ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα αξεσουάρ που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από το πλήθος της παραλίας

Απογείωσε το καλοκαιρινό σου look με τρεις απλές στιλιστικές προσθήκες

Το κείμενο αυτό είναι μέρος του project “Panteio Day”. Φοιτητές του Ad&PR Lab του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκαν μία ημέρα στο Σπίτι της 24MEDIA και εκεί πήραν brief από 8 αγαπημένα brand για να δημιουργήσουν native content.

 

Του Ιάσωνα Ψαρρά

To έχεις ακούσει αμέτρητες φορές. Τα αξεσουάρ κάνουν τη διαφορά. Εντυπωσιάζουν, ενισχύουν, ολοκληρώνουν. Είναι το AMG badge στη Mercedes σου, το God of War στο PS4 σου, το τραγανό μπέικον στο burger σου. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Εκτός κι αν ανήκεις σε εκείνους τους περίεργους που δεν τρώνε μπέικον. Πως αντέχεις χωρίς μπέικον;

Σε κάθε περίπτωση, το εκάστοτε τερέν απαιτεί και τη δική του προετοιμασία. Με τη «μάχη» των εντυπώσεων να έχει μετατοπιστεί πλέον στην παραλία, είμαι εδώ για να σου προτείνω στιλάτα και «φρέσκα» αξεσουάρ που θα τραβήξουν τα βλέμματα, χωρίς να ξοδευτείς. Ας ξεκινήσουμε.

Τα γυαλιά
Διαχρονικό και απαραίτητο, το σωστό ζευγάρι προφυλάσσει τα μάτια σου από τον ήλιο και το look σου από την ασυνέπεια. Λάβε υπόψιν τα χρώματα και το κούρεμά σου, ενώ μην ξεχνάς το ότι η σχηματική αντίθεση κολακεύει. Για παράδειγμα, τα χαρακτηριστικά στρογγυλών προσώπων ενισχύονται από γωνιώδεις σκελετούς αλλά και αντιστρόφως. Οι σκουρόχρωμοι φακοί δεν αποτελούν μονόδρομο -ιδίως το καλοκαίρι- οπότε, αν έχεις ήδη ένα κλασικό ζευγάρι, μη διστάσεις να δοκιμάσεις κάτι πιο φωτεινό.

Ορθογώνια, κοκάλινα γυαλιά Leonor Black/Blue Clear

Στρογγυλά, μεταλλικά γυαλιά Rhodos Black

Το ρολόι

Το κατάλληλο ρολόι χειρός δεν είναι απλά αξεσουάρ. Συνιστά δήλωση και μορφή προσωπικής έκφρασης. Ο μινιμαλισμός μπορεί να φοριέται ευκολότερα και να ταιριάζει με ποικίλες στιλιστικές επιλογές, όμως ένας πιο σύνθετος μηχανισμός απεικόνισης της ώρας ίσως σε κάνει να ξεχωρίσεις ακόμα περισσότερο. Τέλος, στην παραλία, πέρα από άποψη μάλλον χρειάζεσαι και προστασία, οπότε πάρε κάτι σχετικά ανθεκτικό.

Μεταλλικό ρολόι με μπρασελέ Carp – Gold

Το βραχιόλι
«It’s all in the wrist» λένε. Εγώ συμφωνώ κι επαυξάνω, οπότε ας εστιάσουμε στον καρπό σου λίγο ακόμα. Σειρά έχουν τα εξόχως υποτιμημένα βραχιόλια. Ταιριάζουν γάντι στην άμμο, τη μαυρισμένη επιδερμίδα και τα ροζ φλαμίνγκο (ΝΕ ΤΙ). Μέταλλο, δέρμα, πολύτιμες πέτρες, όλα παίζουν ανάλογα με το look που θέλεις να πετύχεις. Pro tip: Ποικιλία από τον έναν καρπό στον άλλο με έμφαση στην ισορροπία και ποτέ παραπάνω από ένα μεγάλο, μεταλλικό βραχιόλι σε κάθε έναν.

Χειροποίητο, ελαστικό βραχιόλι από αιματίτη Hiodas

Χειροποίητο, ελαστικό βραχιόλι με ημιπολύτιμους λίθους Ŝafo Black/Silver

Δείτε όλα τα κείμενα της ενέργειας στην σελίδα http://panteio-day.24media.gr/.