ΜΟΔΑ

7 αξεσουάρ για να ξεκινήσει κομψά το 2017

Κάνε ποδαρικό στο στυλ σου με μερικές καλόγουστες προσθήκες στα συρτάρια με τα αξεσουάρ σου.

Δεν υπάρχει καλύτερος μήνας από τον Ιανουάριο για να κάνεις κάποιες προμελετημένες αγορές προκειμένου να εμπλουτίσεις στρατηγικά την γκαρνταρόμπα σου: είναι ο μήνας που ξεκινά μια ολόκληρη χρονιά (άρα θα χρειαστείς ενίσχυση στην ενδυματολογική φαρέτρα σου), ο μήνας των resolutions (άρα λογικά τώρα έχεις μια καλή εικόνα του τι σου χρειάζεται και τι πρέπει να πετάξεις) και ο μήνας των εκπτώσεων (άρα μπορείς να αποκτήσεις τα προαναφερθέντα σε δελεαστικές τιμές). Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να προγραμματίσεις σωστά τις αγορές σου ώστε να μην βγεις εκεί έξω ανυποψίαστος, παρασυρθείς από τις προσφορές και κάνεις παρορμητικές αγορές που δεν σου χρειάζονται (ένα γκρι βαμβακερό hoodie με έκπτωση -40%, παραμένει ένα ακόμη γκρι βαμβακερό hoodie).

Εμείς αυτή τη φορά λέμε να μείνουμε για λίγο έξω από τα άδυτα της ντουλάπας σου και να παίξουμε περιφερειακά, στα συρτάρια και τις παπουτσοθήκες, προτείνοντάς σου αξεσουάρ που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που ντύνεσαι εύκολα και οικονομικά. Τι θα έλεγες λοιπόν φέτος να φορέσεις…

1. Ένα ζευγάρι ιδιαίτερες κάλτσες

Είναι ο πιο ανέξοδος και ανώδυνος τρόπος να βελτιώσεις το στιλ σου, μια μικρή προσθήκη που μπορεί να επιφέρει μια μεγάλη αλλαγή, ειδικά αν τόσο καιρό οι επιλογές σου για να καλύψεις τα κάτω άκρα σου ήταν από συντηρητικές έως βαρετές. Ένα ζευγάρι κάλτσες με εναλλακτικό χρώμα ή μοτίβο φανερώνει άνθρωπο με διάθεση για πειραματισμό, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, κάποιον που δεν παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως είναι αποδεκτό να φοράς κάλτσες με minions, αλλά πως θα μας άρεσε να δούμε το συρτάρι σου να εμπλουτίζεται με κάτι διαφορετικό από τα αναμενόμενα μαύρα, γκρι, μπλε και λευκά ζευγάρια.

Κάλτσες Manetti, €6

 Κάλτσες Happy Socks, €6,30

2. Ένα πλούσιο, ζεστό κασκόλ

Έχουμε ξαναμιλήσει γενικά για την ενδυματολογική υπεροχή των Ιταλών έναντι των υπόλοιπων λαών της Μεσογείου, αλλά αυτή τη φορά ας σταθούμε σε κάτι πολύ συγκεκριμένο: ο Ιταλός δεν υπάρχει περίπτωση να βγει τον χειμώνα από το σπίτι του χωρίς να φορέσει το κασκόλ του. Αναλόγως με το βαλάντιο του καθενός, το κασκόλ αυτό μπορεί να είναι από βαμβακερό έως μάλλινο και κασμιρένιο – σημασία έχει να είναι μεγάλο σε μέγεθος και με χοντρή ύφανση, δηλαδή όχι κοντό και / ή μίζερο. Μπορείς να το δέσεις με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους, όμως εμάς μας αρέσει πολύ και φορεμένο ελεύθερο, χύμα, με το σακάκι ή το jacket σου κουμπωμένο από πάνω του.

