ΜΟΔΑ

Το κάνει ο Matthew McConaughey, όχι εσύ

Οι 8 συνήθειες του Matthew McConaughey που δεν πρέπει να μιμηθείς για κανένα λόγο.

Η ζωή είναι άδικη. Το ξέρεις; Το έχεις καταλάβει; Κάτι πήρε το αυτί σου; Το έχεις νιώσει; Ο Matthew είναi ένα ακόμα παράδειγμα που αποδεικνύει πως ο μάταιος τούτος κόσμος δεν έχει φτιαχτεί για κάνουν όλοι, όλα.

Πήγε που λες στα Emmy Awards και φόρεσε ένα μπλε κοστούμι με κάτι μικρές μαύρες λεπτομέρειες. Στην αρχή μου φάνηκε καταπληκτικός αλλά όταν τον ξανακοίταξα ελαφρώς πιο προσεκτικά αντιλήφθηκα πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το total μπλε του ανταριασμένου Αιγαίου δεν ήταν όσο σικ είχα πιστέψει στην αρχή. Έκανα πείραμα και έκρυψα με το χέρι μου το πρόσωπο ώστε το οπτικό μου πεδίο να περιορίζεται στο συνολάκι. Ναι, αγόρια μου. Το σετ ήταν χάλια. Λες και στο κόκκινο χαλί είχε σκάσει μύτη ο ελεγκτής των λεωφορείων για να δει αν έχει χτυπήσει το εισιτήριό του ο Bryan Cranston.

Πόσο σε παραπλανεί η φάτσα; Ο Matthew, ο θεός, τα κάνει όλα να φαίνονται ονειρεμένα αλλά μην σε παρασύρει ο θαυμασμός. Υπάρχουν και κάποιες συνήθειές του που δεν είναι για να αφεθούν ελεύθερες στο μηχανισμό της μίμησης. Τα κάνει αυτός αλλά εσύ στάσου στο ύψος σου. Αν η ταυτότητα δεν γράφει Matthew McConaughey μην τα αποτολμήσεις. Ο Matthew είναι ο Matthew και εσύ είσαι ο Στέλιος. Όχι, σε φαντάζεσαι με το deux pieces των Emmys;

Λατρεύει τις μπαντάνες

Φοράει μπαντάνα και όλες οι γυναίκες παραληρούν. Μη σε δω με μπαντάνα, κάηκες κακομοίρη μου. Ήταν μόδα στις αρχές του ’90, αλλά πάει πέρασε. Ποια επιστροφή στο vintage αγαπητέ μου; Ακόμα κι αν επανέλθει θα βγεις για ποτό με το μαντήλι στο κεφάλι; Το λιγότερο ασόβαρος. Ούτε στον καρπό επιτρέπεται.

Γυμνός για jogging

Να τρέχεις στο Καλλιμάρμαρο χωρίς μπλούζα, με κοντό σορτς και καλωδιωμένος να ακους Παντελίδη. Ας με ξυπνήσει κάποιος από τον εφιάλτη. Όσο κορμάρα κι αν είσαι δεν μπορείς να κάνεις jogging γυμνός. Δεν είναι θέαμα αισθητικής για τα μάτια των τριγύρω. Και όλο αυτό που σου περιγράφω θα το πάθουμε αν είσαι και κορμάρα. Αν τύχει και ανήκεις στην κατηγορία των παχουλοκομψών και κάνει το σωσίβιο πάνω­κάτω σε κάθε δρασκελιά δε θέλεις να σου μιλήσω για τις αντιδράσεις.

Ξυπόλητος στο longboard

Συνεχίζουμε στο ίδιο (γυμνό) μήκος κύματος αλλά τώρα βγάζουμε παπούτσια. Με αθλητικό πάνω στο longboard δεν τον έχουμε δει ούτε μία φορά. Το ‘χει για κακό να βάλει κάτι στο πόδι. Μία κάλτσα βρε αδερφέ, ένα δίχαλο έστω. Μας φαίνεται παράξενο που το κάνει ο Matthew, φαντάσου να σε δούμε στην Πανεπιστημίου πάνω στη σανίδα να ρολάρεις ξέγνοιαστος μη φορώντας τίποτα στο πόδι. Θα γελάσουν και τα μπετά.

Κάνει paddleboarding

Κράτα τη σανίδα, κράτα και το κουπί και πήγαινε θάλασσα μεριά. Ο Matthew είναι λάτρης του paddleboarding. Δεν είναι κανό, δεν είναι καγιάκ, δεν είναι σέρφινγκ, δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας. Είναι η νέα μόδα που εσύ δεν πρέπει να ακολουθήσεις. Αν θέλεις να επιδοθείς σε κάποιο θαλάσσιο σπορ μπορείς πολύ άνετα να κάνεις ποδήλατο. Η σανίδα και το φτυάρι είναι αστεία.

Δεν χρησιμοποιεί αποσμητικό και άρωμα

Ο ίδιος έχει παραδεχθεί πως δεν χρησιμοποιεί αποσμητικό και άρωμα. Μη σου μπαίνουν ιδέες και μην προβάλεις σαν επιχείρημα ”Το κάνει και ο McConaughey”. Να μυρίζεις σαν ψόφιο κουνάβι; Δεν είναι συνήθειες αυτές για να υιοθετήσεις. Ας δεχθούμε πως το μανάρι ο Matthew είναι βρωμίλος κι ας συνεχίζουμε τη ζωή μας αγκαλιά με το deodorant.

Κεφάλαιο απώλειας κιλών

Το απαιτούν οι ρόλοι να κάνει εξαντλητική δίαιτα και μετά από 2 μήνες να γίνεται και πάλι φέτες αλλά αυτό δεν είναι φυσιολογικό εκτός αν έχεις βάλει στόχο να κερδίσεις το Όσκαρ. Μείνε μακριά από τις εξαντλητικές δίαιτες αλλά και από τα σκευάσματα που σε κάνουν τούμπανο. Κινήσου φυσικά και δε θα χάσεις.

Υποδύεται τον εαυτό του για να ρίξει γκόμενα

Εμφανίστηκε στο επεισόδιο ”Escape From New York’‘ του Sex And The City και υποδύθηκε τον εαυτό του για να ρίξει την Carrie. Η πλειοψηφία των ανδρών προσπαθεί να δείξει κάτι άλλο από αυτό που είναι για να κάνει καλή πρώτη εντύπωση. Ο Matthew είναι άλλο πράγμα. Δεν είπε κανείς να μην είσαι ειλικρινής αλλά αν τρίζεις τα δόντια σου στον ύπνο δεν είναι ανάγκη να το αναφέρεις στο πρώτο ραντεβού.

Η βραζιλιάνικη μουσική στο μαιευτήριο

Σε συνέντευξή του δήλωσε πως όταν γεννιόταν ο γιος του είχε απαιτήσει να παίζει βραζιλιάνικη μουσική για περίπου 8 ώρες στην αίθουσα αναμονής. Αν της έχουν σπάσει τα νερά και εσύ βάλεις Βασιλάκη Καρρά θα της σπάσεις εκτός από τα νερά, τα νεύρα και είναι πολύ πιθανό να σου σπάσει και το κεφάλι. Δεν παίζουν με τις ορμόνες της εγκύου.