ΜΟΔΑ

Summer Style Guide vol.6: Τα παπούτσια του καλοκαιριού

Στο σημαντικότερο, ίσως, από τα κεφάλαια του θερινού ενδυματολογικού έπους, περιλαμβάνονται τέσσερα must have σχέδια για την φετινή σεζόν.

Δεν είναι τυχαίο το γνωστό κλισέ που λέει πως μια γυναίκα κρίνει τον άντρα από τα παπούτσια που φοράει: το τι θα επιλέξεις να φορέσεις στα κάτω άκρα σου είναι μια υπόθεση πολύ προσωπική, πολύ ενδεικτική της αισθητικής σου αλλά και πολύ χαοτική, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά σχέδια εκεί έξω που εύκολα μπορεί κανείς να «χαθεί» στιλιστικά. Για να εξηγηθούμε: υπάρχουν δεκάδες στιλ παπουτσιών που δεν περιλαμβάνονται παρακάτω και τα οποία είναι μια χαρά να τα φορέσεις (και) φέτος. Boat shoes, loafers, brogues, desert boots και πολλά ακόμη άλλα κλασικά και αγαπημένα παραμένουν καλές επιλογές για να σε ακολουθήσουν κατά πόδας στις καλοκαιρινές σου περιπέτειες. Εμείς όμως εστιάσαμε σε 4 άλλες βασικές κατηγορίες, δύο «πολυφορεμένες» (σαγιονάρες και παπούτσια με κορδόνια) και δύο κάπως λιγότερο δημοφιλείς  (εσπαντρίγιες και slip-ons), ώστε να κάνεις και εσύ focus σε εκείνα που πραγματικά μπορούν να ολοκληρώσουν κομψά τις θερινές σου εμφανίσεις, από το πρωί έως το βράδυ. Κάνε το πρώτο βήμα και συνέχισε να διαβάζεις…

Με κορδόνια

Ο τίτλος της συνομοταξίας είναι παραπλανητικός, καθώς «με κορδόνια» είναι ένα ζευγάρι all stars, «με κορδόνια» και οι αρβύλες του στρατού. Εμείς εδώ σου προτείνουμε να ανανεώσεις τη συλλογή σου με ένα ζευγάρι πάνινα ή δερμάτινα sneakers και plimsolls με elegant σχήμα και ενδιαφέρον χρώμα ή μοτίβο. Η ιστορία, άλλωστε, σου έχει αποδείξει πως όσα τέτοια, βολικά και ελαφριά παπούτσια με κορδόνια κι αν έχεις, δεν μένουν ποτέ ανεκμετάλλευτα στην παπουτσοθήκη σου.

Υφασμάτινα παπούτσια TOMS, 65€ >

 


Πλεκτά παπούτσια ASOS, 27,40€ >

 


Εμπριμέ παπούτσια MSGM, 132€ >

 


Λευκά sneakers Fred Perry, 95€ >

 

Ριγέ παπούτσια Base London, 42,40€ >

 

Sneakers Converse by John Varvatos, 139€ >

 

Μπλε sneakers Camper, 101€ >

 

Sneakers με print ανεμόμυλους Celdes, 29,50€ >

 

Χειροποίητα πλεκτά sneakers Inkkas, 90€ >

 

Chambray sneakers Lafeyt, 51€ >

 

Slip-ons

Σε ελεύθερη μετάφραση «χωστά», εφόσον δεν έχουν κορδόνια και πρέπει απλά να «γλιστρήσεις» το πόδι σου μέσα τους. Από τα κλασικά, skateάδικα σχέδια για τους νεότερους (ή, τελοσπάντων, όσους αισθάνονται νεανίες) μέχρι τα στιβαρά σουέντ και δερμάτινα ζευγάρια που αποπνέουν class από χιλιόμετρα, τα slip-ons είναι η κατηγορία παπουτσιών που μπορεί να κάνει θαύματα για το στιλ σου – απλά ακόμα δεν το ξέρεις.  

