ΜΟΔΑ

Το dress code της παραλίας για να μην σε πουν ‘παραλία’

Και όλα όσα θα πάρεις μαζί σου για να μην θες να ξεκολλήσεις από την άμμο.

Έχεις μόλις φτάσει στην παραλία, μετά από μία ώρα διαδρομή με το αυτοκίνητο. Η θερμοκρασία φλερτάρει με τους 35 βαθμούς κι η σκιά που δημιουργούν μερικά αρμυρίκια είναι ήδη κατειλημμένη από άλλες παρέες. Ανοίγεις το πορτμπαγκάζ και συνειδητοποιείς πως έχεις ξεχάσει την ομπρέλα. Δεν ξέρω πολλά χειρότερα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν μέσα στο καλοκαίρι.

(ΟΚ, μπορεί να έχεις ξεχάσεις το μαγιό. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο.)

Αυτό που θέλω να πω είναι πως στην παραλία δεν πρέπει να πηγαίνεις ποτέ ανοργάνωτος. Όσο πιο καλά έχεις προετοιμαστεί για ένα μπάνιο, τόσο καλύτερα θα περάσεις στη βόλτα σου στη θάλασσα, στην οποία δεν πας μόνο για μια βουτιά και μετά φεύγεις, αλλά μπορείς να περάσεις σχεδόν όλη σου τη μέρα κολυμπώντας, κάνοντας ηλιοθεραπεία και παίζοντας ρακέτες.

Συγκεντρώσαμε τα ρούχα που πρέπει να έχεις μαζί σου σε κάθε βόλτα σε κάποια παραλία της χώρας, τα οποία θα βρεις στα INTERSPORT -εκεί θα βρεις και τα απαραίτητα αντικείμενα- προκειμένου να πάρεις τη μέγιστη απόλαυση, λαμβάνοντας παράλληλα τις κατάλληλες προφυλάξεις από τον ήλιο.

Beachwear

Στην παραλία δεν χρειάζεται να είσαι ντυμένος γαμπρός, ωστόσο έχει κι η αμμουδιά τους δικούς της άγραφους κανόνες. Όπως ότι εκεί δεν φοράμε ποτέ τζιν (παραδέξου ότι έχεις έναν γραφικό φίλο που το κάνει αυτό) και κλειστά παπούτσια. Τα ρούχα του μπάνιου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα και πιο φωτεινά για να μην μαζεύουν τις ακτίνες του ήλιου (ο φίλος με το τζιν, συνήθως φοράει και μαύρο T-Shirt).

Καλό είναι να υπάρχει και μια σχέση ανάμεσα στο μαγιό και το T-Shirt. Για παράδειγμα, δεν φοράμε το μαγιό που έχουμε από το λύκειο σε συνδυασμό με το T-Shirt που κυκλοφορούμε όταν είμαστε μόνοι στο σπίτι.

Στην παραλία φοράμε σαγιονάρες. Στην παραλία φοράμε σαγιονάρες. Στην παραλία φοράμε σαγιονάρες. Στην παραλία φοράμε σαγιονάρες. Στην παραλία φοράμε σαγιονάρες. Στην παραλία φοράμε σαγιονάρες. Στην παραλία φοράμε σαγιονάρες. Στην παραλία φοράμε σαγιονάρες. Θα το γράφω μέχρι να το εμπεδώσουμε, αφού δεν γίνεται να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μόλις φεύγουν από τη θάλασσα, προσπαθούν να σκουπίσουν τα πόδια τους με την πετσέτα, να διώξουν την κολλημένη σε αυτά άμμο, να φορέσουν κάλτσες και μετά παπούτσια. Αναίτιο μαρτύριο.

Η προστασία από τον ήλιο

Ο ήλιος είναι μια καλή αφορμή για παιχνίδι, αλλά με τον ήλιο δεν παίζουμε. Πέρα από το αντηλιακό υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που μπορούν να μας προστατεύσουν από τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι ακτίνες του ήλιου στο σώμα μας. Δεν πάμε ποτέ για μπάνιο χωρίς καπέλο, γιατί ακόμα κι αν η παραλία που επισκεπτόμαστε είναι οργανωμένη κανείς δεν μας εξασφαλίζει ότι θα βρούμε ελεύθερη ομπρέλα.

Για όσους κάνουν θαλάσσια σπορ, από canoe μέχρι wind surf, όσους έχουν πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα ή απλώς ενδιαφέρονται για μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας απέναντι στον ήλιο υπάρχουν και οι μπλούζες με ‘UV προστασία’.

Και όπως είπαμε, το μαγιό και η μπλούζα πρέπει να ταιριάζουν.

Αν ταιριάζουν και οι σαγιονάρες, ακόμα καλύτερα. Έτσι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σαι πουν παραλία.

Αν και στον πρόλογο, ξεκίνησα λέγοντας πως δεν πρέπει να ξεχάσεις κάποιο από τα βασικά αξεσουάρ της παραλίας, φτάσαμε στο τέλος του κειμένου και παραλίγο να αφήσω εκτός ένα από τα σημαντικότερα.

Πετσέτα να πάρεις, ε!

Ανακάλυψε όλη την ανδρική beachwear συλλογή στο site της INTERSPORT.