ΜΟΔΑ

Το επόμενο παντελόνι σου θα είναι η φόρμα που φορούσες στο σχολείο

Τα track pants επιστρέφουν και τα κάνουν όλα διάλειμμα.

Οι καιροί έχουν αλλάξει και δεν εννοώ μόνο το κοινωνικό και το οικονομικό πλαίσιο που είναι και το πιο σημαντικό εδώ που τα λέμε. Όλη αυτή η αλλαγή έχει σημαίνει και μία στροφή στη μόδα και στο πιο συγκεκριμένα στο στιλ. Τα πισωγυρίσματα στις τάσεις των περασμένων δεκαετιών είναι πλέον δεδομένα σε κάθε διάσημο οίκο κι αυτό μάλλον δεν οφείλεται στην έλλειψη έμπνευσης.

Η τάση επανακαθορισμού όσων θεωρούνταν δεδομένα έχει εκφραστεί σε μεγάλο βαθμό και στη μόδα, με τα ΄80s και τα ‘90s να είναι οι βασικές πηγές ανατροφοδότησης των trends που πλέον καθορίζουν έναν νέα τρόπο ντυσίματος, αλλάζουν τα δεδομένα και μάλλον παραμερίζουν τους κανόνες του στιλ που είχαν επιβληθεί σχεδόν αυθαίρετα τα τελευταία χρόνια.

Μέσα σε όλον αυτό τον ορυμαγδό ρούχων και συνδυασμών που έρχονται από το παρελθόν –σου θυμίζω τα χοντρά μπουφάν και τα ugly sneakers που έχουμε ήδη αναλύσει – θα εντοπίσεις και ένα παντελόνι-φόρμα που σίγουρα είχες φορέσει σαν μαθητής ή έστω φοιτητής. Τα επονομαζόμενα track pants, αυτά τα παντελόνια φόρμας με τις ρίγες στο πλάι είναι ξανά στην πρώτη γραμμή των street trends και αυτή τη φορά δεν έχουν μόνο αθλητικό χαρακτήρα.

 

Η απελευθέρωση στον τρόπο ντυσίματος στο street style, έχει βοηθήσει την ένταξη των track pants στο casual στιλ μαζί με το athleisure trend που έχει γίνει σχεδόν μονόδρομος για τον τρόπο που ντύνεσαι πια. Η αλήθεια είναι ότι σε βολεύει κιόλας, αφού μπορείς πια να φοράς τα sneakers σου με το chino παντελόνι, το hoodie να μπορεί να φορεθεί και στο γραφείο και τα truck pants να ξεπερνούν τα όρια του γυμναστηρίου.

Ανάλογα με το στιλ σου, τον σωματότυπο αλλά και τις καθημερινές σου συνήθειες, θα βρεις με ποιο τρόπο θα φορέσεις τα track pants. Δεν θα σου επιβάλλει κανείς το πώς και το που αλλά νομίζω μπορείς εύκολα να βρεις μόνο σου τον σωστό τρόπο, αρκεί να έχεις και την ιδανική για σένα εκδοχή τους.

 

Λίγη έμπνευση από τον Kanye West ή τον A$AP Rocky είναι χρήσιμη, αλλά δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσεις τόσο extreme εκδοχές.

Μπλε track pants, adidas

Τα track pants που δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα και ίσως υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα σου είναι αυτά της adidas. Αν έχεις ήδη ένα, λογικά θα είναι μαύρο, γι’ αυτό μπορείς να τολμήσεις ένα πιο έντονο χρώμα.

Βαμβακερό παντελόνι με διπλή ρίγα, Mango

Αν είσαι έτοιμος να τα βάλεις και στο γραφείο, τότε αυτό το παντελόνι είναι η πιο cool εκδοχή για να υιοθετήσεις στο trend στο office look.

Striped Sporty Sweatpants, Tommy Hilfiger

Ό,τι χρειάζεσαι για μία βόλτα το Σαββατοκύριακο, η οποία ενδέχεται να κρατήσει από το πρωί ως το βράδυ. Η κόκκινη ρίγα δίνει μία πιο χαλαρή αλλά και στιλάτη διάσταση στο παντελόνι χωρίς να είναι έντονη.

Fleece Track Pants, American Eagle

Ο πιο εύκολος τρόπος να υιοθετήσεις τα track pants και να τα βάλεις στην καθημερινότητά σου είναι να ξεκινήσεις από σκούρα χρώματα και ρίγες που δεν κάνουν έντονη αντίθεση.

Jogging Trousers με ρίγες, Zara

Αν είσαι έτοιμος να κάνεις τη διαφορά στο street style, τότε διάλεξε ένα έντονο χρώμα.

Παντελόνι με δίχρωμες ρίγες, Topman

Για τους πιο κλασικούς και δύσπιστους, μία εκδοχή των track pants που μοιάζει με παντελόνι είναι ένας πολύ στιλάτος τρόπος για να τα φορέσεις.

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/insurgencewear