Χειροποίητα slip-ons Inkkas, 100€ >

 

Σουεντ slip-ons River Island, 68,49€ >

 

Καστόρινα μπλε slip-ons 8,93€ >

 

Εμπριμέ slip-ons Vans, 80€ >

 

Υφασμάτινα slip-ons Base London, 42,40€ >

 

Δερμάτινα slip-ons Mr. Shoe by Feng Shoe, €165 >

 

Γκρι καστόρινα slip-ons Καλογήρου Men, 119€ >

 

Δίχρωμα δερμάτινα slip-ons Paul Smith, 230€ >

 

Slip-ons με δερμάτινες λεπτομέρειες Asos, 24,66€ >

 

Δίχρωμα slip-ons Vans, 64,38€ >

 

Εσπαντρίγιες

Είναι στην πραγματικότητα το «χύμα», μποέμ αδερφάκι των slip-ons. Φτιαγμένες από πανάλαφρα, φυσικά υλικά και με look αλλά και αίσθηση παντόφλας δεν είναι να απορείς που μέσα σε λίγα χρόνια έχουν γίνει τόσο αγαπητές και δημοφιλείς. Αυτό που πρέπει να σε κάνει να απορείς είναι γιατί αντιστέκεσαι εσύ ακόμα στην άνεσή τους και το laid-back στιλ τους, ειδικά όταν εκεί έξω κυκλοφορούν τόσες πολλές παραλλαγές σε σχέδια, χρώματα και υλικά που αποκλείεται να μην βρεις κάποια που να σε αντιπροσωπεύει.   

Ριγέ εσπαντρίγιες TOMS, 55€ >

 

 

Εσπαντρίγιες Superdry, 20,53€ >

 

Καστόρινες εσπαντρίγιες Kowalski, 80€ >

 

Μπεζ ριγέ εσπαντρίγιες Espadrij L’ Originale, 29,50€ >

 

Πολύχρωμες εσπαντρίγιες Art of Soule, 56€ >

 

Ριγέ εσπαντρίγιες Ugg, 99,90€ >

 

Καστόρινες εσπαντρίγιες Καλογήρου Men, 109€ >

 

Χακί εσπαντρίγιες Cotridis Jeans, 23,90€ >

 

Καστόρινες εσπαντρίγιες Texter, 39€ >

 

Εσπαντρίγιες με print παραλλαγής Manebi, 33€ >

 

Σαγιονάρες και σανδάλια

Παρότι οι σαγιονάρες και τα σανδάλια δεν θεωρούνται ακριβώς «παπούτσια», θα ήταν έγκλημα να μην τα συμπεριλάβουμε στον οδηγό και να σε αφήσουμε καλοκαιριάτικα χωρίς μερικές δροσερές προτάσεις. Οι κλασικές πλαστικές και από καουτσούκ σαγιονάρες παραμένουν μια safe επιλογή για την παραλία (παρακαλούμε, όχι για το βράδυ), ενώ οι πιο προσεγμένες εκδοχές από δέρμα και φελλό, καθώς και τα δερμάτινα σανδάλια, μπορούν να σε πάνε ένα βήμα παραπέρα, στην απογευματινή βόλτα, στο θερινό σινεμά, στο χαλαρό ποτό στο νησί. Κι όλα αυτά, χωρίς να χρειαστεί να καταπιέσεις λεπτό τα πόδια σου μέσα σε κλειστά παπούτσια. 

Σαγιονάρες με αστέρι Asos, 8,22€ >

 

Δίχρωμα δερμάτινα σανδάλια Daniele Polidori, 62€ >

 

Σαγιονάρες με print πρόσωπο Eleven Paris, 35€ >

 

Σαγιονάρες με φελλό Superdry, 25€ >

 

Σαγιονάρες Havaianas, 24€ >

 

Σαγιονάρες Ipanema, 19€ >

 

Σαγιονάρες με φελλό Ugg, 69,90€ >

 

Σανδάλια από ύφασμα και δέρμα Paul Smith, 75€ >

 

Σαγιονάρες Garage Fifty Five, 11,50€ >

 

Σανδάλια Brador, 76€ >