STYLE

5 ζεστές σοκολάτες για εκείνη

Το Oneman σού δίνει πέντε πολύ εύκολες συνταγές παρασκευής σοκολάτας. Γιατί δεν ξέρω αν το έχεις μάθει αλλά ο δρόμος προς την καρδιά της γράφει “σοκολάτα” με κεφαλαία γράμματα.

Ποιος Άγιος Βαλεντίνος; Η σοκολάτα και δη η ζεστή σοκολάτα δεν γνωρίζει γιορτές. Μπαίνει στη ζωή μας με τα πρώτα κρύα τον Νοέμβρη και την αποχωρίζεσαι μετά λυγμών μόλις φτάσει Ιούλιος και ναι, εντάξει, παραδέχεσαι ότι είσαι λίγο υπερβολικός να πίνεις ζεστές σοκολάτες στον καύσωνα και το γυρνάς άμεσα στην κρύα σοκολάτα. Έχει μια γλύκα η σοκολάτα είτε είναι κρύα είτε είναι ζεστή. Και όχι αυτή την κλασική γλύκα της σοκολάτας. Έχει τη γλύκα της κατάστασης που συνοδεύει μια σοκολάτα. Ειδικά η ζεστή.

 

Γιατί πολλοί είναι εκείνοι που μπορούν να φτιάξουν καφέ. Πολλοί είναι εκείνοι που μπορούν να βάλουν ένα κρασί και να ρίξουν δυο παγάκια με μερικές γουλιές ποτό στο ποτήρι. Αλλά είναι λίγοι εκείνοι που είναι μυημένοι στην σοκολάτα και ξέρουν να φτιάξουν στον εαυτό τους και το κορίτσι τους ένα πραγματικά γευστικό ρόφημα. Θα σου πω κάτι. Ο μύθος που θέλει τις γυναίκες να απολαμβάνουν σοκολάτα όταν είναι μόνες τους οφείλει να καταρριφθεί άμεσα. Το κάνουν γιατί όταν είναι με τα αγόρια τους εκείνοι δεν είναι ικανοί ή δεν έχουν την όρεξη να τους φτιάξουν μια ωραία ζεστή σοκολάτα.

Η αφορμή για το άρθρο ήταν απλή. Η Nestlé Σοκολάτα, σε συνεργασία με το Στέλιο Παρλιάρο, οργανώνει σεμινάρια σοκολάτας για baristi. Για να εκπαιδεύσει ο ειδικότερος των ειδικών στο θέμα σοκολάτα, τους baristi της χώρας ώστε αυτό που απολαμβάνουμε εμείς στο ποτήρι να είναι η καλύτερη ζεστή σοκολάτα που μπορούμε να πιούμε. Εδώ, πριν μερικούς μήνες, παρακολουθήσαμε και εμείς ως Oneman ένα σεμινάριο σοκολάτας για baristi του Στέλιου Παρλιάρου.

A photo posted by @onemangr on

 

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια τα πράγματα ήταν σοβαρά. Γιατί δεν μιλήσαμε για οποιαδήποτε σοκολάτα. Οι δημιουργίες όλες έγιναν με το ρόφημα Nestlé σοκολάτα, ένα ποιοτικά υπέροχο προϊόν, με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο (32%), προσαρμοσμένη – όπως μας είπαν οι ειδικοί – στο γευστικό προφίλ των Ελλήνων καταναλωτών σοκολάτας.

Η αφορμή λοιπόν ήταν εκεί. Μαζί και δύο πρώτες από τις πέντε συνταγές που θα διαβάσεις παρακάτω. Από τα χέρια του Στέλιου Παρλιάρου στις κούπες του σπιτιού σου, ένα ρόφημα σοκολάτας με ρούμι κι ένα ρόφημα λευκής σοκολάτας με καφέ.

Ρόφημα σοκολάτας με ρούμι

 

100 ml κρέμα γάλακτος (1/2 φλιτζάνι)

100 ml γάλα (1/2 φλιτζάνι)

40 γρ. ρόφημα Nestlé σοκολάτα (2 κουταλιές)

10 ml μαύρο ρούμι

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και ομογενοποιούμε πολύ καλά με το ρόφημα σοκολάτας και το ρούμι.

