ΜΟΔΑ

Το καλύτερο δώρο πάρ’ το για τον εαυτό σου

Αυτά τα Χριστούγεννα, γίνε Αϊ Βασίλης του εαυτού σου και μη συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα πρέπει να επιστρατεύσεις όλη σου την στωικότητα απέναντι στα δεκάδες άρθρα που θα διαβάσεις εδώ και εκεί γύρω από το hot seasonal θέμα «Χριστουγεννιάτικα δώρα». Άρθρα σαν αυτά που έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει και το ONEMAN, όπως «Το τέλειο δώρο για εκείνη» ή «Δώρα για όλους με λιγότερα από €50» κ.ο.κ.. Αυτό που ίσως δεν συναντάς τόσο συχνά, είναι άρθρα για δώρα που να αφορούν αποκλειστικά εσένα. Αν το καλοσκεφτείς πρόκειται περί τραγικής παράβλεψης, διότι υπάρχει κανένα πρόσωπο πιο σημαντικό στη ζωή σου από εσένα τον ίδιο;

Σύμφωνοι, τα Χριστούγεννα είναι γιορτή προσφοράς και αγάπης. Τι πειράζει όμως να προσφέρεις, επιτέλους, και λίγη (χειροπιαστή, κομψή, stylish) αγάπη στον εαυτό σου; Και όχι τίποτα άλλο, αλλά το δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου θα είναι σίγουρα πετυχημένο, μιας που εσύ γνωρίζεις τις επιθυμίες και ανάγκες σου καλύτερα από  οποιονδήποτε άλλο. Σε περίπτωση, πάντως, που δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, σου έχουμε μερικές cool ιδέες για να σε ξεμπλοκάρουμε.  

Τι θα έλεγες να σου πάρεις…

Κάτι κομψό που να χωρά τον μικρόκοσμό σου

Για κάποιους αυτό το «κάτι» μπορεί να είναι ένας αυστηρός χαρτοφύλακας, για άλλους ένα badass σακίδιο πλάτης. Κάθε πρωί που θα το γεμίζεις με τα απαραίτητα της ημέρας σου, θα ευγνωμονείς εκείνον που στο έφερε δώρο. Μάντεψε ποιόν.

Μαύρο σακίδιο Mi-Pac, €53

Ένα ζευγάρι παπούτσια που δεν θα σου πάρει κανείς άλλος

Το παπούτσι είναι δύσκολο πράγμα. Σπάνια κάποιος θα μπει στη διαδικασία να σου πάρει δώρο παπούτσια, γιατί πρέπει να πετύχει τόσο το γούστο όσο και το νούμερό σου. Ο μόνος που μπορεί με βεβαιότητα να πέσει διάνα και στα δύο είσαι εσύ. 

Σουέντ μποτάκια Bruno’s, €60,50

Ένα gadget που δεν έχουν και όλοι οι άλλοι

Μπορεί να είναι ένα αντικείμενο τελευταίας τεχνολογίας, μπορεί να είναι ένα retro πανέμορφο κομμάτι με το οποίο θα πας κόντρα στο hi-tech ρεύμα. Όπως και να ‘χει, μην περιμένεις να φανταστεί το κορίτσι σου την τελευταία σου gadget-οεμμονή. Ικανοποίησέ τη μόνος σου.  

Φωτογραφική μηχανή Lomography, €99

Ένα μπουφάν για βαριά χρήση

Μόνο εσύ ξέρεις πραγματικά τις ανάγκες σου και μόνο εσύ ξέρεις τι κρύο έφαγες πάλι πέρυσι επάνω στη μηχανή. Μην επιτρέπεις άλλο στον εαυτό σου να βολεύεται με ό,τι υπάρχει στην ντουλάπα. Λύσε το πρόβλημα κομψά, ζεστά, οριστικά.    

Καπιτονέ μπουφάν Scout, €54,50

Ένα κόσμημα (ναι, κόσμημα)

Μην πάει ο νους σου σε καδένες και βαφτιστικούς σταυρούς, εδώ μιλάμε για κάποιες λιτές, ιδιότυπες επιλογές που θα συμπληρώσουν ιδανικά το στιλ σου. Από classy μανικετόκουμπα ως arty βραχιόλια, υπάρχουν αρκετά κομμάτια που ξεφεύγουν από την βαρετή και/ή κακόγουστη έννοια του κοσμήματος. Αυτά να προτιμήσεις.

