ΜΟΔΑ

Τι τύπος είσαι ανάλογα με το μαγιό σου

8 διαφορετικά μαγιό, 8 διαφορετικά ψυχογραφήματα. Εσύ πού ανήκεις;

Στο χωριό μου το λένε και μπανιερό αλλά το νόημα παραμένει ίδιο. Η αμφίεση της θάλασσας μαρτυρά πολλά για τον χαρακτήρα σου, το στιλ σου, το φέρεσθαι, το γίγνεσθαι και όλα τα συναφή.

Το χειμώνα σε καταλαβαίνω από την κάλτσα. Το καλοκαίρι τι γίνεται; Πώς θα έχω μία εικόνα για την ψυχοσύνθεσή σου; Ευτυχώς υπάρχει η παραλία και ανοίγεις τα χαρτιά σου διάπλατα φορώντας μαγιό.

Αυτό δεν είναι κείμενο. Αυτό είναι ψυχογράφημα. Υπάρχει ακόμα χρόνος να βάλεις σε μία τάξη τα ασυμμάζευτα πριν σου πει το κορίτσι τώρα μάζευτα και φύγε να μη σε ξαναδώ στα μάτια μου.

”Φαίνεται ο άνθρωπος από το μαγιό, παιδί μου” λένε οι μάνες της σύγχρονης εποχής.

Σακί με πατάτες

Με το συγκεκριμένο μαγιό είσαι έτοιμος να λάβεις μέρος σε κάθε τσουβαλοδρομία που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία που κάνεις τα μπανάκια σου. Μιλάμε για το μαγιό που θυμίζει σε πολλά μακριά βερμούδα και προτιμάται από τα πιο εύσωμα αγόρια της παρέας. Μία σύγχρονη εκδοχή χρησιμοποιείται από τους σέρφερς, αλλά ποια είμαι εγώ να κρίνω τα καυτά αγόρια με την σανίδα. Για εσάς που σε σανίδα έχετε μόνο ακούσει για μία βρεγμένη έχω να σας πως πως τα μαντάτα είναι άσχημα. Το μαγιό αυτό έχει πάψει να υφίσταται στην αγορά από το 1985. Άρα; Όσοι το επιλέγετε έχετε μείνει μετεξεταστέοι στο στιλ και πολύ άνετα θα μπορούσατε να κάνετε ένα πέρασμα από το ”Ρετιρέ”. Είστε τύποι παλιακοί. Βλέπετε βιτρίνα και πίνετε χάπι για τη ναυτία ενώ σας ακούγεται αδιανόητο να αλλάξετε μαγιό αφού εκείνο που είχατε στην Β’ Λυκείου σας κάνει ακόμα. Είστε οι ήσυχοι της πλαζ. Δεν θα ακούσουμε τη φωνούλα σας. Δεν ασχολείστε με κανένα άθλημα πάνω στην άμμο ή μέσα στο νερό. Το πολύ πολύ να φάτε κανένα σάντουιτς με μορταδέλα, το οποίο φυσικά και έχετε φέρει από το σπίτι.

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης στην Πάρο

Πρόκειται για το μαγιό που θυμίζει εφαρμοστό μποξεράκι και βγαίνει συνήθως σε έντονα χρώματα και έχει στάμπες από κινούμενα σχέδια είτε μπροστά για να μαρκάρεις την ευαίσθητη περιοχή, είτε πίσω για να κάνεις αίσθηση κατά την αποχώρησή σου. Εσύ που το φοράς αγαπάς τα γεωμετρικά μοτίβα. Το μαγιό αυτό δημιουργεί ένα τετράγωνο και χάνεται κάθε κίνηση του σώματος. Είσαι τύπος που έχει γυμναστεί αρκετά αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει στο ιδεατό ώστε να κάνει εμφάνιση σκέτη πρόκληση. Θα την παίξεις τη ρακετούλα σου αλλά με μέτρο. Το βασικό σου μέλημα είναι να κάνεις την παραλία πάνω-κάτω περί τις 10 φορές προκειμένου να δείξεις μπούτι. Αυτό είναι το δυνατό σου σημείο, αυτό θα προβάλεις.

Μαγιό βρακί ή προίκα

Καταλαβαίνεις και καταλαβαίνω. Υπάρχουν άνδρες που φορούν ακόμα μαγιό-βρακιά και δεν είναι πολίστες, δεν βρίσκονται μέσα στην πισίνα και η ταυτότητά τους δεν αναγράφει όνομα: Αντώνης, επώνυμο: Βλοντάκης. Τα τύπου Speedo υπάρχουν ακόμα και φοριούνται από κυρίους μεγαλύτερης ηλικίας που το παίζουν τζόβενα κι αγέραστοι. Ο τύπος αυτός θα φτάσει στην παραλία με σκούτερ και θα έχει γκρίζο μαλλί ή κομοδινί (αν το περνά ένα χεράκι). Δεν είναι της πολύ βαβούρας γιατί ενώ το επιλέγει ξέρει πως η ηλικία και τα σωματικά του προσόντα δεν του επιτρέπει και πάρα πολλά. Όποιος φοράει μαγιο-βρακί θέλει να δείξει την προίκα του. Υπάρχει έκδηλη η τάση της αυτοπροβολής αλλά υπάρχουν και χειρότερα.