Ρόφημα Λευκής Σοκολάτας με Καφέ

 

100 ml. κρέμα γάλακτος (1/2 φλιτζάνι)

100 ml. γάλα (1/2 φλιτζάνι)

40 γρ. ρόφημα Nestlé λευκής σοκολάτας (2 κουταλιές)

1 κουταλάκι του γλυκού Nescafé Classic

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και ομογενοποιούμε πολύ καλά με το ρόφημα λευκής σοκολάτας και τον καφέ.

 

Άλλες 3 προτάσεις από το Oneman:

 

Strawberry Hot Chocolate (4 άτομα)

 

750 ml γάλα αμυγδάλου (ή κανονικό)

60 γρ. ρόφημα σοκολάτας (3 κουταλιές γεμάτες)

1 κουταλιά σιρόπι αγαύης (ή ζάχαρης)

12 φράουλες

120 γρ. chocolate chips

Εκτέλεση: Σε ένα blender χτυπάς τις φράουλες με το γάλα, το ρόφημα σε σκόνη και την αγαύη. Μεταφέρεις το μείγμα σε κατσαρολάκι, ζεσταίνεις και προσθέτεις τα chocolate chips μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχεις ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Σερβίρεις.

Mexican Chocolate (4 άτομα)

 

1 λίτρο γάλα

60 γρ. ρόφημα σοκολάτας (3 κουταλιές γεμάτες)

50 γρ ζάχαρη

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Μισό κουταλάκι κανέλα

Μισό κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση: Ζεσταίνεις τα 250 ml του γάλακτος και προσθέτεις τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα προσθέτεις ανακατεύοντας και το υπόλοιπο γάλα και ζεσταίνεις. Σερβίρεις σε φαρδιά κούπα με δύο στικ κανέλας.

Orange Pisco (4 άτομα)

 

30 γρ ρόφημα σοκολάτας (1,5 κουταλιά γεμάτη)

1 κουταλιά ζάχαρη

Λίγο αλάτι

750 ml γάλα

120 γρ. milk chocolate chips

120 γρ. bitter chocolate chips

90 ml Grand Marnier ή Cointreau

120 ml Pisco ή κάποιο λευκό ρούμι

4 κομμάτια zest πορτοκαλιού

Σαντιγί

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύεις το ρόφημα σοκολάτας με τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανάβεις το μάτι και προσθέτεις σιγά σιγά το γάλα και τα δύο ειδών chips σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτεις τα δύο ποτά, ανακατεύεις ελαφρά και σερβίρεις στις κούπες. Τρίβεις το κάθε zest στο χείλος της κούπας, γαρνίρεις με σαντιγί και τοποθετείς το zest από πάνω.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κάπου εδώ, αν είσαι επαγγελματίας barista ή ένας φιλόδοξος master των ροφημάτων, σίγουρα θα σκέφτεσαι ότι έχεις μερικές καλύτερες ιδέες από τις παραπάνω για ζεστές σοκολάτες και ροφήματα να προσφέρεις στο κορίτσι σου. Ε λοιπόν είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να λάβεις μέρος με την συνταγή σοκολάτας που έκλεψε την καρδιά της καλής σου και να κερδίσεις ένα ταξίδι στην Ελβετία για να μάθεις τα μυστικά της σοκολάτας.

Από τις 3 Φεβρουαρίου ως τις 15 Φεβρουαρίου, η Nestlé Chocolate προσκαλεί τους baristi να σκεφτούν δημιουργικά & να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό υποβάλλοντας τη δική τους πρωτότυπη συνταγή ζεστής ή κρύας σοκολάτας στην ειδική σελίδα του Café Club www.cafeclub.gr/masterchocobarista

Με κριτήρια την εφευρετικότητα, την ισορροπία των χρησιμοποιούμενων υλικών και το food styling, η εξειδικευμένη ομάδα της Nestlé Chocolate και ο Στέλιος Παρλιάρος θα επιλέξουν τις 10 καλύτερες συνταγές. Οι επιλαχόντες baristi θα διαγωνισθούν live και δύο θα αναδειχθούν οι πρώτοι Master Chocolate Baristi by Nestlé Chocolate & θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ελβετία για να μάθουν τα μυστικά της σοκολάτας!