Βραχιόλι ρόμβος Paul Sarz, €70

Κάτι – ας πούμε – συμβολικό

Το «συμβολικό» δώρο δεν έχει να κάνει τόσο με την τιμή του, όσο με το γεγονός πως δεν είναι κάτι ούτε ιδιαίτερα απαραίτητο, ούτε όμως και δύσκολο να το φορέσεις. Ένα κασκόλ, ας πούμε. Θα έλεγες «όχι» σε ένα ακόμη κασκόλ; Ειδικά, δε, αν είναι μάλλινο και διαλεγμένα από τα χεράκια σου;

Μάλλινο κασκόλ Reign, €37,40

Ένα δώρο για τα αυτιά σου

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ακούς την αγαπημένη σου μουσική από ένα ζευγάρι ακουστικά ψείρες εκ των οποίων το αριστερό κάνει διακοπές. Αν το αντέχει το πορτοφόλι σου, επένδυσε σε ένα ζευγάρι ακουστικά που θα κάνουν τον ήχο να φτάνει στα αυτιά σου τόσο καθαρός, σαν γάργαρο νεράκι.

Ακουστικά Beats by Dr.Dre, €279,95

Ένα δώρο για τα μάτια σου 

Τα έχουμε ξαναπεί: λίγα πράγματα φωνάζουν «ανανέωση» όπως ένα νέο ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ειδικά αν είναι σε άλλο σχήμα και στιλ από αυτά που έχεις συνηθίσει να φοράς. Στοίχημα πως με το νέο έτος θα πιάνεις τον εαυτό σου να χαζεύει αυτόν τον ωραίο τύπο απέναντι στον καθρέφτη.

Γυαλιά ηλίου Komono, €46,75

Κάτι πολύ προσωπικό

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη εκεί έξω είναι η άποψη πως ένα άρωμα συνιστά ένα καλό δώρο να κάνεις σε κάποιον. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πιο σύντομος δρόμος για την αποτυχία από αυτόν. Το πώς θέλεις να μυρίζεις είναι μια υπόθεση καθαρά υποκειμενική. Ωστόσο υπάρχουν αρώματα που μυρίζουν –αντικειμενικά– ωραία.

Άρωμα Escentric Molecules, Molecule 1, €99

Κάτι στα μέτρα σου

Το κοστούμι και το τζιν μοιάζουν να μην έχουν τίποτα κοινό, αν το καλοσκεφτείς, όμως, και τα δύο μπορούν να είναι όνειρο ή εφιάλτης ανάλογα με την εφαρμογή τους. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο κανένας άλλος δεν μπορεί να σου τα αγοράσει, παρά μόνο εσύ ο ίδιος. Και ποια καλύτερη αφορμή για αγορές από το δώρο των Χριστουγέννων;

Τζιν παντελόνι Cheap Monday, €51

Κάτι φορτισμένο με σημασία

Θέλεις να πάρεις δώρο στον εαυτό σου κάτι  γεμάτο νόημα; Ένα chic ρολόι που θα διαλέξεις μόνος σου πριν την εκπνοή του 2014 είναι μια καλή επιλογή, γιατί θα σου θυμίζει πάντα τον χρόνο που περνά #diplis. 

Ρολόι Komono, €84,96

Κάτι συλλεκτικό

Αν τα αθλητικά ρούχα είναι της ιδιοσυγκρασίας σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις πάρει μυρωδιά αυτή την μοναδική συνεργασία, που τα εκπληκτικά αποτελέσματά της θα βρίσκονται σε επιλεγμένα καταστήματα για λίγο καιρό ακόμα. Πρόλαβε όσο είναι καιρός.

