ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πόσα trends φέρνουν την άνοιξη;

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά δέκα είναι οι πιο hot τάσεις για τη φετινή άνοιξη. Μάθε ποιες είναι και ξεχώρισε με το στυλ σου.

Η 24MEDIA δίνει για μια μέρα το τιμόνι στο AD&PR Lab του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Το κείμενο που θα διαβάσεις παρακάτω αποτελεί μέρος μίας ενέργειας κατά την οποία 40 φοιτητές του AD&PR Lab πρότειναν, έγραψαν και δημοσιεύουν το δικό τους κείμενο στα sites του Ομίλου (Huffington Post Greece, News247, Oneman, Ladylike, Sport24 & Contra). Κάθε φοιτητής του AD&PR Lab στο πλαίσιο του μαθήματος “Δημόσιες Σχέσεις: The art of storytelling” πρότεινε κάποια θέματα και έγραψε ένα από αυτά εν είδη εργασίας εξαμήνου. Μπορείς να διαβάσεις όλα τα κείμενα των φοιτητών στο microsite που δημιουργήσαμε για την ενέργεια.

Καθώς βρισκόμαστε στην αρχή του 2016, οι σχεδιαστές, οι οίκοι και οι retailers της ανδρικής μόδας παρουσιάζουν τις τάσεις που στο πέρασμα όλων των υπόλοιπων μηνών του έτους, θα εξελιχθούν σε κυρίαρχα trends αλλά και στα καθημερινά αγαπημένα σου.

Οι collections που ήδη έχουν παρουσιαστεί επανέφεραν παραδοσιακά χρώματα, εισήγαγαν μοντέρνα σχήματα και μια σειρά από απρόσμενα αξεσουάρ για τους πιο ανάλαφρους μήνες του έτους. Εμείς ανιχνεύσαμε τα trends  για εσένα, καταλήγοντας στην πιο δυνατή δεκάδα και σου τα παρουσιάζουμε παρακάτω:

1. Bomber Jackets

Ένα jacket, είτε δερμάτινο είτε suede, είναι ούτως ή άλλως must για κάθε αντρική γκαρνταρόμπα, το λένε άλλωστε και οι 3.1 Phillip Lim, Burberry Prorsum, Fendi, Givenchy, Alexander McQueen, Moschino. Μπορείς να το φορέσεις τις 3 από τις 4 εποχές του χρόνου, και εδώ σου δίνουμε το πιο safe tip της σεζόν: το πιο ενδιαφέρον και σέξι πράγμα που μπορείς να βάλεις πάνω από το σακάκι ή το T-shirt σου, είναι το αγαπημένο σε όλους bomber jacket. Επομένως, αν δεν το έχεις ήδη, ευκαιρία να το αποκτήσεις στο πλαίσιο του New Year’s Resolution.

Solid Leather Bomber Jacket €154.92

River Island Faux Suede Bomber Jacket €91.55

2. Τα 50’s επέστρεψαν

Ρετρό γραμμές μας πηγαίνουν ένα ταξίδι στο χρόνο. Ήρθε η ώρα να αναδείξεις τα Polo μπλουζάκια σου. Συνδύασε τα με ένα tailored παντελόνι και τα αγαπημένα wayfarers, για ένα πραγματικά 50’s αποτέλεσμα. Τα πιο γνωστά και κλασσικά είναι εκείνα των οίκων Lacoste, Ralph Lauren και Fred Perry.

Polo Ralph Lauren Polo Shirt in Slim Fit €105.63

Jack & Jones Polo Shirt with Contrast Printed Geo Collar €28.17

3. Ανοιχτόχρωμα chinos

Τα λατρεμένα αυτά παντελόνια σε συνδυασμό μ’ ένα navy πουλοβεράκι θα απογειώσουν το στυλ σου. Για ένα classic weekend look, μπορείς κάλλιστα να βάλεις ένα washed out chambray πουκάμισο.

Tip: Τα λευκά denim και chinos φοριούνται καλύτερα με αξεσουάρ όπως μια dusty brown ζώνη ή τα αντίστοιχα αρβυλάκια σου!

G-Star Chinos Bronson 3D Slim Fit Stretch Twill in Sahara €126.76

ASOS Slim Chinos €28.17

4. Floral παντού

Όπως καταλαβαίνεις και από μόνος σου, δεν γίνεται να μιλάμε για ανοιξιάτικα trends χωρίς να αναφερθούμε στο πολυαναμενόμενο floral. Οι οίκοι D&G, Saint Laurent και Gucci μεταφέρουν τα λουλούδια στα ανδρικά σακάκια και κοστούμια. Αν κάτι τέτοιο σου φαίνεται extreme, μπορείς απλά να φορέσεις ένα T-shirt με floral λεπτομέρειες.