Κασκόλ Cheap Monday, €27

 Κασκόλ Manetti, €20,30

3. Ένα backpack για δουλειά και διασκέδαση

Οκ, προφανώς αν δουλεύεις ως μεγαλοστέλεχος σε τράπεζα ο δερμάτινος χαρτοφύλακας είναι μονόδρομος. Όμως σε όλες τις υπόλοιπες δουλειές με πιο χαλαρό dress code, αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα κομψό backpack με πολλές θήκες που να χωράει το laptop, τους εξωτερικούς σκληρούς σου, τους φορτιστές σου, τα έγγραφά σου και όλα τα υπόλοιπα απαραίτητά σου χωρίς πρόβλημα. Και ταυτόχρονα να είναι μια τσάντα που Παρασκευή απόγευμα να μπορεί να γεμίσει με 2 αλλαξιές ρούχα, ένα νεσεσέρ και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για να αριβάρεις για τριήμερο. 

Backpack G.Ride, €59,90

 Backpack Herschel Supply, €64

4. Ένα ζευγάρι χρωματιστές desert boots

Στο παρελθόν έχουμε αποθεώσει πολλάκις την διαχρονική ομορφιά των desert boots – και δη των χρωματιστών σουέντ- όμως αυτή τη φορά δεν στις προτείνουμε μόνο για αυτό: δεδομένου πως βρισκόμαστε στη μέση της σεζόν Φθινόπωρο- Χειμώνας, καλό είναι να επιλέξεις ένα όχι-και-τόσο-χειμερινό ζευγάρι παπούτσια, ώστε να κάνεις απόσβεση και μέσα στην άνοιξη. Όσο πιο ανοιχτόχρωμο το ζευγάρι, τόσους περισσότερους μήνες θα βγάλει καθώς συνδυάζεται εξίσου ωραία με πουλόβερ αλλά και με T-shirt. 

Desert boots Kickers, €71

Desert boots Ben Sherman, €90,40

5. Ένα πορτοφόλι που έλκει το χρήμα

Το πέρασμα από την μεταεφηβεία στην στιλιστική ωρίμανση περνά (και) μέσα από το μέρος που επιλέγεις να αποθηκεύεις τα χρήματά σου – άλλη βαρύτητα έχει το που κουβαλάς το χαρτζιλίκι σου και άλλη το που βάζεις τον σκληρά δουλεμένο μισθό σου και τις πολύτιμες κάρτες σου. Αν πιστεύεις στις προλήψεις και τα φενγκ σούι, η επιλογή σου δεν μπορεί παρά να κινείται στις αποχρώσεις του κόκκινου, καθώς λέγεται πως το συγκεκριμένο χρώμα έλκει τον πλούτο – χάνεις τίποτα καλού κακού να το δοκιμάσεις;

Μπορντό πορτοφόλι Michael Kors, €86

Πορτοφόλι Herschel Supply, €29

6. Ένα μοναδικό ζευγάρι γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά σου και τα μάτια σου. Αυτά τα δυο αξίζει να τα προστατεύεις – ή τελοσπάντων να επιλέξεις έξυπνα το πρώτο ώστε να προστατεύει το δεύτερο. Πέρα όμως από την πολύ καλή ποιότητα των φακών – κάτι το όποιο όσο περνάνε τα χρόνια σίγουρα σε απασχολεί περισσότερο – θέλεις και ένα ζευγάρι ξεχωριστό, ιδιαίτερο, που δεν θα το φορούν και άλλοι τρεις στο μέρος που πίνεις τον καφέ σου. Το μυστικό κρύβεται στις μικρές εταιρίες, που ως επί το πλείστον δημιουργούν χειροποίητους σκελετούς από ποιοτικά υλικά και με σοφιστικέ design. 

  Γυαλιά ηλίου Urban Owl, €120

 Γυαλιά ηλίου D’ Blanc, €123,90

7. Ένα ρολόι παντός καιρού

Είτε η καρδιά σου χτυπάει για χρονογράφους, είτε είσαι πιο κλασικός, vintage τύπος, αυτό που πρέπει να σε απασχολεί είναι το ρολόι που θα επιλέξεις να είναι όμορφο και ευέλικτο σε σχέση με το lifestyle σου. Να στο πούμε αλλιώς, ποιος έχει το χρόνο ή τη διάθεση ή τα χρήματα να αλλάζει ρολόι ανάλογα με το αν πηγαίνει στη δουλειά ή σε εκδρομή; Αναζήτησε λοιπόν ένα μοντέλο που αισθητικά θα σε καλύπτει απόλυτα και θα ανταπεξέρχεται σε πολλές καταστάσεις, είτε για business είτε για διασκέδαση.  

Ρολόι Komono, €79,96

 Ρολόι Timex, €69