Πρώτη συνάντηση με τον «μπαμπάκα» (της)

Μία συντάκτρια σε συμβουλεύει ώστε να βγεις αλώβητος από αυτήν την ομολογουμένως δύσκολη μάχη.
SHARES

Είναι εκείνη η περίεργη μέρα (το έθιμο την θέλει Κυριακή) που πολλοί αποκαλούν «μεγάλη». Ξυπνάς με ένα κεφάλι βαρύ και ακουμπάς το μέτωπό σου. Μέσα σου ζωντανεύει η κρυφή ελπίδα ότι μπορεί να έχεις πυρετό. Δεν έχεις. Σηκώνεσαι από το κρεβάτι με ένα στομάχι κόμπο και μία πραγματικά κακή διάθεση. Πιο κακή και από αυτή του Σαμαρά την ημέρα που κλήθηκε να παραδώσει στον Τσίπρα. Και μιας και τον αναφέραμε, αρχίζεις να σκέφτεσαι πολύ σοβαρά να ακολουθήσεις το δρόμο που χάραξε ο Αντώνης και να βαρέσεις μία ωραιότατη εξαφάνιση προφασιζόμενος από επιστράτευση μέχρι κατάταξη στους γιατρούς χωρίς σύνορα. 

Το τραπέζι είναι προγραμματισμένο για τις 14.00, ωστόσο η αγαπημένη σου σου έχει ζητήσει να είσαι εκεί από τις παρά τέταρτο γιατί ο «μπαμπάς» δεν θέλει να τον στήνουν. 

Επισήμανση Νο 1: Οι απανταχού μπαμπάδες όλων των γυναικών όλου του κόσμου δεν θέλουν να τους στήνουν.

 

Στο μυαλό σου τριβιλίζεις αυτό το «πρώτη φορά». Πρώτη φορά που θα συναντήσεις τους γονείς της. Πρώτη φορά πηγαίνεις σπίτι τους ως καλεσμένος δικός τους. Πρώτη φορά θα σφίξεις το χέρι του «μπαμπά».

 

Επισήμανση Νο 2: Η ένταση στο σφίξιμο του χεριού είναι εξόχως σημαντική σε μία γνωριμία και δη σε αυτήν με τον πατέρα της. Είναι η πρώτη ευκαιρία να κερδίσεις την εμπιστοσύνη αλλά και την προσοχή του. Μία χαλαρή χειραψία υποδηλώνει αδιαφορία και σε κάποιο βαθμό ανασφάλεια. 

 

Πίνεις καφέ και κάνεις κακές σκέψεις. Κάνεις κακές σκέψεις και πίνεις καφέ. Οι πιθανότητες να σε αντιπαθήσει έχουν λάβει διαστάσεις ζέπελιν και το μυαλό σου σε ρόλο τζιχαντιστή είναι έτοιμο να απασφαλίσει και να τα τινάξει όλα στον αέρα. «Δεν είμαι έτοιμος» επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά. «Και τι θα λέμε;» αναρωτιέσαι.

Επισήμανση Νο 3: Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα μία έρευνα σχετική με το προφίλ του «μπαμπά» πριν τον συναντήσεις. Τι ομάδα είναι, πόσο θρήσκος είναι και φυσικά, ποιες είναι οι πολιτικές του πεποιθήσεις. Όσα περισσότερα γνωρίζεις τόσο το καλύτερο. Είναι τρομερά επικίνδυνο να βρεθείς εξ'απήνης και δη ενώπιόν του.

 

 

Επισήμανση Νο 4: Σε κάθε περίπτωση φροντίζεις ώστε να μην ανεβάσεις τους τόνους. Ακόμη και αν οι απόψεις σας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, δοκίμασε να του αλλάξεις θέμα και όχι γνώμη.

 

Ανοίγεις την ντουλάπα. Η όρεξή σου να ντυθείς είναι λιγότερη και από αυτή μοντέλου πριν από εβδομάδα μόδας. «Τι φοράνε στα πρόβατα όταν τα πάνε για σφαγή;» αναρωτιέσαι.

Επισήμανση Νο 5: Το ντύσιμό σου σε περίπτωση που πρόκειται για μεσημεριανό τραπέζι δεν μπορεί να είναι παρά casual ενώ αν μιλάμε για δείπνο τότε μπορείς να το κάνεις λίγο πιο σοβαρό προσθέτοντας ένα σακάκι. Μέχρι εκεί.

 

Το τηλέφωνο χτυπάει. Εκείνη είναι. Θέλει να δει αν έχεις ετοιμαστεί και να σου δώσει οδηγίες για το σπίτι. Πόσο θα ήθελες να πάτε μαζί. Να μην είσαι μόνος εκείνα τα μαρτυρικά δευτερόλεπτα που μεσολαβούν μεταξύ χτυπήματος κουδουνιού και ανοίγματος πόρτας.

 

Επισήμανση Νο 6: Ακόμη και αν στο προτείνει εκείνη, φρόντισε να πας μόνος σου στην πρώτη γνωριμία με τους δικούς της. Είναι μία πράξη που σου δίνει προσδίδει κύρος και υπευθυνότητα. Στην αντίθετη περίπτωση είναι σαν να πηγαίνεις σε συνέντευξη για δουλειά με τη μάνα σου.

 

Κλειδώνεις την πόρτα του σπιτιού. Κατευθύνεσαι προς το αυτοκίνητο συλλογιζόμενος το αιώνιο δίλημμα: Γλυκά ή λουλούδια;

Επισήμανση Νο 7: Όταν είμαστε καλεσμένοι σε τραπέζι, είθισται να παίρνουμε γλυκά. Αν τώρα το τραπέζι είναι βράδυ, και ένα καλό κρασί δεν είναι κακή ιδέα. Ίσα ίσα που ο «μπαμπάς» θα το εκτιμήσει.

 

Επισήμανση Νο 7 1/2: Χίλιες φορές να τους πας smarties παρά κρασί αγορασμένο από σούπερ μάρκετ.

 

Βρίσκεσαι μερικά βήματα πριν από το σπίτι της. Η μεγάλη ώρα της μεγάλης μέρας είναι πλέον γεγονός. «Ας με συμπαθήσει» σκέφτεσαι.

Τελευταία Επισήμανση: Ο «μπαμπάς» δεν πρόκειται να σε συμπαθήσει από την πρώτη συνάντηση. Θα σε κοιτάει από πάνω μέχρι κάτω όση ώρα θα βρίσκεσαι στο οπτικό του πεδίο και πού και πού θα κάνει και μία ερώτηση-παγίδα. Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία και την αίσθηση του χιούμορ σου (μην τους ταράξεις στα ανέκδοτα).

 

Προσοχή, δαγκώνει: Μπροστά του, φρόντισε να είσαι με την αγαπημένη σου όσο πιο τυπικός και σοβαρός γίνεται. Στην πρώτη σου συνάντηση με τον «μπαμπά» οι οικειότητες μαζί της πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο. Οι λόγοι, ευνόητοι.

Καλή τύχη!

Share
Follow
 

Best of Network

 
Μάθε τα πάντα

Longreads

Εδώ είναι το ταξίδι

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου άπλωσε τους δίσκους του στο τραπέζι και μάς διηγήθηκε ιστορίες που δεν έχει ξαναπεί.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.