Λευκό πουά track jacket Adidas x Pharrell Williams, €119,95

Κάτι fun για τα κάτω άκρα σου

ΟΚ, κατανοητό, ένα πουά αθλητικό jacket ίσως να μην είναι ακριβώς του γούστου.  Τι θα έλεγες όμως για μερικές διασκεδαστικές πουά –και όχι μόνο- κάλτσες; Ανανέωση στο συγκεκριμένο συρτάρι σου σημαίνει αυτομάτως και ανανέωση της διάθεσής σου. 

Πακέτο δώρου με 4 ζευγάρια κάλτσες Happy Socks, €25,5

Αυτό που θα σε διαχωρίσει από το πλήθος

Για κάποιους αυτό μπορεί να είναι μια καμπαρντίνα σε έντονο χρώμα, για άλλους ένα ψαροκόκκαλο γιλέκο, για κάποιους άλλους ένα ζευγάρι παπούτσια με ζωηρά ethnic σχέδια. Μπορεί να μην σου αρέσει τίποτα από τα παραπάνω. Δεν έχει σημασία. Εσύ να θυμάσαι πως αυτό που ψάχνεις είναι κάτι με προσωπικότητα και εντελώς, μα εντελώς ξεχωριστό ύφος. 

Sneakers με ethnic print Inkkas, €80,75

Αυτό που θα φοράς 365 μέρες το χρόνο

Προφανώς το «365 μέρες» είναι υπερβολή, αφού μιλάμε για ρούχο, όχι για δεύτερο δέρμα. Σε αυτή τη συνομοταξία, όμως, ανήκουν κομμάτια όπως ένα λεπτό μαύρο πουλόβερ, το οποίο δεν θα αποχωριστείς κανέναν από τους 12 μήνες που έρχονται. 

Πουλόβερ με V λαιμόκοψη Esprit, €29,99

Κάτι για να περνάς μόνος σου καλά

Ναι, εντάξει, μπορείς να σκεφτείς πολλά –πονηρά- δώρα για αυτή την κατηγορία. Εμείς ας μείνουμε σε πιο αθώες επιλογές, όπως ένα καλό αφρόλουτρο, που θα σε αναζωογονήσει και θα ομορφύνει τις μοναχικές ώρες στο μπάνιο σου (έλα τώρα, σοβαρέψου).

Κάτι στο πνεύμα των ημερών

Τα στολίδια αποκλείονται, οι φόρμες για κέικ σε σχήμα έλατου επίσης, τα πουλόβερ με ταρανδάκια καλύτερα να μείνουν μακριά από την ντουλάπα σου. Τι θα έλεγες όμως για ένα ρούχο με διακριτικό κόκκινο χρώμα; Εννοείται πως θα συνεχίσεις να το φοράς και μετά το πέρας των γιορτών.

Καρό πουκάμισο Lacoste, €115

Κάτι «για το καλό»

Τα πράγματα είναι απλά: αν τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν σπατάλες, μείνε μέσα στο budget σου με ένα προσιτό δωράκι, το οποίο όμως και πρακτικό θα είναι και το κέφι θα σου φτιάξει. Οι θήκες για τα κινητά και τα tablets έχουν την καλή φήμη πως ταιριάζουν σε αυτή την περιγραφή.

Θήκη για tablet, €22,90

Κάτι glamorous

Σύμφωνο με το πνεύμα της εποχής, ένα t-shirt ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι με μεταλλικές λεπτομέρειες θα προσδώσει λάμψη στις μέρες και τις νύχτες σου. Ναι, το χρυσό τύπωμα δεν είναι ό,τι πιο ευκολοφόρετο για κάθε μέρα, αλλά από την άλλη ποιος μίλησε για καθημερινά, συμβατικά δώρα; 

Λευκό t-shirt με χρυσό τύπωμα Superdry, €33,30

Ένα δώρο υπερπαραγωγή

Δεν θέλω γκρίνια για την τιμή: κάποιοι έχουν την δυνατότητα να ξοδέψουν κάτι παραπάνω στις γιορτές και μάλιστα έχουν την διάθεσή να το κάνουν για να αποκτήσουν ένα εμβληματικό και απολύτως διαχρονικό ρούχο. Ποιος είσαι εσύ που θα τους το απαγορέψεις;   

Μπουφάν Barbour, €345