ΜΟΔΑ

Η φινέτσα στον καρπό σου είναι όπως ο χρόνος, δεν σταματά ποτέ

Η έκτη και τελευταία οικογένεια ρολογιών της IWC Schaffhausen, όπως την είδαμε μέσα από την οπτική μιας ελληνικής ανδροπαρέας.

Η βόλτα από το κεντρικό parking του Portofino μέχρι την πλαγιά του Castello Brown, εκεί από όπου έχεις την καλύτερη οπτική για το γραφικό λιμανάκι στη βορειοδυτική Ιταλία, είναι μόλις 5 λεπτά. Τα οποία φυσικά γίνονται είκοσι και τριάντα από τις στάσεις για να χαζέψεις την όμορφη θέα. Απέναντί σου και μπροστά από τα πολύχρωμα σπίτια, σήμα κατατεθέν των παραλίων της ιταλικής ριβιέρα μέχρι και το Cinque Terre, υπάρχουν αραγμένα ιστιοπλοϊκά που προσθέτουν στην ομορφιά του τοπίου. Στα cafe και τα εστιατόρια, τουρίστες και γηγενείς μπλέκονται σε ένα όμορφο μωσαϊκό πάνω από πιάτα με θαλασσινά και ποτήρια με κρασί. Η ζωή στο Portofino παραείναι όμορφη για να μπορεί να αποτυπωθεί   σε μία καρτ ποστάλ ή στις γραμμές ενός κειμένου.

 

Αν όμως σταθείς σε αυτή τη μεριά του λόφου και χαζεύεις το όμορφο Portofino, θα αντιληφθείς πολύ εύκολα γιατί η IWC Schaffhausen έδωσε αυτό το όνομα σε μία από τις πιο elegant οικογένειές της. Στη δική μας ανδροπαρέα, είναι ο Μάριος ο οποίος φορά το IWC Portofino Hand-Wound 8 Days στον καρπό του. Εκείνος που σε αυτή την παρέα ζητά πιο λεπτές σχεδιαστικές γραμμές, πιο κλασικά patterns, αλλά και ευελιξία στη διάμετρο της κάσας μιας και η οικογένεια Portofino έχει επιλογές από μικρότερες κάσες μέχρι και την συγκεκριμένη των 45 χιλιοστών.

 

Ο υπέροχος αυτός μηχανισμός αποδίδει 192 ώρες σε πλήρες manual κούρδισμα από την κορώνα. Σε αυτό το ρολόι οι σχεδιαστές και οι ωρολογοποιοί της IWC Schaffhausen συνδύασαν το παράθυρο ημερομηνίας με ένα μεγάλο υπό-καντράν για τα δευτερόλεπτα αλλά και ένδειξη για το power reserve του ρολογιού ώστε να γνωρίζει εκείνος που το φορά πότε πλησιάζει η ημέρα κουρδίσματος. Το δερμάτινο λουράκι από τον οίκο Santoni ολοκληρώνει ιδανικά ένα ρολόι που φέρει το όνομα “Portofino”.

 

Η συγκεκριμένη οικογένεια ρολογιών θα μπορούσε να είναι και πασπαρτού σε έναν ανδρικό καρπό σε σχέση με τις υπόλοιπες πέντε. Κι αυτό γιατί ενώ συνδυάζει τις σχεδιαστικές χάρες των άλλων οικογενειών, δεν έχει τόσο έντονο, τόσο επιβλητικό χαρακτήρα όπως τα Pilot ή τα Aquatimer. Είναι κοντά στα Portugieser και συναγωνίζεται σε κομψότητα την οικογένεια Da Vinci αλλά έχει τη δική του ισορροπία και αρμονία.

Είναι ένα ρολόι που μπορεί να φορέσει κάθε άνδρας που αναζητά ένα ρολόι της IWC Schaffhausen για να ταιριάξει στο δικό του στιλ. Και είναι μάλιστα ένα ρολόι το οποίο μπορεί να συνοδεύσει τον τρόπο με τον οποίο ντύνεσαι, υποστηρίζοντας το στιλ σου. Η ζωή του IWC Portofino στον καρπό σου θα είναι τόσο αρμονική όσο ένα απόγευμα στο ίδιο το Portofino για μια ιταλική οικογένεια της περιοχής.

 

Ο Μάριος είχε στον καρπό του το IWC Portofino hand-Wound 8 Days προετοιμάζοντας πρωινό για τους φίλους του αλλά όταν εκείνοι έφτασαν στο σπίτι, αντάμωσαν και οι 6 οικογένειες της IWC σε έναν χώρο. Σε μια ανδρική παρέα χωρούν διαφορετικές προσωπικότητες, διαφορετικά στιλ, διαφορετικές απόψεις. Αλλά στον πυρήνα της βρίσκεται πάντα μια κοινή συνισταμένη, εκείνη που τους φέρνει κοντά, εκείνη που τους ενώνει όσα χρόνια κι αν περάσουν.

506 χιλιόμετρα βορειότερα του Portofino, στο χωριό Schaffhausen που είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ρήνου, βρίσκεται το σπίτι της IWC. Εκεί όπου γεννήθηκαν και οι έξι αυτές οικογένειες ρολογιών που ταξιδεύουν όλο τον κόσμο, όντας τα ίδια τα ρολόγια οι καλύτεροι πρεσβευτές του design, των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των μηχανισμών που ανέδειξαν και αναδεικνύουν την IWC Schaffhausen στον χάρτη της υψηλή ωρολογοποιΐας.

 

Τον Ιανουάριο θα ταξιδέψουμε  στη Γενεύη για την έκθεση υψηλής ωρολογοποιΐας για να σας μεταφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον μαγικό κόσμο των ρολογιών και να σας προϊδεάσουμε για όσα θα δούμε από τους οίκους υψηλής ωρολογοποιΐας μέσα στο 2018.

Μέχρι τότε, μπορείτε να μαθαίνετε νεότερα για την IWC μέσα από το ελληνικό Instagram account της εταιρείας.