Μαγιό 03:15 ακριβώς

Μάλλον ο πιο φυσιολογικός της λίστας. Το μαγιό αυτό έχει το νορμάλ μήκος, λίγο πιο πάνω από το γόνατο και κυκλοφορεί μονόχρωμο ή με καμια ρίγα στο τσακίρ κέφι. Το χρώμα καθορίζει την σχέση του κατόχου με την μόδα. Οι minimal τύποι θα επιλέξουν σκούρο μπλε και οι πιο στιλάτοι κόκκινη οριζόντια επαναλμαβανόμενη ρίγα. Ο τύπος 3/4 θα κουβαλά σίγουρα ipad για συνεχή ενημέρωση και θα ποστάρει στα social φωτογραφίες για να σκάσουν όσοι έχουν ξεμείνει στο γραφείο. Είναι σοβαρός και δεν σαχλαμαρίζει με τις τουρίστριες εκτός κι αν έχει μόλις χωρίσει οπότε θα κάνει παιχνίδι αλλά με μέτρο και τακτ. Το απόγευμα θα τον βρει αραχτό σε ξαπλώστρα, να πίνει μοχίτο, φορώντας γυαλιά ηλίου με καθρέφτη.

Είναι η μόνη αλήθεια στο γυμνό σου κορμί

Τι να το κάνεις το μαγιό όταν διαθέτεις κορμί. Είσαι γυμνιστής αλλά όχι από τους σοβαρούς που πηγαίνουν σε απόμερες παραλίες. Είσαι επιδεικτικός και πετάς και το τελευταίο κομμάτι υφάσματος σε παραλίες κατάμεστες χωρίς ντροπή. Το παίζεις άνετος αλλά το μόνο που θέλεις είναι να προκαλέσεις τα βλέμματα. Τρελαίνεσαι για σολάριουμ και ολική αποτρίχωση. Ο τύπος αυτής της κατηγορίας θα κάνει αρκετή ώρα ηλιοθεραπεία ανάσκελα, καλύπτοντας με ένα καπέλο… τα μάτια του. Το μόνο που θέλει να κρύψει είναι το πρόσωπο του γιατί του είπαν πως οι ακτίνες UVA και UVB προκαλούν πανάδες. Όλα στη φόρα για να ξέρει η κοπέλα τι έχει να αντιμετωπίσει.

Καλοκαιρινή Bora-t

Είσαι τύπος με χιούμορ. Έχεις πάει διακοπές για να εξευτελιστείς και για να σε μάθει μέχρι και η τελευταία πέτρα. Είσαι δημοφιλής και η ψυχή της παρέας. Όταν ξυπνάς τραγουδάς ”Πειράζει που είμαι μεγάλη φίρμα, πειράζει” και έχεις αφίσα στο δωμάτιό σου την Αννούλα Φλωρινιώτη από φωτογράφιση στα ”νέα του ψαροντούφεκου”. Σου αρέσουν οι αποκαλυπτικές εμφανίσεις και επιλέγεις ρούχα που κάνουν εντύπωση. Το βράδυ στο μπαρ θα σε δούμε με βαθύ V σε έντονο πορτοκαλί με στάμπα νεκροκεφαλής γεμάτη στρας. Ενδέχεται να έχεις μουστάκι δεκαετίας, αλλά οι πληροφορίες περί τρίχας ακόμα εξετάζονται από την Ασφάλεια Αθηνών. Αν ψάχνετε να το αγοράσετε, ζητήστε το mankini.

Τι τιράντα, τι σαράντα, τι πενήντα

Είχες όνειρο να γίνεις ηθοποιός αλλα τους χειμώνες εργάζεσαι ως μπάρμαν οπότε σου έχει μείνει κουσούρι. Αν οι χειρότεροι εφιάλτες μου φορούσαν μαγιό θα ήταν αυτό με την εσωματωμένη τιράντα. Πρόκειται για μία μετεξέλιξη του μαγιό Μπομπ και προτιμάται από αγόρια με τεράστια αυτοπεποίθηση και αστιγματισμό. Ο τύπος που θα βάλει το μαγιό-κατάρα δε θα ασχοληθεί με τα σπορ γιατί δε θα διακινδυνεύσει να λερωθεί. Είναι ατσαλάκωτος και πίνει μόνο μπύρα χωρίς αλκοόλ, άντε στα μεγάλα κέφια ανθρακούχο νερό με μία φέτα λεμόνι. Είναι δεινός χορευτής με ιδιαίτερη έφεση στους latin ρυθμούς που προϋποθέτουν λίκνισμα και παράλληλο σπάσιμο μέσης.

Half thong και τα μυαλά στα κάγκελα

Φτάνουμε σε άγνωστα μονοπάτια για hardcore γούστα. Μύκονοοοοοοος!!!! Το μαγιό αυτό είναι κάτι ανάμεσα σε μικρόφωνο και μπάλωμα σε μάτι πειρατή. Το φορούν αγόρια που θέλουν να μαυρίσουν ολούθε χωρίς σημάδια. Πίνουν μόνο κοκτέιλ και δείχνουν προτίμηση στο Sex on the Beach. Εννοείται παρακολουθούν Sex and the City και βγάζουν τα φρύδια τους με κλωστή για άψογο αποτέλεσμα. Οι Έλληνες δεν το επιλέξουν αλλά ήμουν υποχρεωμένη να το συμπεριλάβω. Οι Σκανδιναβικές χώρες το τιμούν δεόντως.

Εσύ τελικά τι τύπος είσαι;