ΜΟΔΑ

10 μαύρα sneakers που θα σε πάνε παντού

Back to black με 10 sneakers που μπορείς να φοράς όλη μέρα.

When in doubt, wear black, έλεγε ο Αμερικανός σχεδιαστής Bill Bass ολόκληρες δεκαετίες πριν και ακόμα αυτή η συμβουλή μοιάζει απόλυτα σωστή. Ποιος από εσάς δεν έχει ψηλά το μαύρο χρώμα και παραδόξως δεν καταλήγει σχεδόν πάντα να αγοράζει κάτι μαύρο, είτε ψάχνει για ρούχα, είτε για παπούτσια; Πιθανότατα το μαύρο να είναι η πρώτη και η τελευταία επιλογή σου και δεν μπορώ να σου δώσω άδικο.

Εξάλλου, κανείς δεν έχει την απαίτηση από σένα να μπορείς να κάνεις τους πιο απίθανους χρωματικούς συνδυασμούς με τα ρούχα και τα παπούτσια σου. Αν δυσκολεύεσαι να συνδυάσεις το καφέ παντελόνι σου που είναι ένα εύκολο σχετικά χρώμα και αμφιταλαντεύεσαι με την επιλογή των παπουτσιών, τότε φαντάσου τι γίνεται όταν μπαίνουν και τα υπόλοιπα χρώματα στο παιχνίδι.

Ειδικά στην περίπτωση των παπουτσιών, φαντάζομαι τη σπαζοκεφαλιά σου όταν πρόκειται για συνδυασμό χρωμάτων. Δεν είναι τυχαίο που τα καλά σου παπούτσια είναι μαύρα. Δύσκολα δεν θα ταιριάξουν με το outfit που θα φτιάξεις. Δείχνουν άψογα σχεδόν με τα όλα τα χρώματα και δεν σε προδίδουν ποτέ.

Με δεδομένη την εύχρηστη φύση του μαύρου χρώματος και τη σωτήρια επιλογή του στα παπούτσια, θέλω να σκεφτείς αυτό το χρώμα και για τα sneakers σου. Ίσως είναι το μόνο πράγμα που δεν επιλέγεις το μαύρο. Εκεί εξαντλείς όλο σου το γούστο και τη φαντασία και αφήνεσαι ελεύθερος με τα χρώματα και καλά κάνεις, αφού τα αντίστοιχα brands σε προκαλούν. Μήπως όμως να σκεφτείς εδώ την εκδοχή του μαύρου; Είναι πιο δύσκολο να βρεις ένα ωραίο, μαύρο ζευγάρι sneakers που θα μπορείς πιθανότατα να φοράς για περπάτημα αλλά το γεγονός ότι δεν θα φαίνονται καθόλου παράταιρα ακόμα και με ένα πιο επίσημο ντύσιμο, τα κάνει απαραίτητα.

Φυσικά και δενι θα σε αφήσω να καίγεσαι ψάχνοντας τα ιδανικά μαύρα sneakers. Βρήκα τα 10 καλύτερα για κάθε γούστο, στιλ, ανάγκη, ηλικία και πορτοφόλι και είναι στη διάθεσή σου παρακάτω:

Ultraboost running shoes, Adidas

Αυτά τα sneakers είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο για σένα που τρέχεις το τετράγωνο κάθε βράδυ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα κλείνεις στην ντουλάπα σου.

247 μαύρα sneakers, New Balance

Ένα ζευγάρι παπούτσια που καλύπτει 2 κατηγορίες και φοριέται εξίσου εύκολα πρωί και βράδυ.

Mαύρα sneakers, Saucony

Έχει την άνεση του αθλητικού παπουτσιού και το στιλ που χρειάζεσαι για να μην το φοράς μόνο με το sportive outfit. Σίγουρα, το καλοκαίρι θα ταιριάξει με τη βερμούδα σου και ένα μονόχρωμο T-shirt.

Μαύρα sneakers, Cole Haan

Αν είσαι αυτός ο τύπος που θέλει να ξεχωρίζει με τα παπούτσια του, τότε αυτά είναι τα sneakers σου. Μπορείς να τα φορέσεις με τα chinos αλλά και με το κοστούμι σου (αν δεν βάλεις γραβάτα φυσικά).

‘Hepner’ Woven Sneaker, Ugg

Μία πιο κλασσική επιλογή που κάνει πιο εύκολους τους συνδυασμούς για το ντύσιμο του γραφείου.

Suede Gilbert Crockett 2 Pro, Vans

Σταθερή αξία για όλες τις εποχές. Αν τα υποστηρίζεις σωστά, τότε φόρα τα με ό,τι θες, δεν σε φοβάμαι.

Air Max 90 leather, Nike

Η ναυαρχίδα των αθλητικών παπουτσιών που ξέρω πόσο σε έχει βολέψει και τώρα μπορείς να φοράς όλες τις ώρες εύκολα.

Thunderbolt Ultra Ox, Converse

Έχεις συνηθίσει τα All-star και σου είναι πολύ εύκολο να τα συνδυάσεις με το οτιδήποτε. Αν θες όμως να κάνεις το επόμενο βήμα, αυτά είναι μία safe επιλογή.

Δερμάτινα μαύρα sneakers, Camper

Η εναλλακτική εκδοχή των sneakers για σένα που δεν τα έχεις τιμήσει αρκετά είναι αυτό το ζευγάρι. Θα κάνει τη μεταφορά από αυτά που φορούσες στα πιο casual παπούτσια πιο ήπια και δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου στο ντύσιμο.

Υφασμάτινα μαύρα sneakers, Hogan

Είναι κομψό, είναι άνετο και είναι αυτό που μπορείς να φορέσεις ακόμα και σε γάμο με το casual κοστούμι σου.