε 12) και να τον αποκρούσεις με ένα χαμόγελο ή μια ατάκα που μετατοπίζει την κουβέντα από το “τώρα στην πέφτω” στο “και τώρα, τι άλλα;”. Αυτό είναι ευγένεια. Πώς αντιμετωπίζει η one-day wonder την προσπάθειά να πάρεις τον αριθμό της;

– Χαμογελάει

– Ψάχνει το κινητό της

– Το βρίσκει, ζητάει τον αριθμό σου και κάνει αναπάντητη

Εν τω μεταξύ, εσύ έχεις τσεκάρει με τα μάτια όλες τις πιθανές καβάτζες του χώρου γιατί με τέτοιες εξελίξεις, δεν γίνεται να βγάλεις το one-night stand απ’ το παιχνίδι. Στέλνεις στον κολλητό σου ότι δε θα περάσεις αργότερα από εκεί που σε περιμένει, κλείνεις το κινητό, παραγγέλνεις άλλα δύο ποτά.

Ο δεκάλογος της one-day wonder

Τι καλά που τα ‘χεις καταφέρει ως τώρα. Ακόμη κι αν έπεφτε η οροφή στο κεφάλι σου, η βραδιά είναι επιτυχημένη στη βάση της. Πλέον έχεις το κινητό της. Θεωρητικά μπορείς να τη βρεις, να της μιλήσεις, να την ‘κερδίσεις’ ανά πάσα στιγμή. Παρ’ όλ’ αυτά, η one-day wonder προσφέρει πολύ περισσότερα από έναν σκέτο δεκαψήφιο αριθμό. Για την ακρίβεια, προσφέρει ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να σιγουρευτείς ότι εκείνη σε γουστάρει πιο πολύ.

Αυτός είναι ο δεκάλογος της καλής one-day wonder, αφού σου δώσει τον αριθμό της:

1) Θέλει να βρεθείτε.

2) Θέλει να βρεθείτε άμεσα.

3) Θέλει να βρεθείτε την επόμενη μέρα.

4) Προτείνει από μόνη της ένα μέρος, στο οποίο θα ήθελε να βρεθείτε.

5) Δεν αφήνει να εννοηθεί ότι της αρέσεις. Έμμεσα ή άμεσα, στο λέει.

6) Δείχνει να περίμενε καιρό αυτή τη γνωριμία.

7) Δεν αποκρούει τις φίλες της που υπονοούν ‘φωναχτά και με χειρονομίες’ ότι κάτι παίζει μεταξύ σας.

8) Σου μιλάει και πιάνει τα μαλλιά της. Σημάδι ότι γουστάρει for dummies.

9) Πιάνει τα μαλλιά της και γελάει αμήχανα. Σημάδι ότι έχει μεθύσει for dummies.

10) Φεύγει με ένα “τα λέμε αύριο” που ανοίγει μια τρύπα στο στομάχι σου.

Αφού αυτή διδάξει αυτόν τον δεκάλογο και αφού εσύ κρύβεσαι πίσω απ’ τον dj και αρχίζεις να τσιμπιέσαι για να πειστείς ότι δεν τα βλέπεις όλα αυτά στον ύπνο σου, μπορείτε να το λήξετε για σήμερα, γιατί δεν υπάρχει χώρος για άλλη τελειότητα.

 

Μη στα πολυλογώ, το βράδυ πέφτεις για ύπνο και την ονειρεύεσαι. Το επόμενο πρωί ξυπνάς και περιμένεις τη στιγμή που θα σου στείλει. Γιατί αυτό συμφωνήσατε: να σου στείλει εκείνη. Θα ηρεμήσεις και θα περιμένεις λοιπόν.

Η επόμενη μέρα, γνωστή ως και “Τι έγινε ρε παιδιά;”

Που λες, ξύπνησες, πλύθηκες, έφαγες πρωινό, πήγες στο γραφείο, άνοιξες τα μέηλ, τα κινητά, τα φέησμπουκ και περιμένεις. Και περνάει μια ώρα.

Περνάνε δυο ώρες.

Περνάνε τρεις.

Έχει νυχτώσει και ξέρεις ότι πλέον αργεί να νυχτώσει.

Σχολάς. Και πας σπίτι. Δεν μπορεί, θα είχε μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα στο γραφείο, σκέφτεσαι. Δεν γίνεται να τα είδα όλα αυτά στον ύπνο μου, σκέφτεσαι. Και τι δε σκέφτεσαι; Το μήνυμα δεν έρχεται ποτέ όμως. Σε παίρνει ο ύπνος στον καναπέ. Ξυπνάς ξαφνικά και βλέπεις ότι η μπαταρία του κινητού σου έχει πεθάνει. Όχι, όχι, όχι, γι’ αυτό δεν ακούω τον ήχο του sms τόση ώρα. Τρέχεις, βρίσκεις φορτιστή, το ανοίγεις, περιμένεις τις ειδοποιήσεις με την ίδια αγωνία που είχες για το πέναλτι του Σαμαρά, έρχονται κάτι χαζομάρες απ’ το Twitter και το Google+ και τέλος.

Δεν σου έστειλε τίποτα. Θα πρέπει να είχε πολλή δουλειά.

Τρόποι αντιμετώπισης (γιατί τρόποι πρόληψης δεν υπάρχουν)

Ναι, δεν εξηγείται αλλιώς, θα πρέπει να πέθαινε στη δουλειά. Μετά από μια εβδομάδα αφαντοσύνης (ε, δεν παίζει, ένα ρεπό θα το είχε αυτή τη βδομάδα), αρχίζεις να αποδέχεσαι ότι δεν θα στείλει ποτέ. Και σε πλημμυρίζουν τα πώς και τα γιατί. Πώς και γιατί την πάτησες έτσι; Γιατί ήταν τόσο διαχυτική και γλυκιά και γούτσου, αν ήταν να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της.

(Λογικά θα κάνεις το λάθος να της στείλεις για να της γκρινιάξεις. Λογικά θα σου απαντήσει σαν να μην τρέχει τίποτα. Και μετά ποτέ ξανά, τα ξέρεις).

Οι πιθανές εξηγήσεις δεν μπορεί παρά να είναι λίγες και συγκεκριμένες. Επειδή τα αγόρια του ΟΝΕΜΑΝ την έχουν πατήσει πολλάκις, ζητάμε να μας πιστωθούν τα δέοντα credits για τη λύση του μυστηρίου.

 

Όπως προδίδει και ο μεσότιτλος, τρόποι πρόληψης δεν υπάρχουν. Δεν θες να πιστέψεις ότι η σπουδαία σας γνωριμία θα εξελιχθεί στο τίποτα μιας τυχαίας βραδιάς και σε στηρίζουμε σε αυτό. Βλέπουμε το ποτήρι πάντα μισογεμάτο κι όπου μας βγάλει. Πριν συνεχίσω να ακούγομαι σαν το φανταστικό παιδί του Γιώργου Νταλάρα με τη Δήμητρα Γαλάνη, θα πάψω και θα πνίξω τον πόνο μου στο φαγητό. Ή στο παλιό μου NES.