Noose & Monkey Printed All Over Ditsy Floral Suit Jacket €138.02

New Look Pocket T-Shirt with Floral Print Pocket €13.38

5. Scarf phase

Μια τάση που, επιτέλους, καθιερώθηκε τα τελευταία χρονιά θα σε ακολουθήσει φέτος και την άνοιξη. Οι οίκοι Burberry Prorsum, Antonio Marras, Dolce&Gabbana εισάγουν φέτος eastern pattern στα φουλάρια τους. Άφησε λοιπόν το αγαπημένο σου κασκόλ και βρες το αντίστοιχο καινούργιο φουλάρι που θα σου κρατήσει συντροφιά τους ανοιξιάτικους μήνες που έρχονται. Πολλοί οίκοι μόδας καθιέρωσαν τα εμπριμέ ή μονόχρωμα φουλάρια ως το επόμενο fashion trend του 2016.

Ted Baker Micro Stripe Scarf €63.38

Noose & Monkey Italian Silk Dress Scarf in Paisley €63.38

6. Baggy παντελόνια

Ναι, ξέρουμε πως αυτή τη στιγμή πανηγυρίζεις από χαρά μιας και βλέπεις τα skinny παντελόνια να απομακρύνονται σιγά σιγά από το τοπίο. Η άνοιξη του 2016 θέλει τα παντελόνια κάπως πιο φαρδιά, όπως αυτά που είδαμε τις προηγούμενες σεζόν στο womenswear. Επειδή όμως πρέπει να κρατάς τις ισορροπίες, φρόντισε από πάνω να φορέσεις ένα slim fit  μπλουζάκι.

ASOS cropped drop crotch jeans in heavy bleach wash €45.07

Diesel Trousers Chi-Depp-Swe Tapered Fit Cuffed Hem €197.18

7. Τα καπέλα

Οι ανοιξιάτικες collections των Calvin Klein, Gucci  και Dsquared2, έδειξαν μια ιδιαίτερη αδυναμία στα ανδρικά αξεσουάρ. Τα καπέλα λοιπόν, όχι μόνο αποτελούν την νέα αγαπημένη μας τάση, αλλά αναδεικνύουν το στυλ σου με τρόπους που ούτε καν μπορείς να φανταστείς. Μπορείς να επιλέξεις είτε ένα κλασσικό Fedora ή αν είσαι πιο casual ένα baseball cap.

ASOS Pork Pie Hat in Black With Diamond Crown €28.17

Hype Contrast Visor Cap €35.21

8. Καρό πουκάμισο

Το πουκάμισο αποτελεί σήμα κατατεθέν για μια ανδρική γκαρνταρόμπα. Και μιας και ξέρουμε πόσο έχεις αγαπήσει τα καρό πουκάμισα, και αυτή την άνοιξη μπορείς να τα αναδείξεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Tip: Δώσε ιδιαίτερη σημασία στη σωστή γραμμή-εφαρμογή, στο σωστό κόψιμο στο γιακά και το σωστό μήκος στα μανίκια. Για να ξέρεις αν είναι το σωστό μέγεθος, να θυμάσαι ότι η ραφή πρέπει να τελειώνει εκεί που τελειώνει και ο ώμος σου.

Levi’s California Shirt Button Down Plaid Twill Check €56.34

Denim & Supply by Ralph Lauren Check Shirt in Red €59.15

9. Τα γυαλιά και τα μάτια σου

Το πιο απαραίτητο αξεσουάρ για όλες τις εποχές του χρόνου δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας. Επειδή τα γυαλιά πέρα από το σκοπό που εξυπηρετούν και την πρακτική τους χρήση, αποτελούν ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ που μπορεί να πάει σε εντελώς άλλο επίπεδο την εμφάνισή σου, σου προτείνουμε τα 5 αγαπημένα μας για αυτή τη σεζόν, μεταξύ των οποίων θα βρεις τα Gucci, Steve McQueen και Ray Ban.

Shwood Prescott Wood-Framed Sunglasses, €155

Gucci Havana round-frame sunglasses, €344

Classic Clubmaster Sunglasses from Ray Ban, €138

Lowry Whiskey-Tortoise Mens Sunglasses, €88

Persol ‘Steve McQueen’ Tortoise Frames w/ Blue Lens, €370

10. Brogues σε έντονα χρώματα

Η μόδα ανακυκλώνεται, όμως κάποιες τάσεις παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Τα brogues λοιπόν, δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρνταρόμπα σου, καθώς θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο από το πρωί μέχρι το βράδυ, τόσο στις καθημερινές, όσο και στις πιο επίσημες εξόδους σου. Έχουν προσαρμοστεί στην εποχή, υιοθετώντας έναν πιο παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, ξεφεύγοντας από την κλασική γραμμή που έχουμε συνηθίσει. Tip: Δώσε προσοχή στην ποιότητα του δέρματος. Λόγω εποχής θα μπορούσες να προτιμήσεις suede και όχι δερμάτινα.

River Island Leather Brogues €77.46

Brown Chambray Men’s