ΜΟΔΑ

5 τρόποι να φορέσεις το λευκό πουκάμισο

Ήρθε η ώρα να καταλάβεις γιατί όλοι το περιγράφουν με την κλισέ φράση 'απαραίτητο σε κάθε αντρική γκαρνταρόμπα'.

Αξίωμα: Δεν υπάρχει ρούχο που να σε κάνει να φαίνεσαι πιο όμορφος, καθαρός και περιποιημένος από ένα καλοσιδερωμένο, λευκό πουκάμισο. Οπότε, καλύτερα να μην έχεις μόνο ένα από το υπ’ αριθμόν  ένα κομμάτι κάθε ενήλικης αντρικής γκαρνταρόμπας, διότι, αν κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς, μπορείς να το φοράς σχεδόν καθημερινά. Μερικούς τέτοιους, safe συνδυασμούς σου προτείνουμε εμείς παρακάτω, για να μην ξεχνάς πόσο πολυμορφικό κομμάτι είναι το λευκό σου πουκάμισο.

ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Αρχικά, το λευκό πουκάμισο το έχεις ανάγκη για όλες εκείνες τις φορές που θα χρειαστεί να φορέσεις κοστούμι. Το πουκάμισο του κοστουμιού είναι απαραιτήτως βαμβακερό και ιδανικά δεν έχει τσέπες στο στήθος, γιατί το κάνουν αυτομάτως να δείχνει πιο casual. Αν ο στόχος σου είναι να αποκτήσεις ένα 100% επίσημο λευκό πουκάμισο, ψάξε για ένα που να παίρνει μανικετόκουμπα. 

 

Λευκό πουκάμισο Top Secret, 29,90€ >

Μάλλινο κοστούμι 8, 235€ >

 

 

 

Γραβάτα Cantarelli, 36€ >

Παπούτσια Ted Baker, 132€ >

 

ΜΕ ΜΠΕΖ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΚΑΙ BLAZER

Όσο πρέπει formal αλλά σαφέστατα πιο ενδιαφέρον και νεανικό από ένα κοστούμι, αυτό το σύνολο θα σε βγάζει ασπροπρόσωπο σε meetings, interviews, γάμους, βαφτίσια κ.α. Αξιολόγησε την περίσταση και αναλόγως βάλε ή βγάλε την γραβάτα. 

Λευκό πουκάμισο Hackett, 123€ >

Blazer Top Secret, 64€ >

 

Γραβάτα Tombolini, 59€ >

Υφασμάτινο παντελόνι Zen and Zen, 38€ >

Δερμάτινα παπούτσια Manetti, 118€ >

 

ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΚΑΙ ΖΑΚΕΤΑ

Εδώ τα πράγματα χαλαρώνουν ακόμη περισσότερο, με το χρωματιστό παντελόνι να υποκαθιστά το μπεζ και τη ζακέτα να παίρνει τη θέση του blazer. Το αποτέλεσμα είναι σαφώς πιο cool και χαλαρό, αλλά παραμένει sophisticated. Επιπλέον, αν η δουλειά σου δεν απαιτεί formal ντύσιμο, με αυτό το outfit μπορείς εύκολα να πας από το γραφείο στην έξοδο για φαγητό, ποτό – κι ακόμα παραπέρα.

Λευκό πουκάμισο Wave and Wing, 24,90€ >

Παντελόνι Jack & Jones, 40,80€ >

 

Ζακέτα STD, 27€ >

Ρολόι Komono, 76€ >

Brogues Frank Wright Bude, 91€ >

 

ΜΕ ΤΖΙΝ ΚΑΙ___ (ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ)

Τζιν και λευκό πουκάμισο, δύο basics της αντρικής γκαρνταρόμπας σε ένα σύνολο που δεν βαριέσαι ποτέ να φοράς. Τα παπούτσια και τα συνοδευτικά ρούχα από πάνω τα αφήνουμε ελεύθερα στην ιδιοσυγκρασία σου, διότι ταιριάζουν εξίσου ένα ζευγάρι καφέ δερμάτινα μαζί με blazer όσο και ένα ζευγάρι πάνινα μποτάκια μαζί με hoodie, κάνοντας το look πιο chic ή πιο νεανικό αντίστοιχα.

Λευκό πουκάμισο Gant, 103,20€ >

Τζιν Levis 501, 101€ >

Ψαροκόκαλο blazer Gant, 280€ >

 

Δερμάτινο πορτοφόλι Bellroy, 79€ >

Παπούτσια Converse All Star, 41,90€ >

 

ΜΕ ΒΕΡΜΟΥΔΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Οι ανοιξιάτικες λιακάδες έχουν ήδη ξεκινήσει και το καλοκαίρι είναι στη γωνία, οπότε καλό είναι να κάνεις μια ανασκόπηση στις βερμούδες σου, να δεις ποιες φοριούνται ακόμα και ποιες όχι (σου κουμπώνουν; Είναι σε καλή κατάσταση; ) και αναλόγως να ανεφοδιαστείς με καινούργιες. Τα παπούτσια που ταιριάζουν περισσότερο είναι τα υφασμάτινα plimsols ή χωστά slip-ons, όπως επίσης και τα δερμάτινα boat shoes για πιο preppy αποτέλεσμα. Τέλος, μην ξεχνάς πως το λευκό πουκάμισο μπορεί άνετα να πάει και παραλία, πάνω από το μαγιό σου. Ιδανικά θα θέλαμε να είναι ένα υπέροχο λινό, αλλά μια χαρά ταιριάζει και εκείνο το παλιό φθαρμένο βαμβακερό που έχεις και ετοιμαζόσουν να το πετάξεις.

Πουκάμισο G-Star Raw, 72€ >

Βερμούδα Lacoste, 105€ >

Ζώνη Guilfords, 35,90€ >

Σακίδιο Herschel Supply, 119€ >

 

Γυαλιά ηλίου Komono, 81,50€ >

Παπούτσια Vans, 63,65€ >