ΜΟΔΑ

8 στυλάτα τζιν κάτω από 70 ευρώ που μπορείς να αγοράσεις τώρα

Βρες το ιδανικό παντελόνι για την άνοιξη χωρίς να ξοδέψεις μία περιουσία.

Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου το φοράς ή υπάρχει στην ντουλάπα σου. Έχεις περάσει πολλές φάσεις μαζί του και το πιθανότερο είναι να έχεις ένα αγαπημένο. Ο λόγος για το τζιν παντελόνι, αυτό το ρούχο που είναι συνώνυμο της άνεσης και τις απλότητας, που ξεκίνησε από φόρμα εργασίας και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο διάσημα fashion items παγκοσμίως, απευθυνόμενο σε γυναίκες και άντρες.

Πρόκειται για μία εφεύρεση του 1873 του Levi Strauss, ο οποίος έβαλε τις βάσεις για το τζιν ως ύφασμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στην αρχή για παντελόνια, στη συνέχεια όμως βρήκε πολλές χρήσεις στη μόδα, δέχθηκε παραλλαγές, άλλαξε χρώμα, ίσως και σύσταση, έγινε ελαστικό και τώρα πια είναι όλα αυτά και απαραίτητο σε κάθε ντουλάπα.

Τα προηγούμενα χρόνια, το τζιν παντελόνι είχε εξελιχθεί σε ένα μείζον στιλιστικό ζήτημα. Θεωρούνταν ότι όσο παλαιότερο και φορεμένο το τζιν, τόσο καλύτερο, ενώ κάποτε τα τζιν παντελόνια έμεναν άπλυτα για πολύ καιρό. Αυτοί οι άτυποι κανόνες που έκαναν τα τζιν ”μοναδικά” αρχίζουν σταδιακά να εξαλείφονται και πλέον έχουμε επιστρέψει στο τζιν παντελόνι απλά. Καμία ιδιαίτερη μεταχείριση, κανένας στιλιστικός κανόνας, το τζιν όπως σου ταιριάζει και σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα είναι πλέον αυτό που έχει σημασία και το καλύτερο είναι ότι για να το βρεις δεν χρειάζεται να δώσεις μία μικρή περιουσία απαραίτητα, ούτε να ψάξεις πολύ γιατί σου έχω εδώ παρακάτω μία λίστα με τα καλύτερα και κανένα δεν ξεπερνά τα 70 ευρώ.

Skinny jeans, Mango – 29.99€

Ένα skinny τζιν παντελόνι που ταιριάζει στο σώμα σου θα γίνει το κομμάτι που θα ευχαριστηθείς στην καθημερινότητά σου. Θα μπορείς να το φοράς με τα t-shirts σου, τα φούτερ αλλά και τα πουκάμισα άνετα, ενώ το ίδιο εύκολα θα σε συνοδεύσει στο γραφείο ή στη βόλτα σου.

  Original bootcut jeans, American Eagle – 44.64€

Αυτή είναι η σωστή γραμμή για σένα που θες να είσαι άνετος, όπως κι αν έχει. ίσια γραμμή που δεν κολλάει στα πόδια και δίνει μία πιο cozy & urban διάσταση στο outfit που θα το εντάξεις.

Cheap Monday Audiac Regular Taper Jeans Deep Black, Asos – 66.21€

Αυτό το είδος τζιν είναι η πιο hot τάση της σεζόν και αν είσαι από εκείνους που τολμούν να αλλάξουν λίγο το καθημερινό τους στιλ, τότε αυτό είναι σίγουρα το επόμενο τζιν. Φόρεσέ το με ένα ζευγάρι brogues και απέφυγε κάθε τύπου ογκώδες παπούτσι, ειδικά αν έχεις πολύ αδύνατα πόδια.

 Τζιν παντελόνι σε ίσια γραμμή, Levi’s – 59.90€

Αυτό είναι το passeprtout τζιν που θα ταιριάξει το ίδιο εύκολα με ένα casual σακάκι ή με το bomber jacket σου.

Chino-style τζιν παντελόνι, Zara – 29.95€

Μία πολύ διαφορετική εκδοχή του τζιν για τους τολμηρούς και ίσως λίγο πιο σοφιστικέ τύπους που θέλουν να κάνουν τη διαφορά ακόμα και με το τζιν. Προλαβαίνεις να το φορέσεις με το ζιβάγκο σου, αλλιώς με το ανοιξιάτικο πουλοβεράκι σου θα είναι εξίσου ωραίο το αποτέλεσμα.

 Slim fit jeans, Massimo Dutti – 24.95€

Το σκούρο blue jean είναι διαχρονική αξία στην ντουλάπα και δεν χάνει ποτέ τη σημασία του. Ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα στιλ και θα μπορούσες εύκολα με αυτό να κάνεις ένα total denim outfit, επιλέγοντας τι τζιν πουκάμισο σε ποιο ανοιχτή απόχρωση.

 

 Μαύρο τζιν παντελόνι super slim, G-Star Raw – 68.90€

Αν και το μαύρο δεν είναι το χρώμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι τζιν παντελόνι, σε μία κομψή εκδοχή μπορεί να φορεθεί πιο εύκολα στο office look.

 Ripped carrot fit jeans, Pull & Bear – 35.99€

Είναι ένα τζιν που οι θα εκτιμήσουν αρκετά οι trendy τύποι. Αν και τα έντονα σκισήματα δεν είναι πλέον τόσο δημοφιλή όσο παλαιότερα, αν είναι σωστά και διακριτικά είναι ευπρόσδεκτα.