SEX

Συμβουλές μιας πορνοστάρ για το σεξ πριν και μετά τη σχέση

Η Janice Griffith τα έχει ζήσει όλα μπροστά και πίσω από τις κάμερες και δεν έχει πρόβλημα να τα μοιραστεί μαζί μας.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο ειλικρινής υπήρξες με την κοπέλα που βγήκες πρώτο ραντεβού κι ενώ εκείνη σε έβλεπε ως τον ιδανικό για σχέση, εσύ απλά σκεφτόσουν πότε θα πάτε σπίτι σου και θα κάνετε σεξ; Πόσο υγιή σχέση έχεις με τη σύντροφό σου όταν εκείνη επιμένει πως δεν έχει όρεξη για σεξ, την ώρα που εσύ σχεδόν την αναγκάζεις να το κάνετε για δική σου ικανοποίηση;

Δυστυχώς, οι ειλικρινές σχέσεις, όσον αφορά το σεξ σπανίζουν στην καθημερινότητά μας. Αντίθετα, είναι πολύ πιο υγιείς και ξεκάθαρες στον κόσμο του πορνό, όπου όλα λέγονται και όλα γίνονται με αμοιβαία συγκατάθεση. Σε αυτό το συμπέρασμα έφτασε και το αμερικανικό περιοδικό GQ και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε από την Αμερικανή πορνοστάρ και παραγωγό ερωτικών ταινιών, Τζάνις Γκρίφιθ, να δώσει συμβουλές στους άνδρες για τις σχέσεις τους, αλλά και το σεξ.

Φτιάξε ένα άνετο περιβάλλον από την αρχή

un gobelin apparaît! / photo by @corwinprescott

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Janice Griffith (@rejaniced) στις

Για να έχουμε μια υγιή σχέση με τη σύντροφό μας πρέπει να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή κιόλας την κατάσταση και το τι θέλουμε. “Σκέψου τι ακριβώς θέλεις να γίνει. Θέλεις να βγείτε κι άλλα ραντεβού; Μήπως σκέφτεσαι απλώς πότε θα έρθει η στιγμή να κάνετε σεξ; Σε κάθε περίπτωση είναι πιο τίμιο να συζητήσεις με τον άλλο, τι θέλει κι εκείνος”, λέει η Γκρίφιθ. Και στη συνέχεια επικεντρώσου σε εσένα τον ίδιο.

“Αν ενδιαφέρεσαι γι’ αυτό το άτομο, πρέπει να καταλάβεις τι θέλει και στη συνέχεια να του δώσεις σημάδια τα οποία να τον οδηγήσεις εκεί που θες. Αν είναι φιλική ή ερωτική απέναντί σου. Κάποιοι άνθρωποι, βέβαια, δεν καταλαβαίνουν κ εύκολα τα σημάδια αυτά. Είναι οκ, αρκεί να ρωτάνε. Πολλοί φοβούνται, όμως, να ρωτήσουν. Παράλληλα, όταν βγεις με μια κοπέλα μπορείς να τη ρωτήσεις, ‘τι έχεις να κάνεις μετά’ ή ‘τι θα ήθελες να κάνεις μετά’, τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να πας την κουβέντα εκεί που θέλεις”.

Μάθε να παίρνεις το ‘όχι’ ως απάντησηΤζάνις4

Θα πρέπει να διαβεβαιώσεις τη γυναίκα απέναντί σου πως σε ακόμη κι αν αρνηθεί μια πρότασή σου, εσύ δεν θα αλλάξεις στάση, δεν θα θυμώσεις. Αν δεν θέλει να κάνει σεξ το βράδυ που θα επιστρέψετε, ενώ εσύ θες, πρέπει να δείξει ότι είσαι κουλ και οκ με αυτή την απόφαση. Ακόμη κι αν δεν είσαι. “Ένα ‘όχι’ δεν σημαίνει ότι ο άλλος σε μισεί. Δεν σημαίνει ότι δεν σε θέλει ή ότι δεν σε αγαπάει. Σημαίνει απλώς ότι δεν θέλει να κάνει σεξ εκείνη τη στιγμή. Μπορείς να το καταλάβεις όμως και με τη γλώσσα του σώματος, χωρίς να σου το πει. Αν πάνω στο φιλί εκείνη δεν δείχνει το ίδιο πάθος με εσένα ή προσπαθεί σιγά σιγά να τραβηχτεί προς τα πίσω, τότε σου λέει με τον τρόπο της να ηρεμήσεις.

Επίσης, απαντήσεις όπως το ‘δεν ξέρω’, δεν θα πρέπει οι άνδρες να τις εκλαμβάνετε ως ‘ναι’. Το καλύτερο είναι αν η κοπέλα δείχνει πως δεν θέλει, πως δεν έχει διάθεση, τότε πρέπει να κάνεις πίσω. Να αφήσεις λίγη απόσταση μεταξύ σας και να την ρωτήσεις αν είναι καλά ή αν έχει κάτι. Μπορείς ακόμη να την ρωτήσεις αν θα μπορούσες εσύ ο ίδιος να κάνεις κάτι για να νιώσει πιο άνετα”, τονίζει η Γκρίφιθ.

Μην προσπαθείς να διαπραγματευτείς

"What do you think of this dress? It's very 'Times Up' – but is it whorey enough?" A shot from @rollingstone by @rogerkisby with words by @tinahornsass at the #avnawards 2018

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Janice Griffith (@rejaniced) στις

Στο σεξ δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, σύμφωνα με την Αμερικανή πορνοστάρ. “Μην προσπαθήσεις να την κάνεις να σου κάτσει με το ζόρι, απλά και μόνο επειδή εσύ άναψες. Μην ρίξεις στο τραπέζι τις λέξεις ‘blue balls’.

Το γεγονός ότι εσύ έχεις κάψες, δεν σημαίνει ότι η άλλη πρέπει να κάνει σεξ μαζί σου, αν δεν το θέλει. Το σεξ δεν γίνεται στις γυναίκες, γίνεται με τις γυναίκες. Να το βάλεις καλά αυτό στο μυαλό σου”.

Μην κρίνεις τις σεξουαλικές προτιμήσεις του άλλου

today feels like this / @chrisnutt

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Janice Griffith (@rejaniced) στις

Συμβαίνει συχνά και είναι μεγάλο λάθος. Πολλές φορές προσπαθούμε να επιτεθούμε λεκτικά κατά τη διάρκεια του φλερτ, κυρίως από αμηχανία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα τοξικό περιβάλλον ανάμεσα στα δύο φύλα. “Εκφράσεις όπως τα ‘όλα τα κορίτσια είναι πουριτανές’, ‘όσες θέλουν να κάνουν πολύ σεξ είναι πόρνες’, ‘όσες δεν θέλουν σεξ είναι πουριτανές’, δεν πρέπει να ξεστομίζονται.

Το να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση στη σχέση και στο φλερτ απαιτεί λογική. Βασίζεται στο τι συμβαίνει γύρω σου. Θα πρέπει να καταλαβαίνεις πως νιώθει ο άλλος και τι του συμβαίνει. Να μιλάτε και να τον σέβεσαι”.